در حال حاضر شرکت Energous پیشتاز بازار در حوزه آزمایش و تحقیق روی راهکارهای شارژ بیسیم مستقل از صفحههای فیزیکی ویژه شارژ است. استاندارد WattUp این شرکت، فرصتی تازه فراهم کرده تا توان الکتریکی را از طریق فرکانسهای رادیویی در محدوده 5.8 گیگاهرتز، بین واحد انتقال دهنده و یک گیرنده کوچک که میتوان در دستگاههای مختلف الکتریکی و الکترونیکی تعبیه کرد، جابهجا کند. هرچه تعداد آنتنهایی که میتوانند فرایند پرتاب و دریافت این امواج را انجام دهند بیشتر باشد، توان بیشتری هم برای استفاده دستگاه مقصد تأمین خواهد شد. نکته قابل توجه اینکه استاندارد یادشده، قابلیت حمل و نقلی در حد آنچه در گوشیهای همراه شاهد هستیم، فراهم کرده است.
از طرف دیگر، دیزنی ریسرچ هم وارد گود شده است تا راهکاری ایستا اما با توان بالاتر برای استفاده از تکنولوژی شارژ بیسیم راهاندازی کند. شاید در نگاه اول از ورود دیزنی به این حوزه متعجب شوید؛ اما اگر نیمنگاهی به تعداد پارکهای تفریحی این شرکت داشته باشید، متوجه خواهید شد که تکنولوژی یادشده برای دیزنی کاربردهای متفاوتی خواهد داشت. تکنولوژی استفاده شده توسط دیزنی که بهطور مخفف QSCR نام دارد، از سیمپیچ تسلا برای تولید میدان الکتریکی ویژه انتقال انرژی استفاده میکند. با وجود این، مشکل اینجا است که راهکار یادشده برای سلامت انسان بیخطر نیست. برای مقابله با خطرات احتمالی، اتاقکی فلزی طراحی شده تا جریانهای الکتریکی بهطور کاملا آزادانه در آن حرکت کنند. علاوه بر این، خازنهایی هم در دیوارها، سقف و کف تعبیه شده است تا انرژی الکتریکی را دریافت کند و مانع از انتشار آن در محیط اطراف و نفوذ به بافتهای انسانی شوند.
در حال حاضر، آزمایش این راهکار در اتاقی به حجم 54 متر مکعب انجام شده است. نتایج این آزمایش از انتقال موفقیت آمیز توان با فرکانس 1.32 مگاهرتز بهمنظور انتقال 1900 وات توان موثر به دستگاههای الکترونیکی داخل اتاق حکایت دارد. حاشیه بهرهوری این راهکار، 40 درصد است، در حالی که بیشینه بازده ثبت شده به 95 درصد هم میرسد.
در این آزمایش، لامپهای مختلف و یک فن موجود در اتاق، توان الکتریکی مورد نیازشان را دریافت کردند. یک گوشی هوشمند در محیط اتاقک شارژ شد و یک ماشین اسباببازی کنترلی هم انرژی لازم را برای حرکت دریافت کرد. و تمام اینها فقط با نشر امواج AM در اتاق ممکن شد.
هیچ تردیدی نیست که آزمایشهای بیشتری باید انجام گیرد تا مقادیر مربوط به بازده، عملکرد ایمن و اثرات احتمالی استفاده از این روش روی سلامت موجودات زنده ثبت و ضبط شود. با وجود این، انجام آزمایشهای اینچنینی که نتیجه آن در نشریه PLOS ONE هم به چاپ رسیده است، ما را به آینده تکنولوژی شارژ بیسیم مستقل از صفحات شارژ امیدوار خواهد کرد.