به گزارش ایسنا، پس از گذشت 13 روز از حادثه برخورد نفتکش ایران با کشتی چینی و سوختن هشت روزه نفتکش ایرانی با میعانات گازی و نهایتا غرق شدن در آبهای چین، شرکت ملی نفتکش اعلام کرده که ربات ارزیاب برای تصویربرداری از نفتکش سانچی به محل مربوطه رسیده و فردا صبح به وقت ایران به زیر آب میرود تا بتوانیم از وضعیت سازه و آلودگی، ارزیابی کلی داشته باشیم.
شرکت ملی نفتکش اعلام کرده که این ربات نمیتواند به جستجوی 29 پیکر مفقود شده دریانوردان در این حادثه بپردازد و پس از تصویربرداری ربات میتوانیم در این باره نظر دهیم. همچنین با توجه به اینکه سه پیکر جان باختگان این حادثه پیدا شده، عملیات اخذ DNA از خانوادههای جان باختگان به اتمام رسیده و این نمونهها باید به کد تبدیل شوند که این فرآیند در ایران به 12 روز زمان نیاز دارد.
کلنگزنی پلاسکوی 13 طبقه تا 15 روز دیگر
و اما با توجه به قرار گرفتن در آستانه سالروز آتشسوزی و فروریختن ساختمان پلاسکو به عنوان قلب خیابان جمهوری، بنیاد مستضعفان به عنوان مالک این ساختمان وعده داده که تا 15 روز دیگر کلنگ پلاسکوی جدید را بر زمین میزند و این ساختمان را در همان محل در 13 طبقه جدید بنا میکند. البته طبق اعلام بنیاد قرار است ساختمان پلاسکوی شمالی که تخریب نشده نیز تخریب شود چراکه ایمین لازم را ندارد.
خبر خوش برای متقاضیان خرید خانه
وزارت راه و شهرسازی نیز امروز اعلام کرده که مسکن در سال آینده جهش قیمتی ندارد و نیمی از معاملات مسکن که در بازار فعلی صورت نمی گیرد را مصرف کنندگان واقعی رقم زدهاند.
به گفته معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی، افزایش ملایمی در قیمت مسکن و تعداد مبایعه نامه ها داریم که جای نگرانی ندارد. او به متقاضیان خرید مسکن اطمینان داده که تا سال آینده فرآیند بازار به نفع خریداران مصرفی است و جایی برای سفته بازان نیست، چراکه دولت توانسته هنوز این بازار را خالی از سودآوری های کاذب نگه دارد.
شکایت ایران برای پس گرفتن داراییهای بلوکه شدهاش با بهره
امروز در گزارشی ایسنا اعلام کرد که بانک مرکزی ایران به دنبال پس گرفتن داراییهای بلوکه شده در لوکزامبورگ شکایت کرده است. این شکایت علیه واحد کلیراستریم دویچه بورس به منظور پس گرفتن 4.9 میلیارد دلار دارایی به همراه بهره آن است.
این دارایی به ظن حمایت مالی از تروریسم و پرداخت خسارت به قربانیان تروریسم بلوکه شده بود و شامل 1.9 میلیارد دلاری است که طبق حکم یک دادگاه آمریکایی در سال 2013 باید به شاکیان پرداخت شود و دو میلیارد دلار دیگر در معرض دعوای حقوقی دیگر از سوی شاکیان آمریکایی در آمریکا و لوکزامبورگ است.
دلار و سکه اوج گرفتند
در گزارش دیگری ایسنا تحولات دو شاخص اقتصادی " دلار" و " سکه " را طی هفته اخیر بررسی کرده است. این بررسی نشان می دهد دلار و سکه در این مدت در اوج خود طی سال 96 قرار گرفتهاند.
دلار 47 تومان جهش در هفت روز را تجربه کرده و با نرخ 4458 تومان داد و ستد شده است. سکه تمام طرح جدید نیز پس از افت و خیزهای متعدد، رکوردشکنی کرد و روی یک میلیون و 515 هزار تومان ایستاد. در این بین طلای 18 عیار در هر گرم حدود 141 هزار تومان قیمت خورده است.
بنز برای تولید به ایران میآید
همچنین امروز خبر مهمی در بخش خودرو روی خروجی ایسنا قرار گرفت و بر اساس آن اعلام شد که از اوایل سال آینده خودروهای سواری مرسدس بنز در ایران تولید می شوند که این موضوع را می توان به عنوان جدیدترین دستاورد پسابرجامی دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
طبق اطلاعات به دست آمده باید گفت که توافقات نهایی بین ایران خودرو و شرکت دایملر برای تولید خودروهای سواری مرسدس بنز در ایران صورت گرفته و از اوایل سال آینده (1397) تولید این محصولات در ایران آغاز میشود. بر اساس این گزارش برای سال آینده تولید حدود 2500 دستگاه خودروی بنز پیشبینی شده و مدلهای اقتصادیتر این خودرو در ایران تولید خواهد شد.
تولید خودروهای مرسدس بنز در ایران با ساخت داخل بالای 20 درصد آغاز خواهد شد و با توجه به آنکه در حدود دو دهه قبل نیز خودروهای سواری بنز در ایران تولید میشد هماکنون خط تولید این محصول در ایران در حال بهروزسانی و آمادهسازی است.
بورسبازانی که گول بانکها را خوردند و نقرهداغ شدند
ایسنا امروز در گزارشی وضعیت سرمایهگذاران خرد که در بورس سرمایهگذاری کرده و سهام تعدادی از بانکها و موسسات مطرح را خریدهاند اما پس از گذشت یکی - دو سال پشت درهای بسته ماندهاند را بررسی کرده است. چراکه توقف طولانی مدت برخی از نمادها در بورس و فرابورس ایران سبب شده به جای سهامداران عمده، سهامداران خرد تنبیه شوند، این موضوع باعث شده سهامداران خردی که با وعدههای مسئولان بورسی اندک سرمایه شان را به بازار سرمایه آوردهاند، از این سرمایهگذاری خود پشیمان باشند.
از میان تعداد زیادی از نمادهای متوقف بورسی ماههاست نماد چند بانک متوقف و این موضوع سبب شده سهامداران خردی که اندک سرمایه خود را برای سرمایه گذاری به بازار سرمایه آورده بودند، سرمایهشان تا مدتها بلوکه شود. چراکه در حال حاضر نماد تقریبا 13 بانک و موسسه اعتباری در بورس و فرابورس ایران متوقف است و تعدادی از آنها مدت توقفشان به ماه و حتی چند سال میرسد.
به عنوان نمونه نماد بانک صادرات ایران از اواخر تیرماه سال 1395 به علت برگزاری مجمع عمومی متوقف شد و تا امروز نماد این بانک بازگشایی نشده است. همچنین نماد بانک تجارت که در بازار اول (تابلوی اصلی) بورس معامله میشد در 27 تیرماه سال جاری متوقف شده و تا امروز باز نشده است. این بانک سابقا در 13 بهمنماه سال 1395 پس از شش ماه توقف، بازگشایی شد، این در حالی بود که نماد معاملاتی بانک تجارت در 29 تیرماه سال 1395 با قیمت پایانی 100 تومان متوقف شده بود و بیش از شش ماه بعد با قیمت 66 تومان باز شد.
مثلث اروپایی؛ سرمایهگذاران پسابرجام در ایران
گزارش دیگری که در بخش اقتصادی ایسنا مطرح شده حاکی از این است که در بخش صنعت، معدن و تجارت پس از برجام 139 پروژه با حجم سرمایهگذاری 8.2 میلیارد دلار در هیأت سرمایهگذاری خارجی به تصویب رسیده است که در این میان اسپانیا، آلمان و ایتالیا کشورهای عمده سرمایهگذار در ایران پسابرجام هستند.
باید گفت که در سایه برجام بسیاری از کشورهای جهان برای برقراری روابط سرمایهگذاری و تجاری وارد ایران شدند و سرمایه گذاری خارجی در سطح کشور شتاب گرفت و با فرصت های ایجاد شده پس از برجام ارتقای رتبه ریسک سرمایه گذاری در کشور از هفت به شش رسید.
امتیاز برای تاجران قدیمی
و اما رییس سازمان توسعه تجارت برای بازرگان نیز خبری مبنی بر تغییر مدت اعتبار کارتهای بازرگانی دارد. خبری که بر اساس آن قرار است مدت اعتبار کارتهای بازرگانی بیشتر شود؛ به گونهای که کارت بازرگانی برای تجار قدیمی و باسابقه پنج ساله و برای افراد تازهکار مدت اعتبار کمتری مثلا یک تا دو ساله خواهد داشت.
خسروتاج از مسدود شدن 1600 کارت بازرگانی هم خبر داده و تاکید کرده که برای افزایش صادرات باید کمربندها سفت بست تا بدون افزایش قیمت در بازار داخلی صادرات هم رونق بیشتری بگیرد.