چند سالی است که لپ تاپ ها به انتخاب اول کاربران تبدیل شده اند؛ چه فریلنسرها که معمولاً در حال جابجایی هستند، چه دانشجویان که باید کامپیوتر شخصی را همیشه همراه داشته باشند، و چه کارمندان عادی که در محیط کار هم از گجت های شخصی خود استفاده می کنند، هم به دنبال بهترین لپ تاپ هستند.
دنیای لپ تاپ معمولاً در انحصار پردازنده های اینتل است و اگرچه به تازگی محصولات مجهز به پردازنده های رایزن AMD هم معرفی شده اند، اما در کشورمان به سختی به آنها بر می خوریم. از اواسط سال 2017 با معرفی نسل هشتم پردازنده های اینتل اکثر شرکت ها محصولاتشان را به روز رسانی کردند.
به همین دلیل در انتخاب بهترین لپ تاپ های سال 2017 مواردی از جمله به روز بودن سخت افزار، موجود بودن در بازار کشورمان با گارانتی مناسب و مهم تر از همه، قیمت را در نظر گرفته و سعی کرده ایم تمام کاربردها و سلیقه ها را پوشش دهیم. با این حال لیستی که در ادامه می بینید، کامل و بی نقص نیست و شاید گزینه های دیگری از نگاه ما دور مانده باشند.
ایسوس VivoBook Max X541
بهترین لپ تاپ عمومی ارزان قیمت
این سری از لپ تاپ های ایسوس با هر پیکربندی سخت افزاری که بخواهید در بازار پیدا می شوند و حتماً می توانید گزینه مورد نیاز خودتان را از بین آنها پیدا کنید. البته توجه داشته باشید که پردازنده های سلرون و پنتیوم دیگر جوابگوی نیاز روزمره نیستند و بهتر است به کمتر از Core i3 فکر نکنید. از طرفی در لپ تاپ های 15.6 اینچی رزولوشن کمتر از فول اچ دی نتیجه مطلوبی ندارد. مشخصات عمومی این دستگاه از قرار زیر است:
- وزن با باتری حدود 2 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i3/i5/i7
- 4 تا 16 گیگابایت حافظه رَم از نوع DDR4
- نمایشگر 15.6 اینچی با رزولوشن فول اچ دی
- گرافیک مجتمع اینتل HD 620
- قیمت مدل پیشنهادی حدود یک میلیون و نهصد هزار تومان
لپ تاپ ایسوس X541UA ترکیب مناسبی از قیمت و کارآیی به شمار می رود. پردازنده نسل هفتم اینتل، حافظه رَم پر سرعت DDR4، نمایشگر فول اچ دی و درگاه USB-C از جمله ویژگی های مثبت این دستگاه هستند. شارژدهی این لپ تاپ مثل مابقی محصولات هم رده خیلی بالا نیست اما می توانید حداقل برای 5 ساعت کار مداوم و نیمه سنگین روی آن حساب کنید. حافظه رَم این دستگاه را با استفاده از تنها ماژول تعبیه شده روی مادربورد می توانید تا 16 گیگابایت ارتقاء دهید و اگر هارد آن را با SSD تعویض کنید، نیازهای عمومی شما را تا چند سال تأمین خواهد کرد.
لنوو IdeaPad 520
بهترین لپ تاپ مالتی مدیای اقتصادی
اگر به دنبال یک لپ تاپ قدرتمند، خوش ساخت، به روز و البته با قیمت مناسب برای انجام کارهای مالتی مدیا مانند ویرایش عکس و ویدیو یا اجرای بازی های نیمه سنگین هستید، لنوو سری جدید IdeaPad 520 را با نسل هشتم پردازنده های اینتل و مشخصات زیر وارد بازار کشورمان کرده است:
- وزن 2.2 کیلوگرم
- پردازنده نسل هشتمی اینتل Core i5/i7
- 8 گیگابایت حافظه رَم DDR4
- نمایشگر 15.6 اینچی فول اچ دی از نوع IPS
- کارت گرافیک انویدیا GeForce MX150
- شروع قیمت از حدود 3 میلیون تومان
همان طور که می بینید لنوو آیدیاپد 520 یکی از به روز ترین لپ تاپ های حاضر در بازار با قیمت معقول است. پردازنده نسل هشتمی اینتل، پنل IPS و کارت گرافیک جدید انویدیا با 4 گیگابایت حافظه رَم اختصاصی از نوع GDDR5 به راحتی نیازهای گرافیکی شما را پوشش می دهد و بلندگوهای ساخت شرکت هارمان کاردن هم تجربه صوتی لذت بخشی را برایتان به ارمغان می آورد. مثل دیگر لپ تاپ ها، امکان ارتقاء رَم و تعویض هارد با SSD هم در این محصول وجود دارد.
ایسر نیترو 5
بهترین لپ تاپ گیمینگ اقتصادی
برای تجربه لذت بخش بازی های کامپیوتری در سطح نیمه حرفه ای، حداقل به پردازنده Core i7 اینتل از سری HQ، کارت گرافیک انویدیا GTX 1050 Ti و شانزده گیگابایت حافظه رَم نیاز دارید که همه آنها در سری نیترو 5 ایسر با قیمت معقول جمع شده اند. مشخصات این دستگاه از قرار زیر است:
- وزن 2.7 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i7-7700HQ
- 16 گیگابایت حافظه رَم DDR4
- کارت گرافیک انویدیا GTX 1050 Ti
- نمایشگر 15.6 اینچی فول اچ دی از نوع IPS
- شروع قیمت از حدود چهار و نیم میلیون تومان
بدنه نسبتاً باریک و سبک نیترو 5 باعث می شود تا حمل و نقل آن ساده باشد. پردازنده 4 هسته ای و قدرتمند اینتل در کنار کارت گرافیک GTX 1050 Ti با چهار گیگابایت حافظه رَم GDDR5 به راحتی از عهده اجرای بازی های روز در سطح گرافیک متوسط بر می آیند و باتری 4 سلولی دستگاه هم در مقایسه با رقبا شارژدهی بهتری دارد. اگر کمی بیشتر هزینه کنید، می توانید نمونه های مجهز به SSD نیترو 5 را تهیه کنید یا حتی به سراغ لپ تاپ هایی با کارت گرافیک قوی تر بروید.
ایسوس ذن بوک UX430
بهترین اولترابوک اقتصادی
اولترابوک ها به خاطر وزن کم و طراحی زیبا بسیار محبوب هستند، اما برای دستیابی به مدل های پیشرفته آنها باید قیمت نسبتاً زیادی بپردازید. با این حال خانواده UX430 ایسوس را می توان یکی از مناسب ترین محصولات در این بخش بازار دانست که در سه مدل UA / UQ / UN عرضه شده که مشخصات آنها را در زیر مرور می کنیم:
- وزن 1.25 کیلوگرم
- پردازنده اینتل Core i3/i5/i7 نسل هفتم و هشتم
- تا 16 گیگابایت حافظه رَم DDR4
- نمایشگر 14 اینچی فول اچ دی
- گرافیک مجتمع اینتل HD 620 (سری UA)
- گرافیک انویدیا GeForce 940MX (سری UQ)
- گرافیک انویدیا GeForce MX150 (سری UN)
- شروع قیمت از حدود چهار میلیون و سیصد هزار تومان
طراحی باریک و زیبا، نمایشگر عالی، کیبورد و تاچ پد مناسب و سخت افزار قوی در کنار شارژدهی خوب باتری، ایسوس UX430 را به یکی از بهترین گزینه ها در این بخش تبدیل می کنند. این دستگاه علاوه بر درگاه USB-C دو درگاه USB-A نیز دارد و برخلاف بقیه اولترابوک ها، شما را با محدودیت مواجه نمی کند. حافظه داخلی از نوع SSD هم بوت سریع و کاربری روان را تضمین خواهد کرد. البته فقدان تاندربولت 3 و داغ کردن زیر فشار کاری سنگین را هم می توان از معایب ایسوس UX430 دانست.
ایسر اسپین 5
بهترین لپ تاپ تبدیل پذیر اقتصادی
وقتی هم لپ تاپ نیاز داشته باشید و هم تبلت، دستگاه های تبدیل پذیر با صفحه لمسی به کارتان می آیند. سری اسپین (Spin) ایسر مجموعه ای از متنوع ترین محصولات تبدیل پذیر را در چهار سری اسپین 1، 3، 5 و 7 با قیمت مناسب وارد بازار کرده است. اسپین 7 زیبایی خیره کننده ای دارد اما به خاطر مشکلاتی همچون محدود بودن پورت ها (فقط دو درگاه USB-C) و پردازنده های کم مصرف سری Core-Y اینتل، ما سری اسپین 5 را انتخاب می کنیم. مشخصات این سری را می توانید در زیر مشاهده کنید:
- وزن 1.7 کیلوگرم
- پردازنده اینتل Core i3/i5/i7 نسل هفتم و هشتم
- هشت گیگابایت حافظه رَم DDR4
- نمایشگر 13.3 اینچی فول اچ دی لمسی از نوع IPS
- گرافیک مجتمع اینتل HD 620 (نسل هفتم)
- گرافیک مجتمع اینتل UHC 620 (نسل هشتم)
- قیمت جهانی: 500 الی 900 دلار
تنوع پیکربندی، سخت افزار قدرتمند، طراحی و کیفیت ساخت مطلوب و شارژدهی مناسب باتری را می توان از ویژگی های برتر ایسر اسپین 5 دانست. البته روشنایی نمایشگر برای محیط های بیرون چندان مناسب نیست و هنگام فعالیت سنگین هم صدای فن دستگاه کمی گوش را آزار می دهد. حتی اگر به سخت افزار قوی تری نیاز دارید، مدل 15.6 اینچی این لپ تاپ با کارت گرافیک اختصاصی انویدیا GTX 1050 و قیمت حدود 1000 دلار به بازار عرضه شده است.
لنوو تینکپد T470
بهترین لپ تاپ برای استفاده تجاری
لپ تاپ های مخصوص استفاده تجاری معمولاً با تنوع درگاه ها، شارژدهی بالای باتری و وزن مناسب شناخته می شوند و لنوو T470 یکی از بهترین نمونه های این دسته به شمار می رود. مشخصات اصلی این دستگاه را در زیر مرور می کنیم:
- وزن 1.6 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i5/i7
- تا 32 گیگابایت حافظه رَم DDR4
- نمایشگر 14 اینچی فول اچ دی از نوع IPS
- تا 1 ترابایت حافظه SSD
- گرافیک مجتمع اینتل HD 620
- شروع قیمت جهانی از 900 دلار
شارژدهی لنوو T470 با استفاده از باتری اصلی و ثانویه به 18 ساعت می رسد که در دنیای لپ تاپ ها کم نظیر است. کیبوردهای سری تینکپد هم که بهترین تجربه تایپ را در بین نمونه های مشابه ارائه می دهند. حضور درگاه تاندربولت 3 در کنار انواع پورت های رایج و پشتیبانی از داک مخصوص را هم به شایستگی های T470 اضافه کنید. روشنایی پایین نمایشگر را می توان از جمله نقاط ضعف این دستگاه دانست.
دِل XPS 13
بهترین لپ تاپ ویندوزی
امسال هم محصول زیبا و حرفه ای Dell XPS 13 را می توان به عنوان بهترین لپ تاپ ویندوزی معرفی کرد، حتی با وجود اینکه مایکروسافت هم سری «سرفس لپ تاپ» را به میدان آورده است. در ادامه مشخصات این دستگاه را مرور می کنیم:
- وزن 1.2 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i3/i5 یا نسل هشتمی اینتل Core i7
- تا 16 گیگابایت حافظه رَم
- گرافیک مجتمع اینتل HD
- نمایشگر 13.3 اینچی فول اچ دی یا QHD
- تا 1 ترابایت حافظه SSD
- شروع قیمت جهانی از 800 دلار
باریک، سبک، قدرتمند و زیبا، واژه هاییست که در توصیف مدل 2017 لپ تاپ های XPS 13 شرکت Dell به زبان می آید. این دستگاه در مقایسه با خانواده سرفس لپ تاپ مایکروسافت برتری های محسوسی دارد، از جمله تنوع بیشتر درگاه ها، پشتیبانی از تاندربولت 3، امکان انتخاب نمایشگر فول اچ دی غیر لمسی، شارژدهی بهتر باتری، و البته قیمت جهانی بهتر. با این حال در بازار کشورمان وضعیت کمی فرق می کند و سرفس لپ تاپ ها با تنوع بیشتر و قیمت نسبتاً بهتری عرضه می شوند.
ایسوس ROG Zephyrus GX501
بهترین لپ تاپ گیمینگ
اکثر لپ تاپ های گیمینگ حرفه ای بازار به خاطر وزن و ابعاد نامناسب چندان قابل حمل نیستند، اما ایسوس امسال با بهره گیری از فناوری Max-Q انویدیا توانست باریک ترین لپ تاپ گیمینگ دنیا با کارت گرافیک انویدیا GeForce GTX 1080 را معرفی کند. مشخصات سخت افزاری این دستگاه را در ادامه می بینید:
- وزن 2.25 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i7
- تا 24 گیگابایت حافظه رَم DDR4
- کارت گرافیک انویدیا GTX 1080 با 8 گیگابایت حافظه GDDR5X
- تا 1 ترابایت حافظه SSD
- قیمت جهانی حدود 2700 دلار
لپ تاپ GX501 در واقع یک شاهکار مهندسی است که قوی ترین سخت افزار روز را در ابعاد یک لپ تاپ عادی گردآوری کرده و سیستم خنک کننده آن هم کاملاً بی صدا است. نمایشگر فوق العاده با نرخ رفرش 120 هرتز و پشتیبانی از فناوری G-Sync انویدیا و اسپیکرهای با کیفیت را هم باید به ویژگی های برجسته این دستگاه اضافه کنیم. البته همانند اکثر لپ تاپ های گیمینگ، شارژدهی باتری GX501 ایسوس هم مطلوب نیست و نهایتاً 2 ساعت شما را همراهی می کند.
