ماهان شبکه ایرانیان

یک عضو هیات علمی دانشگاه تاکید کرد

به مدیران کارآموزتر و سازمان‌های اثربخش‌تری در آینده نیاز داریم

عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه الزهرا گفت: رویکرد انتخاب مدیر اگر به صورت علمی و اصولی طراحی شود و استانداردها در آن رعایت شود، باعث بروز شایستگی‌ها در مدیران آینده خواهد شد. ما باید ارزیاب‌های متخصصی را تربیت کنیم تا بتوانند سطح توانمندی افراد را به خوبی ارزیابی کنند.

به گزارش ایسنا، محمدعلی بابایی زکلکی امروز در همایش ملی شناسایی و پرورش مدیران آینده بیان کرد: ما نباید امروز انتخاب مدیران را به صورت کاریکاتوری انجام دهیم. چرا که مدیران کشور و کارشناسان سازمان‌ها تحصیلکرده هستند و انتظار کار ارزشمند را از کانون‌های ارزیابی دارند. کانون‌های ارزیابی اگر کار خود را به درستی انجام دهند، می‌توانیم مدیران شایسته‌ای را در آینده داشته باشیم. در برخی از مجموعه‌های بسیار پیشرفته گفته می‌شد اصلا نیازی به وجود کانون‌ها نیست و چرا باید مدیران این اختیار را به اشتراک بگذارند و اینکه چرا از مشاوران استفاده کنیم؟ در حالی که در دنیا انتخاب مدیران به افراد حرفه‌ای سپرده می‌شود. این رویکرد 60 سال است که قدمت دارد. ما باید بپذیریم که مدیران محوری‌ترین اقشار در سازمان‌ها هستند. پس باید در انتخاب آنها دقت زیادی صورت گیرد. در دنیا 100 هزار دلار برای انتخاب مدیران هزینه می‌شود و این هزینه بدون دلیل صورت نمی‌گیرد.

وی در ادامه گفت: مدیران ارشد ما فرصت کافی برای انتخاب مدیران جدید را ندارند و با توجه به ماهیت کار مدیران باید از مشاوران استفاده شود. ضرورت‌های دیگری نیز مانند بخشنامه‌های دولتی وجود دارد که به عنوان مثال در یک بخشنامه که مصوبه دولت است، باید از 30 درصد کانون‌ها و جوانان و مدیریت به کار برده شود.

عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه الزهرا افزود: آیا ابزار دیگری بهتر از کانون‌های ارزیابی برای سنجش افراد و انتخاب مدیران وجود دارد که در پاسخ باید گفت امروزه در تمام کشورها حتی در کشورهای آسیایی و نژاد زرد نیز از کانون‌های ارزیابی استفاده می‌شود. کانون‌های ارزیابی ادعا نمی‌کنند که در مدت کوتاهی به اعماق وجود و استعدادهای افراد می‌توانند پی ببرند ولی می‌توانند در طول زمان مدیران شایسته‌ای را تقویت کنند. کانون‌ها می‌توانند در سرعت انتخاب مدیران موثر باشند. از دیگر عواید این کانون‌ها صرفه‌جویی در زمان مدیران است. چرا که کم‌یاب‌ترین منابع هر سازمان زمان مدیران ارشد آن سازمان به حساب می‌آیند. کانون‌ها می‌توانند در تصمیم‌گیری مدیران اثرگذار باشند.

بابایی خاطرنشان کرد: بعضی از سازمان‌ها که کانون ارزیابی را می‌پذیرند و آن را به آیین‌نامه تبدیل می‌کنند، می‌توانند حاکی از بی‌طرفی آنها در انتخاب مدیران باشند. مدیرانی که از طریق کانون پیشنهاد می‌شوند و سپس منصوب می‌گردند، قدرت پاسخگویی بالایی دارند. مدیران ارشد اگر همکاری بلند مدتی با افراد نداشته باشند، شناخت قوی از آنها ندارند. لذا به ندرت می‌توان به عمق توانمندی‌های افراد پی ببرد. بنابراین در تصمیم‌گیری به گزارش‌های صحیح و بی‌طرفانه کانون نیاز دارد.

وی افزود: افراد زمانی که به کانون وارد می‌شوند، تمرین‌هایی را متناسب با شایستگی‌هایی که دارند، انجام می‌دهند. تمرین‌هایی مانند کار گروهی، مصاحبه و همچنین تمرین‌های هر سازمان با سازمان دیگر متفاوت است. برای بهتر شدن کانون‌های ارزیابی بهتر است یک انجمن حرفه‌ای شکل بگیرد. اگر واقعا به فکر توسعه کشور هستیم، نباید به راحتی مسئولیت یک شرکت بزرگ را به عهده یک مدیر دهیم. بلکه باید مانند نظام پزشکی یک مدرک موثق و قابل اعتبار در اختیار مدیران ارشد قرار دهیم. انشاءالله با این تمهیدات شاهد شکوفایی سازمان‌ها باشیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان