اما این کار به این سادگیها نیست و اصولی دارد. خانم دکتر در ابتدا لیستی از ظروف لازم را به من داد که شامل ظروف پلاستیکی یا شیشهای با سرپوش محکم بود تا هوا در آن نفوذ نکند. یکسری کیسههای پلاستیکی مخصوص ذخیره شیر مادر نیز هستند که برای ذخیره کمتر از 72 ساعت مناسب است. به من گفتند اگر دوشیدن با دست سخت است. باید پمپ مخصوص نیز بخرم. قبل از دوشیدن باید دستها و ظروف را خوب شسته و آماده شویم. دوستان خوبم اگر شیر را در مقادیر کم ذخیره کنید، بهتر است و از دور ریختن شیر خورده نشده جلوگیری میشود.
بچهها در هر وعده حدود 60 تا 120 میلیلیتر شیر میخورند بنابراین برای ذخیره شیر در وعدههای 60 میلیلیتری شاید لازم باشد چند بار در روز شیر خود را بدوشید و سپس همه را با هم در یک ظرف ذخیره کنید. البته به شرط اینکه شیر تازه دوشیده شده و گرم را قبل از اینکه با شیر قبلی مخلوط کنید حدود یک ساعت در قسمت اصلی بدنه یخچال بگذارید تا سرد شود و سپس به شیر دوشیده شده همان روز اضافه کنید.
اگر ساعت کاری شما طوری است که نیازی به فریز کردن شیر نیست، بهتر است بدانید شیر دوشیدهشدهتان در دمای اتاق 25 درجه سانتیگراد حدود 6 تا 8 ساعت قابل نگهداری است ولی در این روزهای گرم حتما سرپوش شیر را قرار داده و آن را با یک حوله سرد پوشانده و در محل خنک اتاق نگهداری کنید. اگر شیر در کنار کیسه یخ باشد تا 24 ساعت و اگر در دمای 4 درجه یخچال باشد تا چهار روز قابل نگهداری است. رنگ شیر دوشیده شدهتان از روزی به روز دیگر متفاوت است و به رژیم غذایی شما بستگی دارد. ممکن است آبی، زرد و یا قهوهای باشد.
شیر ذخیره شده را قبل از دادن به شیرخوار به ملایمت نه با شدت تکان دهید تا چربی شیر که به قسمت بالای ظرف رفته با بقیه آن مخلوط شود. توجه کنید ذخیره شیر در مقادیر 30 یا 60 میلیلیتری باعث میشود شیرخوار ما تا زمانی که به منزل میرسیم چند بار شیر بخورد و خوشحال و راضی باشد. البته به خاطر داشته باشید بوی شیر تازه نسبت به فریز شده فرق دارد و شیرخوار تمایل دارد در مواقعی که به خانه میرسیم از گرمای بدن مادر و نوازشهای او لذت ببرد و پستان مادر را بمکد.
منبع: روزنامه سلامت