اچ پی ZBook 15
بهترین لپ تاپ ورک استیشن
اچ پی یکی از با تجربه ترین شرکت ها در زمینه ساخت لپ تاپ های صنعتی و ورک استیشن ها به شمار می رود، محصولاتی که با پردازنده های سری زئون اینتل و کارت گرافیک های سری کوادرو شناخته می شوند. ZBook های اچ پی در عین قدرت بالا، وزن استانداردی هم دارند و حمل و نقل آنها به سادگی میسر خواهد بود. مشخصات این لپ تاپ را در زیر مرور می کنیم:
- وزن 2 کیلوگرم
- پردازنده اینتل زئون E3
- تا 64 گیگابایت حافظه رَم DDR4
- تا 1 ترابایت حافظه SSD
- نمایشگر فول اچ دی
- کارت گرافیک انویدیا Quadro M2000
- قیمت حدود 10 میلیون تومان
ورک استیشن های ZBook اچ پی در دو سری G3 و G4 و با کانفیک های سخت افزاری متنوعی در بازار حضور دارند و بیشتر برای طراحی های حرفه ای و رندرگیری استفاده می شوند. شارژدهی خوب باتری، درگاه های متعدد از جمله دو درگاه تاندربولت 3 و سیستم صوتی با کیفیت B&O را می توان از نقاط قوت این دستگاه دانست.
مایکروسافت سرفس بوک 2
بهترین لپ تاپ هیبریدی
اگر به دنبال بهترین تبلت دنیا برای ترسیم و طراحی حرفه ای هستید که در عین حال سنگین ترین بازی های روز را هم برایتان اجرا کند، مایکروسافت سرفس بوک 2 برای شما ساخته شده است. این لپ تاپ در دو اندازه 13.5 و 15 اینچی و با مشخصات زیر در بازار کشورمان حضور دارد:
- وزن 1.5 تا 1.9 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i5 / نسل هشتمی Core i7
- تا 16 گیگابایت حافظه رَم
- گرافیک مجتمع اینتل HD 620 / انویدیا GTX 1050 / انویدیا GTX 1060
- تا 1 ترابایت حافظه SSD
- قیمت 1500 تا 3300 دلار
سرفس بوک 2 یک کامپیوتر شخصی قدرتمند است که می تواند جایگزین کامپیوتر دسکتاپ شما هم بشود. در کنار سخت افزار قدرتمند، می توان از شارژدهی خوب باتری، کیبورد و تاچ پد عالی و سیستم خنک کنندگی کم صدا و کارآمد به عنوان نقاط قوت اصلی و فقدان پشتیبانی از تاندربولت 3 یا لرزش نمایشگر در حین لمس آن را به عنوان نقاط ضعف آن نام برد. البته فروش مدل 2000 دلاری سرفس بوک 2 به قیمت 13 میلیون تومان یا مدل 2900 دلاری آن به قیمت 16.5 میلیون تومان، از غرایبی است که فقط در کشور عزیزمان به چشم می خورد.
اپل مک بوک پرو 2017
بهترین لپ تاپ برای کسانی که به ویندوز وابسته نیستند
نمی توان بهترین لپ تاپ های سال 2017 را معرفی کرد و در میان آنها از مک بوک پرو اسم نبرد؛ لپ تاپی زیبا، قدرتمند و همه کاره برای آنهایی که به سیستم عامل ویندوز وابسته نیستند. مک بوک پروی 2017 با تاچ بار هم یک شاهکار مهندسی از دل کالیفرنیاست که می تواند نیازهای عمومی و حرفه ای شما را تا چند سال برآورده کند. در ادامه مشخصات این دستگاه را مرور می کنیم:
- وزن 1.37 تا 1.83 کیلوگرم
- پردازنده نسل هفتمی اینتل Core i5/i7
- نمایشگر 13.3/15.4 اینچی IPS
- تا 16 گیگابایت حافظه رم
- گرافیک مجتمع اینتل HD یا گرافیک اختصاصی رادئون پرو
- قیمت 1300 تا 2800 دلار
عملکرد روان و بی نقص سیستم عامل macOS و سخت افزار قدرتمند، مک بوک پروی 2017 را به یکی از بهترین لپ تاپ های حال حاضر بازار تبدیل می کند. طراحی زیبا و مثال زدنی، شارژدهی خوب باتری و تاچ بار که در نقش تاچ آیدی هم عمل می کند، از جمله ویژگی های برتر مک بوک پرو هستند. حضور درگاه USB-C به عنوان تنها راه ارتباطی با این لپ تاپ را هم می توان نقطه ضعف اصلی آن دانست. قیمت بالای این محصولات را هم باید در نظر بگیرید، هرچند قیمت گذاری آنها در کشورمان به مراتب بهتر از محصولات مایکروسافت است.