سرویس سبک زندگی فردا: تعجب نکنید! این گیاهی مصنوعی نیست، ساکولنتی واقعی است! به نقل از فوت و فن ساق عروس نام این ساکولنت زیبا است که به خاطر رنگ منحصر به فردش استفاده زیادی در تراریوم و دیش گاردن دارد.
این ساکولنت یکی از محبوبترین ساکولنتها است. البته با توجه به ظاهر بینظیرش تعجبی هم ندارد! ساق عروس گیاهی سرسخت است و به نظر میرسد در آب و هوای سرد و گرم، نور زیاد و کم، و در کل، در شرایط محیطی متفاوت به خوبی رشد میکند و شکوفا میشود.
این ساکولنت خیشاوند نزدیک اشوریا و کراسولا است که هر دو به خانواده کراسالاسه تعلق دارند. گونههای زیادی از ساکولنت ساق عروس در بازار موجود است که با تنوع بینظیرشان، به شما این اجازه را میدهند که رنگ دلخواه خود را انتخاب کنید.
شرایط رشد
– نور
این گیاه به مکانی روشن و حتی دارای مقداری نور مستقیم نیاز دارد. البته همانطور که گفتیم گیاه سختگیری نیست، اما بهترین جای قرارگیری آن در جلوی پنجرهای آفتابی است.
– آبیاری
در فصل بهار و تابستان گیاه را به خوبی آبیاری کنید و در زمستان آبیاری را کاهش دهید و گیاه را ماهی یک بار آبیاری کنید. قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخهای زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند. اگر سوراخها ناکافی بودند، به وسیله میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید.
– دما
ساکولنت ساق عروس در طول فصل تابستان به دمایی متعادل نیاز دارد. بعضی واریتههای این گیاه میتوانند دماهای بسیار سرد زمستان را تحمل کنند و حتی در معرض یخبندان باشند!
– خاک
ساق عروس به خاک ساکولنتی با زهکشی خوب و پی اچ در حدود 6 نیاز دارد (اندکی اسیدی).
– کود دهی
گیاه را در طول فصل رشد، هر هفته، با کودهای مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید؛ و یا در ابتدای فصل رشد از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد میکنند و در اختیار گیاه قرار میدهند استفاده کنید. توجه کنید که گیاهان جوان را با کودهایی با درصد نیتروژن پایینتر تغذیه کنید.
تکثیر
نام انگلیسی این گیاه “مرغ و جوجهها” است! این نام به خاطر عادت رشدی ساق عروس به آن داده شده. گیاه مادر یا مرغ، تعداد زیادی گیاهچه تولید میکند که به صورت دستهای دور تا دور آن را میگیرند و مانند جوجههایی میشوند که اطراف مادر خود هستند! خب پس یکی از آسانترین روشهای تکثیر گیاه مشخص شد!
برای تکثیر گیاه به روش کاشت گیاهچه، ابتدا اجازه دهید گیاهچهها تا اندازهای رشد کنند. سپس آنها را به کمک یک تیغ یا چاقوی تیز و استریل با احتیاط از گیاه مادر جدا کنید. گیاهچههای جدا شده را برای چند روز بر روی یک دستمال کاغذی قرار دهید تا محل زخمشان خشک شود.
زمانی که زخم بست، تعدادی گلدان کوچک را با خاک تازه مخصوص کاکتوس پر کنید و گیاهچهها را در آن بکارید. گلدانها را در مکانی گرم و مرطوب قرار دهید و تا زمانی که رشد جدید را در آنها ببینید، در این مکان نگهداریشان کنید.
البته میتوانید گیاهچهها را به همان صورت دور گیاه مادری نگهدارید و آنها را جدا نکنید و اجازه دهید در یک گلدان و با هم رشد کنند.
تعویض گلدان
هر زمان که به نظرتان رسید گیاه به اندازه کافی رشد کرده، گلدان آن را عوض کنید. بهتر است تعویض گلدان را در فصول گرم سال انجام دهید.
برای تعویض گلدان گیاه ابتدا اجازه دهید خاک گلدان ساکولنتتان خشک شود. سپس به کف و دیوارههای گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج میشود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و در این هنگام هر گونه ریشه مرده، خشک شده و گندیده را هم از گیاه جدا کنید.
به ساکولنتتان قارچ کش بزنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگتر از گلدان قبلی گیاه فراهم کنید و ساکولنت را در آن بکارید، سپس گلدان را با خاک تازه و مخصوص کاکتوس پر کنید. گیاه را برای 1 هفته آبیاری نکنید، تا خطر پوسیدگی ریشهها کاهش یابد.