خبرگزاری ایسنا: با وجود هجمه اطلاعات و شبکههای ماهوارهای و مجازی و پیدا کردن راه تأثیر بر مخاطب، کار سینما سختتر شده و میطلبد فیلمها متناسب با نیاز جامعه تهیه و اکران شوند اما افسوس آنجاست که بسیاری از شهرستانها از داشتن سینما محروم هستند و نمیتوانند آثار را روی پردهها مشاهده کنند.
یکی از فیلمسازان جوان همدانگفت: با پیشروی فیلمنامههای به نگارش درآمده توسط فیلمنامهنویسان ایران، ورود نسل جوان به این عرصه در چند سال اخیر، نزدیک شدن داستانهای فیلمها به زندگی عامه مردم و لمس بسیاری از این دست اتفاقات و رویدادها در فیلمهای سینمایی برای مخاطب، استقبال مردم در تمام سنین را از سینما بالا برد.
«مجتبی کرمپور» با بیان اینکه بیشترین تلاش نویسندگان و کارگردانان سینما، جذب مخاطب و همراهی او برای آثار بعدی است، ادامه داد: ساخت بسیاری از فیلمهای سینمایی در سال، مراد بر رشد این هنر و حرفه و شکوفا شدن استعدادهاست حال آن که این آثار قبل و بعد از ساخت از گذرگاههایی عبور میکنند که شاید عوامل و آن همه هزینه و وقت صرف شده از بای بسمالله تا تای تمُت، در صندوقی بماند و هیچگاه اکران نشود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود هجمه اطلاعات، اخبار، شبکههای ماهوارهای و مجازی و پیدا کردن راه تأثیر بر مخاطب، کار سینما سختتر میشود چون بسیاری از این اطلاعات و افکار و اندیشهها به قصد تغییر دیدگاهها، باورها و دور کردن از داشتههاست.
کرمپور با بیان اینکه در شهرهای بزرگ و مراکز استانها با وجود سالنهای سینما و اکران آثار هنرمندان هم چرخ سینما میچرخد و هم نیاز روحی مخاطب تأمین میشود، تصریح کرد: افسوس آنجاست که بسیاری از شهرستانها از داشتن سینما محروم هستند و نمیتوانند آثار را روی پردهها مشاهده کنند، شاید مدتی بعد بالاخره از هر طریقی آثار به دست مخاطبان برسد اما آیا دیدن فیلم در خانه، رایانه و موبایل حس سینما را به افراد منتقل میکند؟
این فیلمساز جوان اضافه کرد: وجود چندین سالن در هر شهرستان و خاک خوردن آنها و اجرا نشدن طرحهای هنری از اکران فیلم گرفته تا اجرای تئاتر و موسیقی باعث دور شدن مخاطب و وابستگی او به دنیای دیگر میشود.
وی ساخت سالنهای استاندارد برای اکران آثار سینمایی و اجرای تئاتر را یک سرمایهگذاری دانست و افزود: به طور حتم استقبال از سینما در شهرستانهای حتی کوچک آنقدر زیاد است که کم از شهرهای بزرگ ندارد و همین امر موجب درآمدزایی برای شهرها و ارگانها و بدنه سینما میشود.
کرمپور با اشاره به اینکه تأثیر هنر بر مخاطب برای همه قابل درک است، یادآور شد: بروز خلاقیتها در دور افتادهترین نقاط کشور میتواند باعث پیدا شدن مسیر زندگی و آینده کودکان و نوجوانان شود اما زمانیکه امکانات نبوده و هیچ مسیری مشخص نباشد، جادهای مهآلود است که تنها تلاش هرکس برای نجات خود و رهایی از این راه دشوار است و دیگر افراد به علاقهها و استعدادهایشان توجهی نمیکنند.
وضعیت سینماهای همدان مطلوب است
معاون فرهنگی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در رابطه با اکران فیلمهای به روز در سینماهای استان همدان گفت: انتخاب فیلم در کل کشور توسط شورای صنفی اکران در تهران انجام میشود که به صورت متناوب هر چند هفته فیلمهای قابل اکران را معرفی میکنند که خوشبختانه ما با توجه به در اختیار داشتن 5 سالن نمایش در استان مشکل خاصی در انتخاب نداشته و اکثر فیلمهای معرفی شده را اکران کردهایم.
«مجید فروتن» تصریح کرد: سینماهای موجود در همدان بهترتیب عبارتند از سینما قدس و فلسطین در همدان، سینما بهمن در ملایر و سینما آزادی در تویسرکان هستند همچنین هماکنون برخی مجتمعهای فرهنگی و هنری در اکثر شهرستانها از جمله شهرستانهای کبودرآهنگ و نهاوند مجهز به تجهیزات سینمایی هستند و مجوز پخش فیلم برای مجتمعها صادر شده است.
وی با تأکید بر اینکه مجتمع اکثر شهرستانها به تجهیزات صوتی و بصری مجهز هستند، خاطرنشان کرد: در برخی شهرستانها نیز بهصورت پاره وقت فیلمهای روز اکران میشود.
وی با اشاره به اکران فیلمهای جشنواره فیلم در سینما قدس همدان اظهار کرد: سینماها از لحاظ تجهیزات عمرانی مانند سینما فلسطین مجددا بازسازی و مرمت شدند.
فروتن وضعیت سینماهای استان همدان را مطلوب اعلام و عنوان کرد: سالن سینمایی مجتمع آوینی مجهزترین سالن در کشور برای پخش فیلمها از لحاظ سیستم فنی و بصری است.
مدیر امور سینمایی حوزه هنری همدان نیز درباره تعداد فیلمهای اکران شده طی 10 ماهه امسال در سینماهای حوزه هنری در استان همدان گفت: سینماهای حوزه هنری در استان همدان با نمایش 46 حلقه فیلم بهروز و متنوع در سه سینما و پنج سالن افتخار این را داشته که پذیرای بیش از 25 هزار نفر از خانوادهها و شهروندان در روزها و سانسهای مختلف باشد.
«سعید شرفی» به رشد 88 درصدی استقبال از فیلمها اشاره و تصریح کرد: باعث خرسندی است که این تعداد مخاطب در مقایسه با مدت مشابه سال 94 رشد 88 درصدی داشته و میتوان یکی از علل این موضوع را اضافه شدن سینما فلسطین با دو سالن مجهز و 380 صندلی به دیگر سینماهای استان دانست.
وی با بیان اینکه در کل 1200 صندلی در 3 سینمای حوزه هنری در استان پذیرای هماستانیهاست، تصریح کرد: فیلمهایی که به رشد فرهنگی و اجتماعی جوانان کمک میکنند و آنها را با چالشهای زندگی آشنا میکند باید بیشتر اکران شود.
شرفی با بیان اینکه طی این دوره پنج فیلم بسیار مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، افزود: پنج فیلم پرفروش طی این دوره بهترتیب 50 کیلو آلبالو، من سالوادور نیستم، سلام بمبئی، فروشنده و بادیگارد است که حدود 50 درصد از کل فروش را دربرمیگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در راستای پذیرایی هر چه بیشتر همشهریها برای تماشای فیلمها روزهای سهشنبه بلیت سینماها به صورت نیم بها عرضه میشود.
وی درباره آوردن هنر و تجربه به همدان تصریح کرد: با نمایش فیلمهای سینمای هنر و تجربه موافق هستم و خوشبختانه رایزنیهایی نیز انجام شده که به احتمال قوی در سال آینده یکی از برنامههای اجرایی است.