فواید حرف زدن با خود
زمانی که فردی با خودش با صدای بلند حرف میزد اطرافیان با تاسف درباره سلامت روان وی قضاوت میکنند، اما این کار نشان دهنده جنبههای منحصربفرد و هیجان انگیزی از فرد است.تصویر مزایای باورنکردنی حرف زدن با خودکارشناسان در جدیدترین تحقیقات خود دریافتند صحبت کردن با خود نشان دهنده وجود اختلالات روانی نیست و برعکس نشان دهنده سلامت فرد است.
با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با دیگر فواید حرف زدن با خودتان آشنا شوید.
تک گویی درونی می تواند به انسجام ذهن منجر شود
افرادی که عادت دارند با صدای بلند حرف بزنند می توانند افکارشان را منسجم کنند و آنها را بهتر عملی کنند.این روش سبب می شود تا افکار قابل لمس شود و سپس برای عملی شدن راحت تر می شود.
افراد باهوش با خود حرف می زنند
به نوشته این نشریه، بسیاری از دانشمندان و هنرمندان در عرصه های مختلف با خودشان بلند صحبت می کردند. مثلا انیشتن عادت داشته در دوران جوانی تنها باشد و با صدای بلند افکارش را تکرار کند.
حرف زدن با خود سبب کارآمدی مغز می شود
هنگامی که افراد با خود حرف می زنند افکارشان برای عملیاتی شدن قابل لمس می شود.مثلا وقتی موضوعی که در ذهن وجود دارد به زبان آورده شود اشکالات و نقاط قوت آن متمایز می شود.
با خود حرف زدن در برخی مواقع دیگر نیز دارای حسن است که می توان به این ترتیب به آنها اشاره کرد:
کودکان آنقدر حرف ها را تکرار می کنند تا یاد بگیرند
روش یادگیری حرف زدن کودکان نیز این گونه است بچه ها صحبت های والدینشان را گوش می دهد سپس همان حرف را آنقدر تکرار می کنند تا صحبت کردن را یاد بگیرند.
گفت وگوی درونی مسیر رسیدن به هدف را روشن می کند
حرف زدن با خود سبب می شود مسیرهای منتهی به هدف مشخص شود.
تعدد موضوعات در ذهن باعث می گردد که تمرکز بر یک موضوع سخت باشد اما می توان با حرف زدن با خود تمرکز بر موضوع را ایجاد کرد و به این ترتیب بهتر به هدف دست یافت. این باور اشتباه است که افرادی که با خودشان حرف می زنند دیوانه هستند. گفت وگوی درونی مثبت می تواند بسیار مفید باشد.افرادی که حرف های مثبت را تکرار کنند در واقع به ایجاد انرژی خوب برای خودشان مدد می رسانند، : البته نباید حرف های منفی را با خود تکرار کرد.حافظه این افراد قوی است و در روابط اجتماعی و معاشرتها موفقتر از سایرین ظاهر میشوند.
براساس تحقیقات هر فردی درطول 24 ساعت حداقل به مدت سه دقیقه با خود حرف میزند که بیشتر این حرفها حول محور دلجویی، دادن آرامش، سرزنش کردن، یادآوری کارها، حفظ کردن اطلاعات، تمرین گفتگوی خیالی با اشخاص دیگر و مواردی است که فرد نیاز دارد احساسات خود را کنترل کند و فردی دردسترس نیست تا از او نظرخواهی کند.در زمانی که فرد احساس تنهایی میکند و به شدت درگیر احساسات است، به طور ناخودآگاه برای کنترل احساسات با خود صحبت میکند و در اکثر زمانها این کار باعث آرامش، تصمیم گیریهای صحیح و بهبود وضعیت روحی میشود.
در گذشته این کارنوعی اختلال ذهنی محسوب میشد، اما اکنون همگام با پیشرفتهای پزشکی این کار به عنوان یک روش درمانی طبیعی برای اعتدال بخشی به ذهن و تثبیت وضعیت روحی نامیده میشود.این یافتهها حاصل پژوهش دانشمندان علوم روانشناسی دانشگاه Bangor University در کشور ولز است.کارشناسان اعتقاد دارند انسان به دلیل ماهیت اجتماعی خود نیازبه صحبت با دیگران دارد وزمانی که فرد تنها باشد به طور ناخودآگاه شروع به صحبت با خود میکند تا این خلاء تنهایی را پر کند.کارشناسان بر همین اساس توضیح میدهند که چرا در بیشتر مسابقات ورزشی مانند تنیس ورزشکار باخود صحبت میکند.
ورزشکار از این شیوه برای افزایش روحیه، آرام سازی ذهن، تقویت قوای جسمی و یادآوری تاکتیکهای مسابقه استفاده میکند.البته در کنار مفید بودن این شیوه برای آرام سازی ذهن، کنترل آن باید دردست فرد باشد و تنها برای زمان هایی خاص از این شیوه استفاده کند.حرف زدن بیش از حد باخود با صدای بلند، عصبانی شدن، خندیدن و گریه کردن و به طور کلی عدم توانایی احساسات میتواند درافراد نشان دهنده ابتلا به اختلالات روانی باشد و فرد برای مشاوره باید به متخصص مراجعه کند.
خواهشمندیم اگر سوال یا نکتهای برای مطلب فواید حرف زدن با خود
در ذهن شما باقی مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
------------------------------------------------------------------------------------
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی