ماهان شبکه ایرانیان

همزمان با نهمین روز سقوط هواپیمای تهران- یاسوج صورت گرفت

اعزام تیم های عملیاتی به «دنا»

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اصفهان از اعزام دو تیم ارزیاب ۶۰ نفره برای شناسایی مسیر‌های منتهی به محل سقوط هواپیما خبر داد.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اصفهان از اعزام دو تیم ارزیاب 60 نفره برای شناسایی مسیر‌های منتهی به محل سقوط هواپیما خبر داد.این در حالی است که دمای هوا در ارتفاعات به منفی 23 درجه رسیده است.درعین حال مسئولان عملیاتی ازمردم محلی و کوهنوردان خواسته‌اند ازصعود بدون هماهنگی به محل حادثه بشدت خودداری کنند تا حوادث و مشکلات دیگری رخ ندهد.
 
اعزام تیم های عملیاتی به «دنا»

محسن مؤمنی دیروز با اعلام این خبراظهار داشت: صبح دوشنبه دو تیم برای شناسایی مسیر به محل سقوط هواپیما اعزام شدند. هر کدام از این تیم‌ها متشکل از 30 نفر است و یک تیم از سمت شمال و تیم دیگر از سمت جنوب مکان سقوط برای شناسایی مسیر و ارزیابی شرایط برای ورود بالگرد به محل حادثه اعزام شدند که در صورت مساعد بودن شرایط جوی عملیات را از سر می‌گیرند.
 
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان اصفهان با بیان اینکه یک بالگرد در پایین کوه مستقر است، گفت: منتظر نتیجه تیم ارزیاب هستیم تا در صورت شرایط مناسب جوی و وضعیت راه، در مورد انتخاب مسیر یا امکان ورود به آنجا اطلاع‌رسانی کنند.معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیزگفت:روز دوشنبه دو تیم چهار نفره با دو فروند هلی کوپتر به ارتفاعات دنا اعزام شدند تا جایی که امکان داشته باشد این تیم‌ها پیاده می‌شوند و بقیه راه را به‌ صورت پیاده طی می‌کنند تا به محل حادثه برسند.

وی اظهار کرد: این دو تیم برای بررسی وضعیت منطقه جهت جست‌و‌جو و انتقال اجساد جانباختگان پرواز تهران- یاسوج اعزام شدند و در صورتی که بتوانند اجساد را با خود به پایین انتقال خواهند داد.
 
به گفته وی، صبح دوشنبه برای چند ساعت هوا در ارتفاعات دنا مساعد بود که به همین خاطر بالگردها برای ایجاد کمپ به چهار نقطه، نیرو هلی برن کرده‌اند و قرار است در ارتفاع 3100، 3500، 3900 و 4500 متری چهار کمپ ایجاد شود.وی با تأکید بر اینکه نیروهای مردمی نباید بدون هماهنگی با نیروهای امدادی به محل حادثه بروند، ادامه داد: شامگاه یکشنبه هفت نفر نیروی مردمی و محلی بدون هماهنگی با نیروهای امدادی به‌ منطقه محل حادثه سقوط پرواز تهران- یاسوج عزیمت کردند که متأسفانه دچارمشکلات جدی شده بودند تا اینکه با کمک امدادگران نجات یافتند.بنابراین باز هم از مردم و نیروهای محلی درخواست می‌کنم که بدون هماهنگی با مسئولان و نیروهای امدادی به محل سقوط پرواز تهران- یاسوج صعود نکنند چراکه هم خود را به خطر می‌اندازند و هم زحمت تیم‌های امدادی را بیشتر می‌کنند.

دمای منفی 23 درجه
کارشناس هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد نیز دیروز گفت: دمای هوا در ارتفاع 4 هزار متری دنا به منفی 23 درجه سانتیگراد رسیده است.

ولی بهره‌مند اظهار کرد: دمای هوای احساسی در ارتفاع 2 هزار و 700 متری دنا منفی 16 درجه سانتیگراد و در ارتفاع 4 هزار متری منفی 23 درجه سانتیگراد است. سرعت باد نیز در ارتفاعات محل سقوط هواپیما 35 تا 50 کیلومتر در ساعت نوسان دارد.وی با اشاره به هوای عصر دوشنبه این استان تصریح کرد: از ظهر دوشنبه بخصوص در ارتفاعات دنا به تراکم ابرها افزوده و تغییرات جوی به وجود آمد که همین نکته عملیات امدادرسانی را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

بالگردها در محل سقوط فرود نیامدند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کهگیلویه وبویراحمد هم دیروز با تشریح آخرین وضعیت منطقه عملیاتی گفت: سه فروند بالگرد که صبح دوشنبه و در نهمین روز عملیات جست وجوی جانباختگان سقوط هواپیمای تهران - یاسوج به سوی ارتفاعات دنا پرواز کرده بودند، به دلیل وزش باد شدید و مه غلیظ موفق به فرود درمحل حادثه نشدند.

علی وفایی مقدم اظهار داشت: به همین خاطر، بالگردها که حامل نیروهای امدادی و کوهستان از ارتش، هلال احمر و سپاه بودند در منطقه «بره باز» و در ارتفاع سه هزار متری دنا فرود آمدند. بنابراین تیم‌های کوهنورد و امدادی از محل «بره باز» تا منطقه سقوط هواپیما و ارتفاع چهارهزار متری را پیاده راهپیمایی خواهند کرد. البته آنها برای عزیمت از محل «بره باز» تا منطقه سقوط هواپیما در ارتفاع چهارهزارمتری منطقه سقوط هواپیما حدود شش ساعت زمان نیاز دارند. بالگردها نیز از همین ارتفاع سه هزار متری به صورت هوایی در حال تصویربرداری و ارزیابی از منطقه سقوط هواپیما هستند.

وی بابیان اینکه از دوشنبه شب موج جدید بارش برف وکولاک شدید استان و منطقه دنا را فرا گرفته از نیروهای امدادی محلی و مردم خواست بدون هماهنگی با ستاد بحران استان راهی منطقه نشوند.

شناسایی جانباختگان درمجموعه پزشکی سپاه
سردار احمد عبداللهی -معاون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی سپاه -نیزگفت: پیکرهای جانباختگان حادثه سقوط هواپیمای تهران - یاسوج با هماهنگی سازمان پزشکی قانونی، قطعاً در مجموعه پزشکی سپاه شناسایی خواهند شد.

جعبه سیاه زیر برف
نماینده مردم «بویراحمد و دنا» در مجلس نیز با بیان اینکه به‌ موازات انتقال اجساد قربانیان سانحه هواپیما قطعاً یکی از موضوعات مهم پیدا کردن جعبه سیاه این هواپیما است، گفت: با نقطه‌زنی‌هایی که انجام شد محل جعبه سیاه مشخص شده منتها جعبه سیاه زیر برف مدفون است.

غلام‌محمد زارعی، با اشاره به آخرین جزئیات از دستیابی به جعبه سیاه هواپیمای سقوط کرده در ارتفاعات دنا گفت: در یکی دو روز گذشته شرایط جوی ناپایداری در منطقه حادثه دیده وجود داشت که این شرایط توأم با برف و بوران شدید بود.

وی با بیان اینکه متأسفانه ارتفاع برف در منطقه حادثه دیده به بیش از 2 متر افزایش یافته است، افزود: به‌دلیل اینکه دسترسی به محل حادثه، از پایین دست در شرایط معمول بیش از 7 الی 8 ساعت طول می‌کشید و شرایط برفی منطقه قطعاً این مسافت را مضاعف می‌کرد، هماهنگی با دستگاه‌های امدادرسانی منطقه از جمله ارتش و سپاه انجام و مقرر شد که موقعیت‌هایی از سوی این دوستان از محل حادثه‌دیده شناسایی شود تا به محل حادثه از نظر زمینی نزدیک‌تر شویم و امکان فرود هلی‌کوپتر در آن منطقه هم فراهم شود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: خوشبختانه این مسیریابی و نقطه‌یابی تا حدودی انجام شده و با وجود شرایط جوی، عملیات شناسایی بحمدالله از طریق امدادگران و نیر‌وهای مخصوص صورت گرفته است. زارعی افزود: قطعاً با مساعد شدن هوا امیدواریم عملیات هلی‌برن نیرو‌های مخصوص به محل‌های نزدیک به محل حادثه انجام شود تا این افراد بتوانند کمپ ایجاد کنند و در آنجا مستقر شوند و براحتی به محل حادثه دسترسی داشته باشند تا از این طریق بحمدالله انتقال اجساد از طریق هلی‌کوپتر صورت پذیرد.

نماینده مردم بویر احمد و دنا در مجلس تأکید کرد: طبیعی است که در آن شرایط دمایی یعنی دمای منهای 30 درجه قطعاً آن لایه برف دچار یخ‌زدگی شدید شود و شکافتن و باز کردن برف و یخ کار را سخت کند.امیدواریم در یکی دو روزی که شرایط جوی خوب خواهد بود بتوانیم هم انتقال اجساد را دنبال کنیم و هم به جعبه سیاه دسترسی پیدا کنیم.
وی تأکید کرد: بعید است بتوان بزودی جعبه سیاه هواپیمای سقوط کرده را پیدا کرد، اما تلاش‌ها همچنان ادامه دارد.

درخواست دادستان یاسوج ازمردم و کوهنوردان
دادستان عمومی و انقلاب یاسوج هم گفت: گروه‌های کوهنورد و مردمی از عزیمت و صعود به ارتفاعات محل سقوط هواپیمای مسافربری اجتناب کنند تا گرفتار شرایط سخت منطقه و زمینه ساز حادثه تلخ دیگری نشوند. مهرداد کرمی با اشاره به انتشار اخباری درباره گرفتار شدن برخی کوهنوردان در ارتفاعات منطقه دنا با تأکید بر اینکه این مسأله مربوط به قبل از بارندگی‌های دو روز اخیر بوده و البته در نهایت با زحمت فراوان نیرو‌های امدادگر ختم بخیر شده، گفت: ورود به منطقه نزدیک به سقوط هواپیمای مسافربری از سوی افرادی غیر از نیرو‌های متولی جست‌و‌جو و امداد، نیازمند دریافت مجوز از هلال احمر و ارتش است.
 
وی افزود: در حال حاضر با توجه به اوضاع جوی منطقه، حضور خودجوش افراد غیرمسئول و ناوارد در منطقه توصیه نمی‌شود.پرواز شماره 3704 شرکت هواپیمایی آسمان با 60 مسافر و 6 خدمه پروازی ساعت 8 صبح یکشنبه 29 بهمن، تهران را به مقصد یاسوج ترک کرد.این هواپیما از نوع «ای تی آر 72»، 55 دقیقه پس از پرواز از صفحه رادار مرکز کنترل خارج شد و بر اساس اعلام نهادهای مربوطه، در منطقه کوهستانی پادنای سمیرم در 14 مایلی فرودگاه یاسوج سقوط کرد.این هواپیما از سال 1993 میلادی در اختیار شرکت هواپیمایی آسمان بود.
 
منبع: روزنامه ایران
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان