به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه گفتگوی فرهنگی با موضوع ادبیات دفاع مقدس؛ دگردیسی و تغییرات مضمونی، با حضور سیده زیبا بهروز استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه دفاع مقدس و هادی خورشاهیان نویسنده و شاعر دفاع مقدس از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.
در ابتدای این برنامه خورشاهیان گفت: از آنجایی که ادبیات مستقیما با زبان در ارتباط است و زبان عنصر تفکری و ارتباطی ماست، بنابراین می توان گفت ادبیات شاخص ترین رسانه در بیان یک دوره خاص تاریخ است.
وی با بیان اینکه ادبیات دفاع مقدس برگرفته از جامعه است، گفت: وجود ادبیات انقلاب یا دفاع مقدس نشان از سهیم بودن مردم در شکل گیری آن واقعه تاریخی است. زمانی، رمان جنگی نوشته می شود و زمانی هم یک خط داستان کوتاه نوشته می شود که مفهوم را منتقل می کند. نکته این جاست که به این نوشتن ها نیاز داریم.
خورشاهیان گفت: نویسندگان هم باید به اصل جنگ بپردازند و مستنداتی را که در این زمینه وجود دارد، گردآوری کنند و هم به حواشی جنگ توجه داشته باشند.
در ادامه بهروز با بیان اینکه پیشینه ادبیات فارسی را در آثاری چون شاهنامه می توان مشاهده کرد، گفت: با مطالعه ادبیات ایران می توان دریافت انسان با هویت، انسانی است که برای هستی خود و آنچه که ارزشمند است می جنگد و مقاومت می کند.
وی در ادامه گفت: دفاع حتی در همه موجودات هستی به ویژه انسان وجود دارد و اگر تهاجمی به ارزش ها صورت گیرد دفاع و مقاومت مقدس خواهد بود و زمانی که وارد حوزه ادبیات می شود در یک بافت متمایز خود را نشان می دهد.
این محقق در پایان سخنانش گفت: رمان های با کیفیت در این حوزه با وجود اینکه به مسائل از زاویه های دیگر می پردازند و چالش ها را نیز بیان می کنند ، خط سیر اصلی را از دست نمی دهند و به آنچه می خواهند می رسند.