همه ما نیاز به هم نشین داریم به خصوص نوجوانان. به همین دلیل، داشتن دوستی‌های سالم اهمیت بسیاری دارد و تاثیرات مثبت بسیاری روی روحیه و سلامت شما می‌گذارد. قلدرها معمولا کسانی که تنها هستند را نشانه می‌گیرند ولی کسانی که دایره دوستان قوی‌ای دارند،کمتر قربانی آزار و اذیت می‌شوند. ولی وقتی دوستی‌ها سالم نباشند، مشکل ایجاد خواهد شد. در این شرایط دوستان فرزندتان ممکن است قلدر مآب و مضر باشند. 7 خصوصیت دوستی خوب و سالم را برای شما آورده‌ایم:

همه با هم برابرند

در دوستی‌های سالم، با همه یکسان رفتار می‌شود. حتی اگر یکی دو نفر معمولا تصمیم گیرنده باشند، بازهم به فرزندتان احترام می‌گذارند. ولی در دوستی‌های نامتعادل، یک نفر ریاست خود را به بقیه تحمیل می‌کند. هیچ همکاری یا رفتار عادلانه‌ای وجود ندارد.

صادق و قابل اعتمادند.

دوستی‌های سالم، وقتی دوستان صادق و قابل اعتماد هستند شکل می‌گیرند. به بیانی دیگر، غیبت و شایعه پراکنی نمی‌کنند و رازدارهای خوبی هستند. اگر اشتباهی مرتکب شوند، مسئولیتش را می‌پذیرند و عذرخواهی می‌کنند.

از موفقیت یکدیگر خوشحال می‌شوند.

یکی از بهترین راه‌های تعیین کیفیت یک دوستی، همین است. مثلا اگر فرزندتان در تیم ورزشیش یا در نمراتش موفقیتی کسب کند، دوستانش به او تبریک می‌گویند یا حسادت می‌کنند؟ حسادت می‌تواند به قلدری ختم شود. مراقب آثار آن در دوستان فرزندتان باشید.

از یکدیگر حمایت می‌کنند.

یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از قلدری، دفاع و حمایت یک دوست است. یک دوست خوب، به قلدر می‌گوید بس کند، به قربانی کمک می‌کند آزار و اذیت وارده را اطلاع دهد و از او حمایت می‌کند.

انحصاری نیستند.

هنگامی که فرزندتان گروه‌های متفاوتی از دوستان داشته باشد، دوستانشان از وجود گروه‌های دیگر حسادت نمی‌کنند و حمایت می‌کنند.

خودشان هستند.

در دوستی‌های خوب، هم فرزندتان و هم دوستانش می‌توانند خودشان باشند. هیچ کسی احساس نمی‌کند برای خوشامد دیگران وانمود کند کس دیگری است.

یکدیگر را تحت فشار نمی‌گذارند.

یک دوست خوب، به حد و مرزهای فرزندتان احترام می‌گذارد. اگر فرزندتان به درخواستش پاسخ منفی بدهد بی احترامی نمی‌کند. به فرزندتان یاد بدهید تحت فشار چگونه برخورد کند.

با فرزندتان صحبت کنید و به او کمک کنید دوستی‌های بهتری تشکیل دهد و تفاوت بین دوستان خوب و سمی را بداند.