ماهان شبکه ایرانیان

حرف‌های محسن جوادی در نخستین نشست خبری‌اش

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود از پیگیری رویکردهای سیدعباس صالحی در حوزه ترویج کتاب‌خوانی و تقویت فرهنگ و هویت دینی سخن گفت. و همچنین گفت: باید فاصله توقف کتاب‌ها برای مجوز را کمتر کنیم.

حرف‌های محسن جوادی در نخستین نشست خبری‌اش

به گزارش ایسنا، محسن جوادی در نخستین نشست خبری خود که امروز (دوشنبه، 18 دی‌ماه) برگزار شد درباره رویکردهای این معاونت گفت: آقای صالحی که در معاونت فرهنگی بودند گرایش به برنامه‌ریزی و نهادینه کردن مقررات و ضوابط داشتند. خدا را شکر ایشان مسیرها و رویکردهای ما را در این معاونت مشخص کردند و تقریبا در دوره ایشان بستر خوبی فراهم شده است. من هم در این فضا حرکت خواهم کرد. البته ممکن است ایده‌های جدیدتری داشته باشم و در این رابطه از مشاورانم کمک بگیرم.

او با بیان این‌که سیدعباس صالحی 14 رویکرد را در معاونت فرهنگی مشخص کرده است، بیان کرد: دو رویکرد اصلی ما در معاونت فرهنگی یکی ترویج کتاب‌خوانی است و دیگری تقویت فرهنگ و هویت دینی. در بخش ترویج کتاب‌خوانی ایده ما بالا بردن سرانه مطالعه است و باید چنین رویکردی را ادامه دهیم. بهبود وضعیت صنعت چاپ و کسب و کار یکی دیگر از این رویکردهاست. این کار را در بخش تسهیل مجوزهای نشر شروع کردیم، هم در بحث مسئله کاغذ و همچنین اعطای تسهیلات برای ایجاد کتاب‌فروشی‌ها و شبه کتاب‌فروشی‌ها. بخش دیگر تمرکززدایی مجوزهای نشر است که در حال انجام است. اتفاقات خوبی در این زمینه افتاده است و امیدواریم بتوانیم در قدم اول تعداد استان‌هایی را که امکان ارائه مجوز نشر پیدا می‌کنند به 15 استان برسانیم.

جوادی افزود: حتی در بخش نمایشگاه‌های بین‌المللی کتاب و نمایشگاه‌های استانی مسیر کارمان مبتکی بر تمرکززدایی است. در این مسیر نیز تلاش خواهیم کرد.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد همچنین گفت: ساختار اداره کتاب را نیز بر مبنای نوسازی بنا کرده‌ایم تا از لحاظ مصداقی شفاف‌سازی کنیم. باید در رابطه با مجوزها مصادیق مشخص شود. باید مبانی فقهی و استنادی کارها را جدی‌تری انجام دهیم. از نیروهای حرفه‌ای‌تر و متعهد استفاده کنیم و فاصله توقف کتاب‌ها برای مجوز را کمتر کنیم.

او همچنین گفت: یارانه‌ها و جایزه‌های مربوط به کتاب را تقویت خواهیم کرد که همگی این مسائل در مسیر ترویج کتاب‌خوانی است.

جوادی درباره بخش تقویت هویت و فرهنگ دینی نیز گفت: برای این منظور سیاست‌های حمایتی داریم و در جاهایی هم خودمان ورود می‌کنیم. برای مثال بنیاد شعر و ادبیات داستانی در راستای رشد و انتقال فرهنگ و آگاهی به نسل‌های آینده در تلاش است. همچنین بحث حمایت از کتاب‌های ارزشمند را برای کتابخانه‌ها داریم. البته در حال حاضر با کاهش میانگین تیراژ کتاب‌ها مواجهیم که مسئله نگران‌کننده‌ای است. ما برای حمایت از ناشران می‌خواهیم در راستای فرهنگ‌سازی هویت دینی به این حوزه جهت بدهیم. سعی می‌کنیم برای این حمایت کتاب‌های ارزشمند را پیش‌خرید کنیم. فرهنگ گفت‌وگو را چه با اقوام و چه با مجامع دنبال خواهیم کرد. البته این مسئله در وزارت ارشاد شکل گرفته اما هنوز پویا نشده است.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد افزود: بحث دیپلماسی فرهنگی را پی خواهیم گرفت. در این رابطه بعضی از کشورها غنای فرهنگی کشورمان را ندارند اما در مجامع بین‌المللی حضور بیشتری دارند. ما سیاست گرنت را در همین راستا دنبال خواهیم کرد.

ادامه دارد

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان