ماهان شبکه ایرانیان

یک حیوان خانگی غیر معمول، روباه فانک!

درست است که رفتار روباه فانک مانند سگ‌ها است، اما چون این حیوان اهلی نیست، نیاز به مراقبت و توجه زیادی دارد، به خصوص باید مواظب باشید که از دست‌تان فرار نکند.

یک حیوان خانگی غیر معمول، روباه فانک!

مدتی است این گوش دراز بامزه به عنوان حیوان خانگی، محبوبیتی جهانی یافته. روباه فانک یا “روباه بیابانی” ریزه میزه است، گوش‌هایی بزرگ و رفتاری مانند سگ‌ها دارد!

درست است که رفتار روباه فانک مانند سگ‌ها است، اما چون این حیوان اهلی نیست، نیاز به مراقبت و توجه زیادی دارد، به خصوص باید مواظب باشید که از دست‌تان فرار نکند.

قبل از تهیه این حیوان زیبا، مطمئن شوید که خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنید جای کافی برای نگهداری او دارد و همسایه‌ها هم اعتراضی به این موضوع ندارند، و همچنین باید خودتان را برای تربیت او (که شاید خیلی هم ساده نباشد) آماده کنید. البته یادگیری این روباه‌ها هم مانند انسان‌ها، از فردی تا فرد دیگر متفاوت است.

مشخصات روباه فانک

وزن این روباه از 900 گرم تا 1٫5 کیلوگرم متفاوت است. بدنی پوشیده از موهای نرم و پرپشت دارد و چند لکه سیاه بر روی دمش دارد. این جانوران بسیار فعال، سریع و چابک هستند. این روباه در طبیعت شب فعال است، اما زمانی که به عنوان حیوان خانگی نگهداری می‌شود خود را با برنامه زندگی صاحبش وفق می‌دهد. این روباه، موجودی تمیز است و می‌توان او را تا حدودی تربیت کرد.

رژیم غذایی روباه فانک

روباه‌های فانک در طبیعت همه چیز خوار هستند و از حشرات، میوه‌ها، گیاهان و … تغذیه می‌کنند. رژیم غذایی این روباه به عنوان حیوان خانگی، می‌تواند ترکیبی از همه چیزهای گفته شده باشد. البته بعضی افراد مخلوطی از غذای سگ، غذای گربه، سبزیجات و میوه‌ها به روباه‌شان می‌دهند و حیوان هم به نظر راضی می‌آید.

نگهداری از یک روباه فانک

روباه فانک بسیار فعال است و فضا و وقتی برای خالی کردن انرژی‌اش لازم دارد. آنها موجوداتی کنجکاو هستند و به همه جا سرک می‌کشند و هر چیزی را بررسی می‌کنند. آنها به حفر کردن زیاد هم معروف اند، پس باید حصار دور باغچه یا دیوار تان آنقدر در زمین فرو رفته باشد که روباه نتواند با کندن زمین از زیر آن فرار کند. همچنین حصار باید ارتفاع خوبی داشته باشد تا حیوان از بالای آن نپرد.

بعضی نگهدارندگان به روباه خود بازی پرت کردن و آورن توپ را یاد داده اند که می تواند راه خوبی برای خالی کردن انرژی او باشد. اگر حیاطتان دیوار یا حصار ندارد، بهتر است حیوان را ببندید. آنها بسیار سریع هستند و اگر دنبال چیزی بدوند، همانطور که در طبیعت این کار را می‌کنند، رسیدن بهشان بسیار سخت است!

این حیوان به آب و هوای سرد و گرم، هردو، بسیار مقاوم است و یکی از تفریحات مورد علاقه‌اش دراز کشیدن در آفتاب است.

روباه فانک به راستی که شبیه سگ‌ها است. آنهایی که از بچگی با صاحبشان بزرگ شده اند به ندرت، و فقط در هنگام ترس، گاز می‌گیرند. می‌توان آنها را به قلاده عادت داد و طوری تربیت‌شان کرد که با شنیدن اسم‌شان به طرف صاحب‌شان بیایند (با وجود این باز هم باید وقتی در حیاط هستند، قلاده داشته باشند). فانک معمولا حیوانی اجتماعی است و رفتار دوستانه ای دارد و از غریبه‌ها نمی‌ترسد. ممکن است این روباه حیوانات خانگی دیگر را اذیت کند، فقط به خاطر اینکه می‌خواهد دائما با آنها بازی کند!

لانه

وقتی روباه فانک را در خانه نگه می دارید، باید برایش لانه‌ای هم تهیه کنید تا به داخل همه چیز نرود. می‌تواند یک لانه سگ برای او در داخل خانه قرار دید. اگر می‌خواهید خانه‌ای درون حیاط برای او بسازید، بهتر است این کار را با فنس انجام دهید و فنس را طوری درون زمین فرو ببرید که روباه‌تان نتواند زمین را حفر کند و فرار کند.

تربیت و استفاده از دستشویی

از آنجایی که روباه فانک حیوانی وحشی است، تربیت آن می‌تواند چالش برانگیز باشد. بعضی از آنها ممکن است سریعا استفاده از دستشویی‌شان را یاد بگیرند. بهتر است برای دستشویی‌شان از یک جعبه بسته استفاده کنید چرا که این روباه بیشتر به آن عادت دارد. اما بعضی از این روباه‌ها ممکن است تا مدت‌ها خانه را کثیف کنند و یا هر جایی که خودشان دلشان می‌خواهد این کار را انجام دهند.

تربیت این روباه شامل وقت گذاشتن و بردن او به درون محل دستشویی‌اش در درون یا بیرون خانه هم می‌شود. بهتر است چند بار در روز روباه‌تان را به درون دستشویی‌اش ببرید و در صورتی که دستشویی‌اش را در جای درست انجام داد، او را حسابی تشویق کنید. هیچ وقت او را به خاطر کثیف کردن خانه تنبیه نکنید اما اگر او را درحال ادرار و یا دفع مدفوع در جایی از خانه دیدید، با ملایت و به سرعت او را بلند کنید و به درون جعبه خاکش و یا جایی از حیاط که باید این کار را در آنجا انجام دهید، ببرید.

مراقبت‌های بهداشتی

دامپزشکی مناسب پیدا کنید که در نگهداری و سلامت روباه‌تان به شما کمک کند. مراقبت‌هایی که برای  جلوگیری از بیمار شدن این روباه‌ها نیاز است، درست مانند مراقبت‌هایی است که سگ‌ها نیاز دارد. باید آنها را مرتبا نزد دامپزشک ببرید تا به هاری، پرو ویروس و آدنو ویروس دچار نشوند. روباه‌تان باید مجموعه‌ای از واکنس‌هایی که برای سلامتش به آنها نیاز دارد را دریافت کند.

بهتر است هر چند وقت یک بار روباه‌تان را برای چکاپ نزد دامپزشک ببرید تا از ابتلای او به کک، بیماری‌های قلبی و خارش پوست جلوگیری شود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان