محسن رضایی در مراسم بزرگداشت سالگرد شهادت حسن باقری که در سالن اجتماعات وزارت کشور برگزار شد، گفت: شهید باقری قبل از انقلاب به فعالیتهای سیاسی و دینی روی آورد و بعد از آن هر کجا انقلاب نیاز داشت، حضور یافت و متناسب با نیاز جامعه آنچه در توان داشت، در دایره اخلاص گذاشت.
رضایی ادامه داد: برای شناخت انقلاب و دفاع مقدس میتوان به شهید باقری رجوع کرد زیرا انسانی بود که متحول شد. قبل از انقلاب، ارزشهای دیگری وجود داشت مثلا افراد به دنبال ریاست، پست و حقوق بودند و میزان افراد به درجات و ریاست بود اما وقتی انقلاب شد، ارزشهای دیگری در جامعه حاکم شد و ارزشهای طاغوتی ضدارزش شدند و نیروهای متحول شده، پست و ریاست را ضدارزش برای خود میدانستند و از القاب فرار میکردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با ذکر خاطرهای از آشنایی با شهید باقری خاطرنشان کرد: سال 58 نزد رهبری بودم. به ایشان گفتم من اطلاعات سپاه را راهاندازی کردم و افراد انقلابی و حزباللهی را معرفی کنید. چند روز بعد مقام معظم رهبری ایشان را به من معرفی کردند. ایشان نزد من آمد و من از او درخصوص برخی از موضوعات سوال کردم.
رضایی افزود: وقتی شهید باقری به سوالات جواب داد، فهمیدم او معلوماتش از من بیشتر است و دریافتم او از همان نیروهایی است که من میخواستم. به او گفتم غلامحسین افشردی از این اتاق که بیرون رفتی نام تو حسن باقری است. این در شرایطی بود که کشور دچار بحرانهای متعددی در گوشه و کنار کشور بود. در چنین شرایطی افرادی نظیر شهید باقری امنیت و اطلاعات کشور را پایهگذاری کردند و اطلاعات سپاه درست شد.
وی با اشاره به حمله عراق ابراز داشت: وقتی عراق به کشور حمله کرد، بلبشویی در کشور ایجاد شده بود و هیچ کسی نمیدانست ارتش عراق کجاست و چگونه وارد خاک کشور شده است. من به حسن باقری گفتم اطلاعات سیاسی و امنیتی در تهران باقی میماند و اطلاعات نظامی را در خوزستان راه بیانداز و ایشان به اهواز آمد و در اهواز مستقر شد و اطلاعات نظامی را به خوبی ایجاد کرد. شهید باقری اطلاعات دقیقی به من میداد و من با اطلاعات دقیق او به جلسه شورای عالی دفاع میرفتم و این اطلاعات آنقدر دقیق بود که حتی بنیصدر هم از دقت آنها به فکر فرو میرفت. شهید باقری از یک طرف یک شخصیت اطلاعاتی بود و از طرف دیگر، هم تحلیلگر سیاسی و نظامی بود.
وی با بیان اینکه شهید باقری در آن زمان تحلیل کرده بود که امریکا عراق را کنار گذاشته، ایران را محاصره کرده و اعراب را در مقابل ایران قرار میدهد، یادآور شد: این تحلیل در خاطرات شهید باقری است. انقدر نگویید نظامیها نمیفهمند و کشور را نظامی میکنند. این حرفها عوامفریبی است. آیا در چهره شهید باقری نظامیگری میبییند؟ نظامیگری او انقلابی و الهی بود و ایشان فردی سیاسی هم بود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به ذکر خاطرات عملیات فتحالمبین و بیتالمقدس اشاره کرد و تاکید کرد: آنقدر که شهید باقری و برادر احمد متوسلیان در آزادی خرمشهر سختی کشیدند، هیچ کدام از فرماندهان ما به آن اندازه سختی نکشیدند.
رضایی با بیان اینکه یکی از چهرههایی که نماد ایمان کامل است، شهید باقری است، عنوان کرد: شهید باقری خالص خالص بود. او از نبوغ نظامی کامل برخودار بود. شهید باقری از فرماندهان مقتدر ما در جبهه بود. اگر کسی صحبتهای مرا در مراسم چهلم حسن باقری گوش کند، فکر میکند او فرمانده من بوده است و واقعا همینطور بود.
وی افزود: خدا نکند ارزشها در کشور عوض شود و صفها و وحدت درکشور ما کمرنگ شود. وقتی در کشور اختلاف و مسئلهای پیش میآید مطمئن باشید، به خاطر کمرنگ شدن آن ارزشها است.
2727