هر ساله شاهد عرضه بازی های ورزشی زیادی چون سری های محبوب فیفا، PES و یا NBA 2K هستیم که میلیون ها طرفدار را به پای کنسول های بازی کشانده و سودی سرسام آور نصیب سازنده ها می کنند. اما ساخت بازی از هر ورزشی در دنیا به این سادگی و یا کارآمدی نیست. برخی از ورزش ها علاقه مندان زیادی نداشته و یا پیاده سازی آن ها در دنیای بازی چالشی بزرگ به شمار می رود.
هنرهای رزمی ترکیبی یا شاخه آمریکایی محبوب تر آن یعنی UFC از آن دسته ورزش های خشونت باری است که هر دو چالش ذکر شده را با خود به دوش می کشد. اما با وجود تمامی این مشکل ها، الکترونیک آرتز همچنان تصمیم دارد ساخت این سری را ادامه دهد و بهمن ماه امسال زمان انتشار سومین نسخه از سری UFC بود. آیا UFC 3 یکی از آن بازی هایی است که ارزش تجربه کردن را داشته باشد؟ تا آخر این بررسی همراه باشید تا به این پرسش پاسخ دهیم.
بیاید از همین ابتدا خیالتان را راحت کنیم، UFC 3 از هر دو عنوان قبلی بهتر بوده و به جرات کم نقص ترین نسخه سری است. بهبود و پیشرفت را می توان در بیشتر بخش های بازی مشاهده کرد و مهم ترین آن سیستم کامبت بازی است. در این سیستم جدید علاوه بر بیشتر شدن تنوع حرکات، مکانیزم اجرای آن ها نیز به مراتب راحت تر و منظم تر شده و هیجان مسابقات را به خوبی بالا می برد.
در واقع UFC 3 یکی از آن بازی های مبارزه ای فانتزی مثل سری مورتال کامبت نیست که سیستم مبارزه تهاجمی و استفاده از فنون مختلف به پیروزی قاطع شما متنهی شود. در مبارزات به خوبی باید به Stamina یا همان درجه خستگی مبارز خود توجه کنید چرا که در صورت خسته شدن، تاثیر گذاری ضربات به وضوح کاهش یافته و احتمال آسیب دیدگی نیز بالاتر می رود. از طرفی باید مراقب آسیب دیدگی قسمت های مختلف بدن مبارز خود نیز باشید چرا که آسیب دیدن یا شکستن حتی یک پا برای باختن کامل مسابقه کافی است.
تمامی این ویژگی ها سبب می شود که UFC 3 از آن جنبه تمام اکشن بازی های مبارزه ای فاصله گرفته و اهمیت داشتن تاکتیک و استراتژی را به شما یادآوری کند. در مبارزات مختلف گاهی پیش می آید که بهتر است یک راند کامل را تنها دفاع کنید تا بتوانید از خستگی حریف در راند بعدی به نفع خود بهره ببرید. همچنین استفاده زیاد از هر اندامی خطر آسیب دیدگی آن را بسیار بالا برده و زمینه شکست را برای شما فراهم می کند. بنابراین احتمالا بهتر است در مبارزه بعدی چندان روی ضربات مکرر هوک به صورت حریف حساب باز نکنید.
از طرفی دیگر انیمیشن های روان و با جزییات و افکت های بصری زیبایی چون ریخته شدن خون و زخمی شدن بدن با سیستم مبارزه خوب بازی ترکیب شده و معجونی از هیجان، استرس و خشونت را برای شما پدید می آورند. لحظاتی چون پاشیده شدن خون به روی زمین و یا کوبیدن شدن بدن حریفتان به زمین از آن از آن دسته صحنه هایی هستند که تا ساعت ها از دیدن آن ها سیر نمی شوید.
البته جزییات بصری خوب بازی تنها به این افکت ها محدود نشده و طراحی چهره کاراکترها و انیمیشن های آن ها به اندازه ای خوب است که جایی را برای شکایت و انتقاد باقی نمی گذارند. در این میان تنها هوش مصنوعی UFC 3 است که در بهترین لحظاتش به جذاب شدن مبارزات کمک شایانی کرده و متاسفانه باقی اوقات آزار دهنده ظاهر می شود.
توانایی ها و نقطه ضعف های هر مبارز باعث می شود که مجبور شوید برای مبارزه با هر کدام روش متفاوتی را پیش بگیرید و به لطف جنبه خوب هوش مصنوعی، هیچ کدام از مبارزات بازی حتی در درجه سختی نرمال به آن آسانی که انتظار دارید، نیستند. اما مشکل آن است که گاهی درجه سختی مسابقات غیرمنطقی سخت می شود و حریفان شما با پیش بینی تمامی حرکات و یا استفاده مکرر از حرکات ساب میشن و گلاویز شدن با شما، بی نهایت آزار دهنده می شوند.
مشکل زمانی حادتر می شود که می بینید بخش ساب میشن ها یکی از معدود بخش هایی از بازی است که تغییراتی چندانی در آن رخ نداده و مکانیزم عجیب و کند آن هر گیمری را کلافه می کند. تغییر حالت تنها به حرکت دادن آنالوگ به جهت های مختلف محدود می شود که فهمیدن تفاوت میان آن ها با گذشت زمان زیاد مشخص می شود و متاسفانه انتخاب هر کدام از این حالت ها و انجام آن با تاخیری قابل توجه صورت می گیرد.
البته خبر خوب این است که اگر شما هم با درگیرهای این شکلی مشکل دارید، مدهای مختلفی در بازی چون Knockout mode وجود دارد که ساب میشن ها را از بازی حذف کرده و مبارزه تنها به ضربات محدود می شود.
بخش داستانی یا Career بازی نیز در این نسخه دستخوش تغییراتی فراوانی شده است. ورود شما به این بخش با طراحی مبارز آغاز شده و پس از آن بسان بازی های ورزشی دیگر چون سری فیفا و NBA 2K باید از نقطه صفر شروع کرده و مبارز خود را به یکی از اسطوره های دنیای UFC تبدیل کنید. یکی از نکات جالب این بخش در امکان تصمیم گیری شما برای گذراندن زمان بین هر مسابقه است. با پول و امتیازی که در اختیار دارید، می توانید تصمیم بگیرید که برای تمرین به چه باشگاهی بروید و روی تقویت چه مهارت هایی کار کنید.
خوشبختانه بخش کریر UFC 3 به گونه ای است که بتواند تا ساعت ها شما را سرگرم خود کند اما خسته کننده شدن مسابقات با مرور زمان و سیر پیشرفت بسیار آهسته از آن مشکلاتی هستند که مانع از تجربه ای بی نقص و ایراد شده و با مرور زمان آزار دهنده می شوند.
سیر پیشرفت کند بازی در بخش Ultimate Team نیز به خوبی قابل لمس است و شاید باور آن سخت باشد اما سایه پرداخت های درون برنامه ای الکترونیک آرتز در این بازی و این بخش نیز سنگینی می کند. در واقع ارتقای مهارت های مبارزها ملزم به داشتن سکه های مخصوص بازی است و با وجود آن که این سکه ها از مبارزه با حریفان و اجرای چالش های روزانه نیز به دست می آیند اما مقدار آن ها به قدری کم است که شما را به استفاده از پول واقعی ترغیب کند.
بنابراین به عنوان سخن پایانی و در جواب به سوال ابتدایی متن باید بگوییم که تصمیم گیری در مورد UFC 3 ابدا کار سختی نیست. اگر از عاشقان ورزش های رزمی و مسابقات UFC و یا حتی به دنبال تجربه های جدید هستید، نسخه سوم سری UFC بهترین دریچه برای ورود شما به دنیای این ورزش خشن است. در غیر این صورت بازی مشکلات ریز و درشت متعددی دارد که شاید بهتر باشید هزینه ای صرف خرید آن نکنید، به خصوص آنکه متاسفانه مسابقات بازی بسیار سریع و زودتر از آنچه فکر کنید، تکراری و خسته کننده می شوند.
- سیستم کامبت جدید و بهبود یافته
- جزییات بصری عالی
- بخش Career سرگرم کننده
- خسته کننده شدن مسابقات بعد از مدتی
- تکیه زیاد بر پرداخت های درون برنامه ای
- مکانیزم قدیمی و آزار دهنده ساب میشن ها
- برخی باگ ها و گلیچ ها
- این مطلب با همکاری فروشگاه مستر گیم تهیه شده است. برای تهیه کنسول و بازی ها می توانید این فروشگاه را در تلگرام و اینستاگرام با آدرس mr_game_iran@ دنبال کنید.