ماهان شبکه ایرانیان

گزارش مهر؛

حال «کتابخوانی» در قرچک خوب می شود/۵۰ هزار دانش آموز کتاب به دست

قرچک- میزان مطالعه کتاب در کشور ما پایین است و عده ای در جنوب پایتخت سعی در افزایش این میانگین از طریق جذاب سازی مطالعه در سنین پایین را دارند.

حال «کتابخوانی» در قرچک خوب می شود/50 هزار دانش آموز کتاب به دست

خبرگزاری مهر – گروه استان ها؛ رقیه غلامی: این که بدانیم، ما ایرانی ها در شبانه روز به طور متوسط 2 دقیقه کتاب می خوانیم، جمله ای تاسف آور است، اما تاسف خوردن تنها کاری است، که بسیاری از ما در مواجهه با چنین آمار هولناکی بلد هستیم.

اما این که چرا با کتاب قهر کرده ایم، چرا مطالعه کتاب را نمی پسندیم و چرا اغلب ما که ساعت ها در شبکه های مجازی در حال مطالعه هستیم، ورق های کتاب را که می بینیم، غم دلمان را می گیرد، سوال هایی است، که علاوه بر فرهنگ سازی، نیاز به جذاب سازی موضوعات کتاب ها را نیز بیش از پیش در اذهان متجلی می سازد.

کتابخوانی در برخی از شهرستان های مهاجرپذیر اطراف تهران ضرورت بیشتری می یابد، چرا که بسیاری از مشکلات فرهنگی مردم و شهروندان را می تواند حل کند، قرچک یکی از این شهرستان ها است، که می تواند با ترویج کتاب خوانی مشکلات اجتماعی و آسیب های فراوانی را مرتفع سازد، اما راه ترویج کتابخوانی چیست؟

یکی از اساتید دانشگاه، در پاسخ به این پرسش به خبرنگار مهر گفت: اگر بتوانیم میزان در دسترس بودن کتب را افزایش داده و در عین حال بر چاشنی جذابیت کتب بیافزاییم، قطعا می توانیم سرانه مطالعه را افزایش دهیم.

غلامحسین بازیاری ادامه داد: امروز مردم در پی انجام کارهای مهیج هستند و از امور یکنواخت استقبال کمتری می شود، در این خصوص نباید هر فردی هر کتابی را که دید بخواند، خیر، باید ابتدا علایق خود را شناخته و بر این اساس به انتخاب کتاب برای مطالعه اقدام کند.

وی گفت: از طرفی افرادی که به تازگی شروع به کتاب خواندن می کنند باید بدانند، از همان ابتدا کتب قطور را برای مطالعه انتخاب نکنند، چرا که این امر سبب دل زدگی مطالعه کننده در حین مطالعه شده و او را از وادی کتاب خوانان می راند.

توزیع کتب در بین مردم را از سنین نوجوانی و در بین دانش آموزان آغاز کردیم

اما آیا کتاب در قرچک به میزان کافی وجود دارد و یا موضوعات کتاب های در این شهرستان متنوع است، سوالاتی است که رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قرچک در خصوص آن به خبرنگار مهر گفت: حدود 1000 جلد کتاب در رده های سنی کودک و نوجوان از آغاز هفته کتاب و کتابخوانی تاکنون در سطح شهرستان قرچک به روستاها و دهیاری هایی همچون امین آباد ،قشلاق دوم داودآباد، پرسنل فرمانداری، فعالان عرصه هنر، مدارس، دبستان صالح آباد، کتابخانه اقبال لاهوری، نهاد کتابخانه های عمومی، دانشگاه اریکه پرسپولیس، بهزیستی، پرسنل خدمات شهری و فضای سبز شهرداری، مهد کودک ها و ...توزیع و استقبال خوبی از این توزیع کتاب شده است.

بهروز مشتاق با بیان این که این کتاب ها با موضوعات قرآن، اخلاق ،سبک زندگی، داستان زندگی بزرگان، رمان کودک و نوجوان و تاریخ مشاهیر بزرگ ایران بوده است، افزود: کتاب یعنی زندگی و زندگی یعنی کتاب، این جمله در مدرسه شاهد «ریحانه النبی» غوغا کرد، دانش آموزان تفسیرهای جالبی از این جمله داشتند و این جمله یعنی جریان داشتن در غمها و شادیها و ارتباط با زندگی و دریافت کمک از بهترین دوست دانا در جریان مشکلات روزمره و افزایش دانایی و بالا رفتن فرهنگ.

