به گزارش ایسنا، این منبع آگاه که به دلیل محرمانه بودن اطلاعات مایل نبود نامش فاش شود، گفت: خریداران جهانی 1.94 میلیون بشکه در روز نفت ایران را در مارس خریداری خواهند کرد که 21 درصد نسبت به فوریه کاهش نشان میدهد. میزان صادرات ایران در مارس نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26 درصد کاهش خواهد داشت.
بر اساس گزارش رویترز، این کاهش با وجود تلاشهای ایران برای جلب مشتریان از جمله کاهش قیمت فروش رسمی و پیشنهاد افزایش تخفیف حمل محموله به هند روی میدهد.
صادرات ایران در مارس برای سومین ماه متوالی کاهش پیدا کرده و به پایینترین میزان در دو سال گذشته میرسد. این کاهش به اوپک کمک خواهد کرد عرضه جهانی را محدودتر کند و همچنین از قیمتهای نفت که اخیرا به دلیل نگرانیهای نسبت به افزایش تولید آمریکا افت کرده است، حمایت میکند.
امیر زمانینیا، معاون وزیر نفت، ماه گذشته گفته بود ایران که پس از برچیده شدن تحریمها در سال 2016 تلاش میکند سهم بازار از دست رفته خود را بازیابد، قصد دارد تا چهار سال آینده ظرفیت تولید نفت خود را 700 هزار بشکه در روز افزایش داده و به 4.7 میلیون بشکه در روز برساند.
محاسبات رویترز نشان میدهد: صادرات ایران به بازارهای اصلیاش در آسیا ماه میلادی جاری به 1.12 میلیون بشکه در روز بالغ میشود که یک سوم نسبت به فوریه کمتر خواهد بود و پایینترین میزان از نوامبر سال 2015 به شمار میرود.
ژاپن که چهارمین خریدار بزرگ نفت ایران است، در ماه میلادی جاری برای نخستین بار از مارس 2016 از ایران نفت خریداری نخواهد کرد.