به گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان، حجت الاسلام و المسلمین اکبری در مراسم افتتاح دفتر خدمات الکترونیک قضایی شهرستان قشم گفت: با توجه به تمهیدات اندیشیده شده و ایجاد زیرساختهای مناسب در حال حاضر 55 درصد از ابلاغات دستگاه قضایی استان به صورت الکترونیکی انجام میشود.
وی با اشاره به ضرورت استفاده از فناوریهای نوین و الکترونیکی شدن خدمات قوه قضاییه، اظهار داشت: سیستم مدیریت پروندهها (سمپ) به منظور تسهیل در امور مراجعین و با هدف تسریع در روند رسیدگیهای قضایی مورد بهره برداری قرار میگیرد.
این مقام قضایی افزود: ثبت دادخواست دعاوی مالی، غیرمالی و خانواده، ثبت اظهارنامه و پیگیری امور حقوقی و قضایی از جمله وظایف دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است.
رئیس کل دادگستری هرمزگان با بیان اینکه امروزشاهد هستیم که بخش قابل توجهی از ارائه خدمات با استفاده از فنآوریهای نوین تسهیل شده است، خاطر نشان ساخت: در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تلاش میشود خدمت رسانی سریعتر، صحیح، دقیق و بدون لزوم مراجعه به دادگستری ارائه شود.
حجتالاسلام والمسلمین اکبری در ادامه کاهش مراجعات حضوری، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی، جلوگیری از اتلاف وقت و تسریع در روند اجرایی پروندهها را از دیگر مزایای راه اندازی و گسترش پوشش خدمت رسانی دفاتر الکترونیک قضایی عنوان کرد.
وی یادآور شد، از سال 1388 و با استقرار و راه اندازی سیستم مدیریت پروندهها (سمپ)، پروندههای کاغذی برچیده شده و درحال حاضر در هیچ محکمهای در کشور سیستم ثبت پروندههای به صورت دستی وجود ندارد.
رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در پایان با اشاره به اینکه با راهاندازی سیستم مدیریت پرونده تمام شعب دادگستری طی شبانهروز و در کمترین زمان ممکن قابل دسترسی است، از برنامهریزی به منظور توسعه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی در سایر مناطق استان هرمزگان خبر داد.
در ادامه این مراسم هدایت کمالی رئیس دادگستری شهرستان قشم گفت: اطاله دادرسی یکی از مهمترین مشکلاتی است که مردم شهرستان قشم در مراجعات خود به دستگاه قضایی با آن مواجه هستند و افتتاح این دفتر میتواند حرکت ارزندهای در راستای رفع این مشکل محسوب شود.
رئیس دادگستری شهرستان قشم در ادامه اظهار امیدواری کرد با توجه به خدماتی که در این دفتر ارائه میشود گامهای مهمی در جهت خدمت رسانی مطلوب قضایی به مردم شهرستان قشم برداشته شود.
/