یک کارشناس طب سنتی تدابیر رفع «خارش» از دیدگاه طب سنتی را تشریح کرد.
سید جواد علوی درباره تدابیر درمانی خارش اظهار داشت: حمام مرتب با آب ملایم برای رفع خارش مفید است همچنین برای رفع خارش بهتر است افراد به سمت راست بخوابند، لباس گشاد و نخی بپوشند همچنین روزانه چند بار دور ناف، لبهایشان را روغن بنفشه در پایه بادام بمالند.
![تدابیر طب سنتی برای رفع خارش تدابیر طب سنتی برای رفع خارش](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/16/1515510585.jpeg)
به گفته وی از نوشیدنیهای مفید برای افرادی که دچار خارش بدن میشوند میتوان به شربت زرشک و سیب، ماء الشعیر طبی، آب سیب و عسل و کمی لیمو ترش، شربت یونجه اشاره کرد.
این کارشناس طب سنتی افزود: برای تهیه شربت زرشک و سیب میتوان 400 گرم آب زرشک با 400 گرم آب سیب رسیده شیرین، 200 گرم آب لیموترش تازه را با هم مخلوط کرده و با شکر به قوام آورند و روزی چند بار میتوان از این شربت استفاده کنند و هر بار یک قاشق غذاخوری از این مایع شربت را با یک لیوان آب مخلوط و سپس مصرف کرد نکته قبل توجه در تهیه این شربت این است که مقداری زرشک خشک را در 4 برابر آن آب یک شب خیسانده و روز بعد جوشانده تا یک سوم آن بماند.
![تدابیر طب سنتی برای رفع خارش تدابیر طب سنتی برای رفع خارش](/Upload/Public/Content/Images/1396/12/16/1515510585.jpeg)
علوی ادامه داد: برای تهیه ماء الشعیر طبی باید یک استکان جو را 24 ساعت خیسانده سپس با 20 برابرمقدار جو یعنی 20 استکان آب روی حرارت گذاشته و به محض شکفته شدن جو ، حرارت را خاموش کنند و بلافاصله آب روی آن را صاف کرده و نیم گرم بنوشید. البته میتوان مایع به دست آمده را در یخچال نگهداری کنند.
تدابیر طب سنتی برای رفع خارش
وی گفت: برای تهیه شربت یونجه میتوان 3 کیلو یونجه خشک را با یک لیتر آب جوشانده تا نصف آب باقی بماند. سپس با مقداری شکر به قوام آورند. میوههایی مانند سیب، گلابی، شاتوت، ریواس و زردآلو میتوانند برایشان مفید باشد.
این کارشناس طب سنتی بیان کرد: کسانی که دچار خارش شدهاند روی تمام غذاهای خود هنگام مصرف سبوس برنج یا گندم بپاشند همچنین از مصرف گوشت قرمز به میزان زیاد پرهیز کنید.
یک ساعت و نیم بعد از غذا سالادی از ساقههای لطیف کرفس و هویج خرد شده با مقداری جوانه ماش مصرف کنند و میتوان از روغن زیتون، رب انار، کمی سرکه و مقداری عسل سس تهیه کنند بر روی سالاد بریزند.