زندگی‌ ثابت و بدون پستی و بلندی تقریبا امکان ناپذیر است؛ نه تنها دنیای اطراف ما بلکه درون خود ما نیز دائم در حال تغییر است. هرچند گاهی‌، چه مثبت و چه منفی‌، تغییراتی بزرگ در زندگی‌ ما رخ می‌دهد. به عنوان مثال، محل زندگیمان، شغلمان، وضعیت مالیمان، شروع یا اتمام روابط، ازدواج یا جدایی‌، مرگ عزیزان یا تولد فرزند...، همه و همه ممکن است ایجاد بحران و استرس کنند، حتا آنهایی که مثبت تلقی‌ می‌شوند، چراکه ذهن انسان تداوم و ثبات را، امنیت تعریف کرده است.

اولین قدم: 

1.از فاز انکار بیرون آمده و پذیرای اتفاقات و تغییرات باشید. یکی‌ از راه‌های تدافعی ذهن، انکار پیشامدهاست. سعی‌ کنید فکر خود را از این مرحله عبور دهید و با مسائل رویارویی کنید.

2. به خودتان بقبولانید که حتی تغییرات مثبت هم، استرس به دنبال دارند. به عنوان مثال ازدواج یا تولد فرزند، هرچند از بهترین اتفاقات زندگی‌ هر کسی‌ می‌توانند باشند، ولی‌ اینکه شما را دچار بحران، نگرانی‌، استرس و آشفتگی‌ موقت می‌کنند، نشان از ایراد یا اشکالی در کار نیست، طبیعت تغییر است که شما را منقلب می‌کند.

3. فکر نکنید که با تغییر یک مورد به خصوص در زندگی‌تان می‌بایست همه عادات خود را نیز عوض کنید! مثلا پس از طلاق، بسیاری از افراد به اشتباه روش زندگی‌ خود را نیاز کاملا تغییر می‌دهند. همین مورد سبب ایجاد استرس بیشتر و بحران عمیق می‌شود؛ تا می‌توانید روتین زندگی‌ را حفظ کنید.

4. متاسفانه بدن هم نسبت به هر تغییری واکنش نشان می‌دهد. در تغییرات بزرگ، تمایل به پرخوری، کم خوری یا بدخوری، اتفاقی معمول است. مثلا پس از جدایی‌ از معشوق یا از دست دادن عزیزی، اشتها به کّل از بین می‌رود. در این مواقع سعی‌ کنید به خود یادآوری کنید که این دوران موقت است ولی‌ آسیب‌های احتمالی‌ از نخوردن و بد خوردن ماندگارتر؛ پس تا می‌توانید درست تغذیه کنید و حتما بدن خود را با فعالیت‌های ورزشی، سر حال نگاه دارید.

5. حداقل برای مدتی‌ کوتاه از دنیای مجازی فاصله بگیرید. متاسفانه بسیاری از افراد برای فرار از موقعیت‌های سخت یا بحرانی‌، به شبکه‌های اجتمایی‌ رو آورده و با نوشتن یا تقسیم کردن حال و احوال خود به نویی‌ تخلیه می‌شوند. فراموش نکنید که در این دوران، افکار و حرف‌های شما بیانگر درستی‌ از شخصیت شما نیستند. واکنش هایی که خواهید گرفت، قطعا سبب آسیب بیشتر به روحیه شما خواهد شد.

6. در هر اتفاقی، سعی‌ کنید خوش بینی را از دست ندهید. مثلا نوشتن نقاط قوت یا مثبت یک تغییر را امتحان کنید. از دست رفته‌ها و جایگزین هارا بررسی کنید. به احساسات خود استراحت بدهید و از مغزتان دعوت کنید تا در این دوران شما را بیشتر همراهی کند. 

7. از تکرار موسیقی‌ها یا نمایش‌های محزون بپرهیزید. ذهن در هر تغییر و اتفاق ناخوشایندی، تمایل به تولید هورمون استرس و پیشروی به سمت افسردگی دارد. با تشویق این حالت، تنها اوضاع را وخیم تر می‌کنید. به جای این کار، سعی‌ کنید کاملا برعکس، برنامه‌های کمدی تماشا کنید، تا می‌توانید بخندید و هورمون‌های شادی را خوشآمد بگویید.

8. در آخر، فراموش نکنید که رئیس بدن و مغز شما خودتان هستید. از امانت‌های با ارزش خود خوب مراقبت کنید.