درمان حس چشایی

سالمندان به علت کاهش فرایند جذب با کمبود عناصر مختلفی به خصوص آهن ،ویتامین B ۱۲ و روی مواجهه هستند که باید با افزایش مصرف موادغذایی منابع این ویتامینها از کمبود آنها جلوگیری کنند

درمان حس چشایی

سالمندان به علت کاهش فرایند جذب با کمبود عناصر مختلفی به خصوص آهن ،ویتامین B 12 و روی مواجهه هستند که باید با افزایش مصرف موادغذایی منابع این ویتامینها از کمبود آنها جلوگیری کنند.

دکتر زهرا عبدالهی، متخصص تغذیه و مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:جذب کلسیم و ویتامین D بدن با افزایش سن کاهش می یابد که خود اثر مخربی بر سلامت استخوان ها دارد و سبب افزایش احتمال شکستگی های استخوانی می شود.

بنابراین با افزایش سن نیاز بدن به مصرف منابع غنی کلسیم (مانند شیر و لبنیات) وتامین ویتامین D (استفاده از نور آفتاب) افزایش می یابد.قرار گرفتن به مدت طولانی تر در معرض نور مستقیم خورشید و مصرف جگر، روغن کبد ماهی برای تامین ویتامین D توصیه می شود.

درمان حس چشایی

وی با بیان این که بر این اساس توصیه می شود زنان بالای 50 سالی که تحت درمان با استروژن نیستند و همچنین همه بالغین بالای 65 سال 1000 تا 1500 میلی گرم در روز مکمل دارویی کلسیم مصرف کنند افزود:شیر و لبنیات از منابع غنی کلسیم هستند. در برخی افراد، بخصوص سالمندان به علت ایجاد ناراحتی معده ناشی از مصرف شیر تازه، مصرف سایرغذاهای غنی از کلسیم از جمله ماست و پنیر به عنوان جایگزین شیر توصیه می شود.

همچنین شیر بدون لاکتوز که اخیرا" در کشور تولید شده است، جهت مصرف افرادی که دستگاه گوارش آنها قادر به تحمل شیر معمولی نیست توصیه می شود.

درمان حس چشایی

عبدالهی عنوان کرد:با افزایش سن توانایی جذب ویتامین B12 بدن حتی در افرادی که عملکرد عصبی طبیعی دارند کاهش می یابد. گوشت قرمز، ماهی، شیر و تخم مرغ از منابع ویتامین B12 می باشند.

کم خونی فقر‌آهن در سالمندان نسبت به افراد دیگر شیوع کمتری دارد اما در افــرادی کـــه غذاهای کم انرژی مصرف می کنند شایع است. باید توجه داشت نیاز مردان و زنان سالمند به آهن یکسان است و میزان توصیه شده روزانه به طور متوسط 7 میلی گرم است.

باید توجه داشت زرده تــخــم مرغ، گوشت،ماهی،جگر، حبوبات و سبزیهای برگ سبز تیره مانند جعفری ،برگ چغندر ،گشنیز و بخشهای تیره برگ از منابع آهن می باشند.

وی به نقش مهم روی در دوران سالمندی اشاره و اظهار کرد:نقش روی در بدن ترمیم بافتها و شرکت در سیستم ایمنی است. بطور کلی مصرف روی در سالمندان پایین است. بعلاوه ممکن است افراد مسن جذب روی کمتری نسبت به افراد جوانتر داشته باشند.

درمان حس چشایی

برخی از عوامل شامل داروهایی که مصرف آنها در میــانسالان شایع است مانند مکملهای آهن و کلسیم می توانند جذب روی را مختل کرده و یا ترشح آن را در ادرار افزایش دهند و این مسئله منجر به کمبود روی در بدن شود. به همین دلیل برای این افراد معمولا" مکمل روی تجویز می شود.

عبدالهی تاکید کرد:جگر،گوشت، حبوبات و غلات و مغزها(پسته ،بادام ،گردو ،فندق ) از منابع غذایی حاوی روی می باشند.

برخی از علائم کمبود روی شبیه علائمی است که بطور طبیعی همزمان با سالمندی بروز می کند مانند کاهش حس چشایی و انواع درماتیت ها. اگر این علائم با کمبود روی همراه باشند علت اصلی علائم فوق ناشناخته باقی می ماند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان