کاکتوس مکزیکی!

پیلوسرئوس یا پیلوزسرئوس جنسی از کاکتوس‌ها است که بومی مکزیک و برزیل است، پس خودتان می‌توانید حدس بزنید تا چه اندازه مقاوم است!

کاکتوس مکزیکی!

پیلوسرئوس یا پیلوزسرئوس جنسی از کاکتوس‌ها است که بومی مکزیک و برزیل است، پس خودتان می‌توانید حدس بزنید تا چه اندازه مقاوم است!

 

این جنس از کاکتوس‌ها شامل چند گونه است که 2 عدد از آنها بسیار شناخته شده اند و در خانه‌های ما رایج هستند. گونه معروف این کاکتوس، پوستی آبی و زیبا دارد که خارهای زرد روی بدنه آن، ترکیبش را کامل کرده اند! این کاکتوس به صورت یک بوته یا درخت درمی‌آید. گل‌های آن هم لوله‌ای و در اکثر مواقع به رنگ آبی هستند و بعد از مدتی گل تبدیل به میوه زیبایی می‌شود. این جنس کاکتوس، به خاطر اندازه‌اش و گرمایی که در زمستان می‌خواهد، بیشتر در گلخانه‌ها کاشته می‌شود. جالب است بدانید که نام این کاکتوس ریشه لاتین دارد به معنی “کاکتوس مودار” است، که آن هم به خاطر شکل تیغ‌های آن است!

با اینکه کاکتوس بسیار زیبایی است و نمی‌توان در برابر خرید آن مقاومت کرد، قبل از تهیه آن اندازه و نیازهای آن را در نظر بگیرید و سپس اقدام به خرید نمایید.

شرایط رشد

– نور

مانند اکثر کاکتوس‌ها، پیلوسرئوس هم مقداری زیادی آفتاب مستقیم، برای رشد زیاد و سالم ماندنش نیاز دارد.

– آبیاری

هفته‌ای 1 بار آبیاری باید برایش کافی باشد. این کاکتوس در طول تابستان به آبیاری عمیقی نیاز دارد، یعنی در هر بار آبیاری باید عمق زیادی از خاکش خیس شود. از آبیاری آنها به دفعات زیاد بپرهیزید، چرا که باعث پوسیدگی ریشه‌های گیاه می‌شود. در زمستان آبیاری را کاهش دهید.

– دما

این کاکتوس به دماهای بالا نیاز دارد و در هوای گرم شاداب تر می‌ماند. پس برای پیلوسرئوس‌تان دماهای مناطق استوایی را فراهم کنید.

– خاک

پیلوسرئوس خاکی خشک و با مخلوط مواد ارگانیک دوست دارد. خاکی که برای این کاکتوس تهیه کرده اید، باید زهکشی خوبی داشته باشد. همچنین چند وقت یک بار سوراخ‌های زهکش گلدان را بررسی کنید تا گرفته نشده باشند. اگر فکر می‌کنید که سورخ‌خا به اندازه کافی نیستند، با استفاده از دریل یا میخ چند سوراخ دیگر هم برای گلدان ایجاد کنید.

– کود دهی

آب آبیاری کاکتوس را با کودهای مایع مخصوص کاکتوس ترکیب کنید و در فصل رشد، هر چند هفته یک بار گیاه را با این آب آبیاری کنید.

تکثیر

بهترین روش تکثیر پیلوسرئوس قلمه است. وقتی گیاه خوب رشد کرد و بالغ شد، قسمت بالایی کاکتوس را به وسیله تیغ یا چاقویی تیز و تمیز، ببرید. آن را چند روز در جای تمیزی قرار دهید تا محل زخم کاکتوس بسته شود. اگر آن را بلافاصله بکارید قارچ‌های بیماریزای خاک از محل زخم به قلمه‌ها حمله می‌کنند و قلمه‌ها می‌پوسند. حالا گلدانی کوچک را با خاک مخصوص جوانه زنی یا شن پر کنید. قلمه‌ها را در آن بکارید و در محیط نسبتا گرمی قرار دهید. زمانی که قلمه‌هایی که گرفته اید ریشه دادند، کم کم شروع به گل‌ دهی هم می‌کنند. شاید تعجب کنید چون تازه اول دوره زندگی‌شان است، اما این هم یکی از خوبی‌های روش قلمه گیری پیلوسرئوس است! با این روش گل دادن گیاه بیمه شده است!

تعویض گلدان

پیلوسرئوس‌ها مانند درخت بزرگ می‌شوند پس نباید در گلدان کاشته شوند و باید در زمین باشند. اما اگر در سال‌های اول زندگی‌شان آنها را در گلدان کاشته اید و حالا می‌خواهید گلدان‌شان را عوض کنید، ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشه‌های گیاه آسیبی نرسانید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌ تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. برای تعویض گلدان پیلوسرئوس حتما از دستکش استفاده کنید. کاکتوس‌تان را برای چند هفته آبیاری نکنید تا گیاه در گلدان جدیدش مستقر شود و خطر پوسیدگی ریشه‌ها رفع شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر