ماهان شبکه ایرانیان

رفع فیلترینگ برخی سرویس‌های اینترنتی

دسترسی به تلگرام از حدود دو هفته پیش مسدود شد. ابتدا گفته می‌شد که فیلترینگ این شبکه پیام‌رسان به شکل موقت است اما همچنان خبری از رفع فیلتر آن به گوش نمی‌رسد

رفع فیلترینگ برخی سرویس‌های اینترنتی

دسترسی به تلگرام از حدود دو هفته پیش مسدود شد. ابتدا گفته می‌شد که فیلترینگ این شبکه پیام‌رسان به شکل موقت است اما همچنان خبری از رفع فیلتر آن به گوش نمی‌رسد. با این حال، بر اساس برخی مشاهدات میدانی به نظر می‌رسد که کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه برخی از سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی که در گذشته فیلتر شده بودند را دوباره در اختیار کاربران ایرانی قرار داده است.

چند روز پس از فیلترینگ تلگرام، اولین پیام‌رسانی که پس از چهار سال رفع فیلتر شد، «وی‌چت» بود که یک پلتفرم چینی و ضعیف از نظر امنیتی است. در حال حاضر این پیام‌رسان بدون مشکل در دسترس کاربران اینترنت در ایران قرار دارد هرچند که نسخه تحت وب آن به درستی اجرا نمی‌شود.

اما در روزهای گذشته، چندین اپلیکیشن و سرویس دیگر نیز رفع فیلتر شده‌اند. برای مثال اپلیکیشن مکان نمایی Swarm و سرویس Foursquare که در آبان ماه به دلیلی نامشخص فیلتر شده بودند اکنون دوباره در دسترس قرار گرفته‌اند. در حال حاضر، می‌توان از اپلیکیشن این دو سرویس روی موبایل بهره گرفت. با کمک این سرویس‌ها، می‌توان مکان‌های جدید را بر حسب علاقه در نزدیکی خود یافت.

پلتفرم بعدی که اخیراً رفع فیلتر شده، پینترست است. این پلتفرم یک شبکه اجتماعی برای اشتراک‌گذاری تصاویر است. در پینترست، بر خلاف اینستاگرام شما موضوعات مورد علاقه خود را دنبال می‌کنید. با این حال فیلترینگ پینترست در ایران سابقه‌ای طولانی دارد اما در حال حاضر، این شبکه اجتماعی بدون مشکل در نسخه وب و اپلیکیشن اجرا می‌شود.

ساوندکلاود، پلتفرم به اشتراک گذاری صوت نیز  اخیراً رفع فیلتر شده است و کاربران ایرانی قادر به استفاده از این سرویس آلمانی هستند.

وب‌سایت مدیوم که به عنوان یک پلتفرم نشر آنلاین شناخته می‌شود نیز پس از مدت‌ها رفع فیلتر شده است. این سرویس حالتی وبلاگ‌گونه دارد که کاربران را دعوت به روزنامه‌نگاری اجتماعی می‌کند و می‌توان نوشته‌هایی از مدیران شرکت‌های بزرگ مانند گوگل یا کاربران عادی را در آن مطالعه کرد.

از سوی دیگر وب‌سایت کورا (Quora) به عنوان یک پلتفرم آنلاین پرسش و پاسخ، در کنار وب‌سایت ردیت (reddit) که یک پایگاه برای جمع‌آوری اخبار به صورت اجتماعی است نیز به تازگی رفع فیلتر شده‌اند.

سرویس‌های فوق که در روزهای اخیر رفع فیلتر شده‌اند، به دلیل مسدود بودن در گذشته به شکل فراگیر در ایران مورد استقبال قرار نگرفته بودند. با این حال رفع فیلتر از این سرویس‌ها را می‌توان یک گام مثبت به حساب آورد. آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در ابتدای فعالیت خود در این سمت نیز از تلاش خود برای رفع فیلتر توییتر گفته بود و باید دید در ادامه‌ی این سرویس‌ها، توییتر نیز رفع فیلتر خواهد شد یا خیر.

سوال اصلی‌تر البته در این میان، زمان برداشته شدن فیلتر تلگرام است که بیش از 40 میلیون ایرانی از آن استفاده می‌کنند و یکی از ابزارهای اصلی برای کسب‌وکارها جهت تعامل با کاربران خود است. وزیر ارتباطات در آخرین اظهار نظر خود، رفع فیلتر تلگرام را منوط به حذف موارد تروریستی از این پلتفرم پیام‌رسان عنوان کرده بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان