ماهان شبکه ایرانیان

برجیان مطرح کرد؛

کارکرد کتابخانه ملی به سالن مطالعه محدود شده است

معاون اداره کل اطلاع رسانی کتابخانه ملی گفت: به دلیل عدم وجود کارکرد مناسب در کتابخانه های سطح شهرهای کشور ، کتابخانه ملی از کارکرد اصلی خود فاصله گرفته و به یک سالن مطالعه تبدیل شده است.

کارکرد کتابخانه ملی به سالن مطالعه محدود شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع کارکردهای کتابخانه ملی با حضور مهشید برجیان معاون اداره کل اطلاع رسانی کتابخانه ملی و امیررضا اصنافی مدیر گروه علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

در ابتدای برنامه اصنافی با بیان اینکه کتابخانه ملی 80 ساله شده، گفت: افراد زیادی در این کتابخانه زحمت کشیده اند و آن را به این سطح ارتقا داده اند. پیش از آنکه به ملی بودن کتابخانه تاکید کنیم ، باید کتابخانه ها را به عنوان یک نهاد اجتماعی اثرگذار و یاری دهنده مردم در تمام زمینه ها بپذیریم.

وی در ادامه گفت: هر کشوری در خود نهادهای ملی دارد که متعلق به همه مردم است ، کتابخانه ملی نیز در همه کشورها وجود دارد و کارکرد آن در جنبه های مختلف نمود پیدا می کند.

عضو هیئت مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی به وظایف و نقش کتابخانه ملی پرداخت و گفت: گردآوری، حفاظت و اشاعه آثار مکتوب و غیر مکتوب که در آن کشور و یا در ارتباط با آن منتشر می شود از وظایف کتابخانه ملی است. تدوین استانداردهای مرتبط با کتابخانه های مختلف موجود در کشور و هدایت و مشاوره کتابخانه ها و نظارت برآن ها از دیگر وظایف کتابخانه ملی است.

اصنافی با بیان اینکه کتابخانه ملی در هر کشور به عنوان کتابخانه مادر و الگو مطرح می شود، گفت: سایر کتابخانه های کشور می توانند در زمینه های مختلف سازماندهی و اشاعه اطلاعات ، از این کتابخانه الگو بگیرند و آن الگو را در ساختار خود پیاده سازی کنند.حضور در مجامع علمی بین الملل از دیگر وظایف کتابخانه های ملی است تا از تجارب دیگر کشورها بهره بگیرند و بتواند در این مجامع  فعالیت علمی خود و دیگر کشورها را به اشتراک بگذارند و تازه ترین های علم را به کشور خود برگردانند.

وی در پایان گفت: پژوهش و برنامه ریزی در زمینه های مختلف کتابداری و علم شناسی از دیگر کارکردهای این نهاد است تا بتوانند در زمینه های موضوعی مختلف رشته ها حرکت کنند و دانش کتابداران را ارتقا دهند.

در ادامه این برنامه، برجیان با بیان اینکه اولویت تهیه کتاب از کشورهای دیگر ایرانی و اسلامی بودن آن است، گفت: با توجه به بودجه ای که به این نهاد تعلق می گیرد خرید کتاب های خارجی صورت می گیرد و از آنجایی که در برخی مواقع بودجه کافی نیست ، ممکن است برخی از کتاب های بین المللی در نهاد موجود نباشد. ناشر موظف است دو نسخه از کتاب هایی که منتشر می شود را به کتابخانه ملی اعطا کند اما متاسفانه برخی ار ناشران در این زمینه کم کاری می کنند.بعضی از ناشران دانشگاهی و تعدادی از افرادی که در قم به چاپ کتاب مشغولند کمتر به این موضوع اهمیت می دهند.

معاون اداره کل اطلاع رسانی کتابخانه ملی به جمع آوری روزنامه ها و مجلات در کتابخانه ملی اشاره کرد و گفت: در زمینه روزنامه ها مشکلی وجود ندارد و به صورت مرتب به دست ما می رسند اما در خصوص مجلات برخی از ناشران با کتابخانه ملی همکاری نمی کنند.

وی همچنین گفت: آنچه که بیش از واسپاری نشریات به کتابخانه ملی از اهمیت برخوردار است، کارکرد کتابخانه ملی در زمینه خدمات رسانی به پژوهشگرهاست. در کتابخانه منابعی گرد آوری می شود که ممکن است در کتابخانه های دیگر وجود نداشته باشد و محققین می توانند از این منابع بهره مند شوند. متاسفانه به دلیل عدم کارکرد درست کتابخانه های عمومی در سطح شهرها به خصوص تهران، کتابخانه ملی به سمت یک قرائت خانه می رود و از آن نهاد پژوهشی که باید باشد دور شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان