هنوز به فهم کاملی از دلایل افسردگی نرسیدهایم، ولی میدانیم که چند گانه هستند. مطالعات حاکی از آن هستند که افسردگی بیماری ژنتیکی ناشی از ناهنجاری در عملکرد انتقال دهندههای عصبی است. با این که وراثت عامل مهمی در ابتلا به افسردگی ماژور است، منشاء تمامی افسردگیها نیست. عوامل محیطی ممکن است عامل اصلی افسردگی یا تشدید کننده اثر مشکلات وراثتی باشند. برخی از دلایل رایج ابتلا به افسردگی را برای شما آوردهایم:
1-ژنتیک
مطالعات حاکی از آن هستند که افسردگی وراثتی است. البته تاکنون موفق به یافتن ژن مسئول افسردگی نشدهایم.
2-عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز
دانشمندان معتقدند افسردگی ناشی از عدم تعادل در انتقال دهندههای عصبی مسئول تنظیم خلق و خو است. انتقال دهندههای عصبی، مواد شیمیایی هستند که کمک میکنند قسمتهای متفاوت مغز با یکدیگر در ارتباط باشند. وقتی برخی از انتقال دهندگان عصبی دچار کمبود شوند، احتمال دارد منجر به بروز علائم افسردگی بالینی شود.
3-هورمونهای جنسی زنانه
زنان 2 برابر مردان دچار افسردگی ماژور میشوند. از آن جایی که اختلالات افسردگی در سنین باروری زنان در اوج خود قرار دارند، دانشمندان معتقدند این اختلالات ناشی از هورمونها هستند. زنان به خصوص در مواقعی که تغییرات هورمونی رخ میدهند در معرض اختلالات افسردگی هستند. مثل روزهای قاعدگی، زایمان و پیش از یائسگی . علاوه بر این، خطر ابتلا به افسردگی پس از یائسگی کاهش مییابد.
4-مشکلات در ریتم شبانه روزی(سیرکادین)
نوعی از افسردگی به نام اختلال عاطفی فصلی، ناشی از اختلال در ریتم معمول شبانه روزی بدن است. نوری که وارد چشم میشود روی این ریتم موثر است و حین روزهای کوتاه زمستانی که غالبا زمان کمتری را خارج از خانه هستیم، این ریتم مختل میشود.
5-تغذیه نامناسب
رژیم غذایی نامناسب از طرق متفاوتی موجب ابتلا به افسردگی میشود. کمبود ویتامین و مواد معدنی باعث ایجاد علائم افسردگی میشود. محققین دریافتهاند رژیمهای غذایی که کمبود اسید چرب امگا 3 یا نسبت نامتعادل بین امگا 6 و امگا 3 دارند، با افزایش ابتلا به افسردگی مرتبط هستند. علاوه بر این، رژیمهای غذایی با میزان بالای شکر نیز موجب ابتلا به افسردگی میشوند.
6-بیماری
بیماری از 2 طریق به افسردگی مرتبط است. اضطراب ناشی از بیماری مزمن میتواند باعث ابتلا به افسردگی ماژور شود. علاوه بر این، برخی بیماریها مثل مشکلات تیروئید، بیماری ادیسون و بیماری کلیوی، میتوانند موجب بروز علائم افسردگی شوند.
7-داروها
مصرف برخی داروهای تجویزی موجب بروز علائم افسردگی میشود. علاوه بر این، سوء مصرف از داروها و مواد مخدر نیز با بروز علائم افسردگی مرتبط است.
8-اتفاقات استرسزا
اتفاقات زندگی که کنار آمدن با آنها سخت باشد، ممکن است علت ابتلا به افسردگی باشند. به گفته محققین، میزان بالای هورمون کورتیزول که هنگام استرس ترشح میشود، ممکن است با تاثیر گذاری روی انتقال دهنده عصبی سروتونین ایجاد افسردگی کند.
9-سوگواری و مرگ
با این که سوگواری واکنش طبیعی به مرگ و از دست دادن است، استرس شدید ناشی از آن ابتلا به افسردگی ماژور را تحریک میکند.