به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب حاضر دربرگیرندهی بیانات معظّمٌله در موضوع تقوا است. ایشان در بیانات مختلف خود بویژه در خطبههای نماز جمعه و در جمع کارگزاران نظام و همچنین در دیدارهای ماه مبارک رمضان، به بحث دربارهی تقوا پرداختهاند. ایشان با تعریف این مفهوم دینی ـ اخلاقی و بیان اهمّیّت و همچنین آثار تقوا و زیانهای بیتقوایی، مخاطبان خود را به رعایت تقوا توصیه کردهاند. شرح اقسام تقوا و عرصههای آن و راهکارهای دستیابی به تقوا نیز بخش دیگری از رهنمودهای معظّمٌله در این زمینه است. اگرچه رعایت تقوا وظیفهی همگانی آحاد مردم است امّا در دیدگاه ایشان رعایت تقوا توسّط خواص از اهمّیّت بیشتری برخوردار است.
در تدوین کتاب معیشت پرهیزکارانه، تلاش شده است تا حدّ ممکن از درج مطالب مشابه پرهیز شود. همچنین سعی گردیده با دستهبندی بیانات ایشان، ساختاری از این بحث در اختیار مخاطب فرهیخته قرار گیرد امّا با توجّه به اینکه ایشان در بیشتر بیانات، تعریف و آثار و اهمّیّت تقوا را در کنار هم مطرح فرمودهاند، در برخی از موارد، از تفکیک بخشهای بیانات خودداری شده است.
این کتاب 150 صفحهای در 5 فصل به موضوع «مفهومشناسی تقوا»، «اهمیت و جایگاه ارزشی تقوا»، «آثار و زیانهای بیتقوایی»، «اقسام تقوا» و «اهمیت تقوا برای خواص» پرداخته است.