این مسئول فرهنگی شهرستان قرچک با رد برخی از آمارهای غیررسمی که سرانه مطالعه کتاب در قرچک را نگران کننده می دانند، گفت: اصلا این آمارهای غیر رسمی را تایید نمی کنم، امروز به همت انجمن کتابخانه های عمومی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداری و آموزش و پرورش قرچک روند مطالعه در این شهرستان رو به افزایش است و این مساله را می توان از رضایتمندی مردم خصوصا نوجوانان و جوانان و بازدید آنان از نمایشگاه های کتاب و استفاده کودکان از کتابخانه های عمومی فهمید، این موارد تایید می کند، که ما دارای سرانه خوبی از نظر مطالعه کتاب در قرچک هستیم.

مشتاق ادامه داد: شهرستان قرچک دارای 50هزار دانش آموز در مقاطع تحصیلی مختلف است، و هر چه میزان توزیع کتاب در میان دانش آموزان بیشتر شود، مردم بیشتر به کتابخوانی روی می آورند و سرانه کتاب نیز افزایش خواهد یافت.

با نوشتن کتاب سعی در افزایش علاقمندی مردم نسبت به ورزش می کنم

یکی از نویسندگان کتاب های رزمی و رشته بوکس در قرچک نیز در خصوص کتابخوانی و میزان استقبال جوانان از مطالعه کتب رزمی به خبرنگار مهر گفت: شهرستان قرچک زیر ساخت لازم برای گسترش بسیاری از رشته های ورزشی از جمله بوکس را ندارد و تمام اتفاقات خوب ورزشی به صورت خودجوش و انفرادی و علاقه جوانان است که این ورزش را روح می بخشد، من هم با نوشتن کتاب سعی در افزایش علاقمندی مردم نسبت به ورزش می کنم.

محمد علیپور ادامه داد: کوشش و همت مربی است که ورزش را زنده نگه می دارد و این در صورتی است که دید عموم مردم نسبت به این ورزش کاملا منفی است، اما باید بدانند، کسانی که بوکسور هستند عموما روحیه مردمی و دارای اخلاق خوب هستند، حال ما با نوشتن کتاب سعی در جذب جوانان پر انرژی به سوی کتاب خوانی داریم، با این امر هم دید مردم نسبت به ورزش های رزمی مثبت می شود و هم میزان مطالعه افزایش می یابد، از طرفی عادت به مطالعه در بین جوانان ورزشکار رواج پیدا می کند.

باید بدانیم هدف ما در دنیای اطراف چیست

این داور رسمی فدراسیون بوکس و نویسنده کتب رزمی گفت: متاسفانه تبلیغات بدی علیه ورزش های رزمی به خصوص بوکس شده است، زمینه را برای بروز چنین دیدگاههای منفی فراهم کرده اندو من به سهم خود برای تغییر چنین دیدگاههایی به نوشتن کتب روی آورده ام، بوکس تاثیرات مثبت زیادی دارد البته دیدگاه خانواده ها این است که بچه ها ورزش دیگری را یاد بگیرند و از نظر خیلی ها این ورزش خشن است، در حالی که این ورزش با فرهنگ ما کاملا سازگار است.

وی که دارای مقام های اول کشوری در این رشته نیز است، اضافه کرد:  220 قهوه خانه در قرچک است که کسی به وجود این مکانها اعتراضی ندارد، اما از کتاب های مروج فرهنگ جامعه و ورزش هایی که می توانند به عنوان مکمل با کتاب در زمینه سلامت روحی و جسمی موثر باشد، حمایتی نمی شود.

علیپور گفت: ورزش و مطالعه به صورت توامان سبب می شود، علاوه بر جسم ،ذهن فرد نیز پویایی لازم برای مقابله با مشکلات را داشته باشد.

وی افزود: باید بدانیم در جامعه جهانی چه میزان سهم فرهنگی داریم و چه چیزی را می خواهیم به دنیای اطرافمان منتقل کنیم، باید همه ما سهم فرهنگی خود را در کنار سهم ورزشی با نوشتن کتابی در زمینه ورزش و دیگری با مطالعه کتاب و نگارش کتب جذاب و در عین حال سازنده، سعی در پویایی هرچه بیشتر جامعه داشته باشیم.

در هر صورت، میزان تاثیر کتاب در جامعه به قدری است، که تمام بزرگان و دلسوزان بر کتاب خوانی تاکید داشته و دارند، به همین جهت باید مسئولان و فرهنگیان سعی کنند، با ایفای نقش خود، سعی در افزایش سرانه مطالعه در قرچک و نیز دیگر نقاط کشور داشته باشند، تا نیل به پیشرفت و توسعه جامعه ساده تر میسر شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان