ماهان شبکه ایرانیان

فلسطینی‌ها از حالت دفاعی به حالت هجومی روی آورده‌اند

با حمایت‌های جهانی از حق فلسطینی‌ها در قدس و مخالفت گسترده با تصمیم اخیر دولت آمریکا در مورد این شهر، اکنون فلسطینی‌ها دیگر ترسی از تحریم‌ها نداشته و از حالت دفاعی که در برابر اسرائیل داشتند،‌ به حالت هجومی درآمده‌اند و محمود عباس اکنون می‌تواند "نه" بزرگی به هرگونه فراخوان یا طرح آتی آمریکا بدهد.

خبرگزاری ایسنا: به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاة، پیش از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا بمب به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل را منفجر کند، فلسطینی‌ها در وضعیت دفاعی بودند و همواره در نه گفتن به دعوت‌های آمریکا برای ازسرگیری مذاکرات با اسرائیل بدون رعایت پایبندی تل‌آویو به شرط اصلی و قدیمی یعنی توقف شهرک‌سازی‌ها مردد بودند.

اما امروز آنها در پی کسب حمایت‌های بین‌المللی گسترده‌ای در برابر تصمیم ترامپ که سرنوشت شهر قدس را مشخص کرد از حالت دفاعی به حالت هجومی درآمده‌اند.

دولت ترامپ مواضعی بر خلاف دولت‌های قبلی آمریکا گرفت چراکه دولت باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا سال گذشته میلادی قطعنامه 2334 شورای امنیت را که در آن توقف شهرک‌سازی‌ها در اراضی اشغالی فلسطینی‌ها از جمله قدس شرقی از اسرائیل خواسته شده بود، تایید کرد.

یک مسؤول فلسطینی عالی رتبه به روزنامه الحیاة گفت: زمانی که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در مه گذشته به واشنگتن سفر کرد، رئیس جمهوری آمریکا به او گفت که طرحی را با هدف بازگشت دو طرف فلسطینی و اسرائیلی به مذاکرات مستقیم برای مدتی مشخص و کمتر از دو سال آماده می‌کند و در طول این مذاکره امکان حصول معامله قرن وجود دارد.

وی افزود: سخنان ترامپ کاملا روشن بود، او با اشاره به مساله توقف شهرک‌سازی‌ها گفت، این مذاکرات بدون هیچ پیش‌شرطی برگزار خواهد شد، روشن بود که این مذاکرات راه‌حلی برای مشکل شهرک‌سازی و سایر مسایل خواهد یافت.

تیم عباس در بحث‌های داخلی اعتراف کرده بود که مخالفت با دعوت ترامپ برای بازگشت به مذاکرات غیرممکن است زیرا تحریم‌ها و به انزوا کشیدن رهبران فلسطینی را در پی خواهد داشت.

پس از اینکه آمریکا به عنوان ناظر از دایره میانجیگری میان دو طرف خارج شد و به صورت مطلق از اسرائیل حمایت کرد، امروز این تیم تاکید دارد که رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین "نه" بزرگی به هرگونه فراخوان یا طرح آتی آمریکا خواهد داد.

نبیل شعث، مشاور سیاسی عباس و چهره نزدیک به او گفت: امروز عباس می‌تواند با یک حمایت بین‌المللی گسترده از اروپا تا چین، روسیه، اعضای شورای امنیت، کشورهای عربی و در راس آنها عربستان و مصر به طرح آتی ترامپ نه بگوید.

شعث اظهار داشت: بحث و بررسی‌ها در نشست‌های شورای امنیت و موضعگیری‌های جهانی نشان می‌دهند که جهان با موضعگیری آمریکا مخالف بوده و حامی فلسطین است.

این مسؤول فلسطینی نزدیک به عباس تاکید کرد: پس از گفت‌وگوهایی که در آنها مخالفت تمامی اعضای شورای امنیت به جز آمریکا با تصمیم ترامپ مشخص شد، ما در این مورد شکایتی را به شورای امنیت، همچنین شکایت‌هایی را به دادگاه عالی عدالت و دادگاه کیفری بین‌المللی خواهیم برد.

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در اقدامی بی‌سابقه اعلام کرد که از مایک پنس، معاون رئیس جمهور آمریکا که هفته آتی سفری به منطقه خواهد داشت، استقبال نخواهد کرد.

بسیاری از تحلیلگران فلسطینی معتقدند، مخالفت جهانی گسترده با تصمیم ترامپ موجب حمایت از موضعگیری عباس می‌شود.

یکی از کارشناسان گفت، واشنگتن در این میدان شکست خورد و اکنون به انزوا رفته است به طوری که چیزی نمانده که از عباس برای دیدار با پنس التماس کند. ادامه یافتن این روند برای چند هفته دیگر آمریکا را مجبور به عقب‌نشینی از موضعگیری‌اش کرده و ضربه بزرگی را به این کشور وارد خواهد کرد. این درس عبرتی برای کسانی است که 20 سال از آمریکا وحشت داشتند، به محض اینکه عباس سیاست‌های دیکته‌ای را رد کرد این حقیقت روشن شد که آمریکا قدرت مطلق نبوده و می‌توان با آن مقابله کرده و آنها را مجبور به امتیازدهی کرد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان