چرا در زندگی احساس شادی نمی کنید؟
"آنگاه که زندگی همچون ترانه ای جاری می گردد، تبسّم آسان است، امّا ارزش لبخند زمانی دو چندان است که در شرایط نابسمان
و سخت نیز لبخند را بر لب داشته باشید!"
دوست و آشنا متوجه تغییرات رفتاری شما شدهاند و خودتان احساس میکنید خلق و خویتان تغییر کرده است. با این حال برایتان دشوار است که منبع و دلیل این تغییر رفتار را بفهمید. افسردگی، مشکلات کاری، استرس و نگرانیهای روزمره و بیانگیزگی میتوانند دلیل این تغییرات روحی باشند. اما ممکن است تغییرات روحی شما ناشی از یک مساله مهم دیگر نیز باشد؛ اینکه در رابطه با همسرتان دچار مشکل هستید.با این بخش از دلگرم همراه باشید تا با دلایل غمگین بودن و احساس شادی نکردنتان در زندگی آشنا شوید.
چرا همیشه ناراحتم و شاد نیستم؟!
طبیعی است که بخاطر مسائل روزمره و رایجی که رابطه شما را تحت تاثیر قرار میدهد همیشه در یک حال روحی ثابت و پایدار قرار نداشته باشید و گاهی خوشحال نباشید. اما اگر تغییرات روحی شما شدید و پایدار است و برای مدت طولانی نتوانید احساس خود را بهبود بدهید و بیش از انداره احساس نارضایتی کنید و در عین حال نتوانید مشکلاتتان را حل کنید به احتمال زیاد دلیل ناراحتی، رنجش و نارضایتی شما از زندگی به رابطه زناشوییتان برمیگردد.به این پرسشها پاسخ بدهید تا درک دوبارهای درباره احساس نارضایتی خود پیدا کنید. با پاسخ به این پرسشها متوجه خواهید شد آیا دلیل نارضایتی شما مربوط به رابطه است یا نه.
"الا ویلرویلکاکس "
غم و اندوه حالتی است که به دلیل متمرکز شدن بر اشتباهات گذشته و آن چه در طول زندگی از دست داده ایم برایمان به صورت عادت در آمده است."تنها دلیل این که چرا شما هم اکنون، خوشی و سعادت را تجربه نمی کنید این است که فقط به آن چه که ندارید فکر می کنید و دائماً بر آنها تمرکز دارید" "آنتونی دیملو"غم و اندوه عادتیست که بر اساس آن دنیا را از دیدگاه کمبود و نقصان طبقه بندی می کنید و به طور مداوم به کمبود آن چه که خود را شایسته آنها می دانیم مثل، پول، سلامتی، عشق، دوستی و حتّی اوقات فراغت می اندیشید. بارها و بارها توّهماتی را در ذهن خود جای می دهید که احساس غم و اندوه می کنید.
در حالی که می توانید شاد باشید اگر طبق آن جهان را از دیدگاه آن چه که دارید و آن چه درست است بنگرید. انسانهای شاد و خوشحال از نیروها، استعدادها و توانایی هایشان همیشه شاد و راضی هستند و خود را با دیگران مقایسه نمی کنند. آنها از نیروها، اموال و قدرت دیگران نمی هراسند و به آنها غبطه نمی خورند. شادی و خوشحالی در نتیجه به وجد آمدن از آن چه که هستید، آن چه که دارید، آن چه می توانید بشوید و برخورداری از این دانش که موجودی الهی هستید که همواره مورد رحمت بی کران خداوند است، حاصل می شود.
غم و اندوه از قانون کمبود و نقصان نشأت می گیرد و با توجه به قانون وفور نعمت از جانب خداوند متعال که همیشه در دسترس شماست می توانید این حس را از بین ببرید. خداوند در همه جا و همه وقت همراه ماست و رحمت وی قلمرو خاصّی ندارید و شامل همه ی بنده هاست، وی هیچ استثنایی بین بنده های خود قائل نشده بلکه تنها خود ما هستیم که لیاقت استفاده از این نعمات را تعیین می کنیم. هرگز! هرگز! در مقابل اندوه تسلیم نشوید. همواره حتّی در حال وقایع ناگوار و سختی ها، سپاسگزار خدواند باشید، چرا که پشت هر ابر سیاهی، نوری می تابد که ما از علّت و زمان آن آگاه نیستیم. تنها اوست که صلاح بنده ها را می داند، پس قضاوت نیز به عهده ی اوست. احساس حقارت نکنید و سعی کنید پرتوهای شادی و دوستی را از خود ساطع کنید، چهره ای عبوس نداشته باشید، با لبخند و رویی خوش در سیر زندگی و برخورد با دیگران، عشق و حسن نیّت خود را نسبت به هر موجود زنده ای نشان می دهید، شاید در ابتدا کمی سخت باشد، کافیست امتحان کنید!
آیا تنهایی را ترجیح میدهید؟
آیا همیشه به دنبال خلوت خودتان هستید؟
اگر خلوت تنهایی خودتان برایتان جذابتر از زمانی است که با شریک زندگیتان سپری میکنید باید به دنبال دلیل آن باشید. اشتباه نکنید. حفظ حریم خصوصی یک اصل اساسی در یک رابطه سالم است. اما رفتن به انزوا و گسترده کردن این حریم خصوصی معنای رابطه را از بین میبرد. از خودتان بپرسید که چه چیزی باعث میشود تنهایی را به معاشرت
ترجیح بدهید؟
آیا خود را با دیگران مقایسه میکنید؟
آیا دائما زندگی زناشوییتان را با دیگران مقایسه میکنید؟
آیا احساس میکنید در مقایسه با دیگران شما بازنده هستید؟
آیا احساس میکنید دیگران بهتر و موفقتر هستند و در مقایسه با دیگران رابطه شما ضعیف، ناکافی و ناموفق است؟
چه چیزی باعث میشود که در این مقایسه شما بازنده رابطه باشید؟
آیا مقایسه شما رویکرد درستی دارد؟
آیا آنچه از دیگران میبینید مبتنی بر واقعیت است؟
آیا دیگران باعث افسردگی و نگرانی تان میشوند؟
واقعیتها را ارزیابی کنید و اگر ربطی میان این نوع مقایسهها با احساس نارضایتی خود پیدا میکنید به راهحلهای جایگزین فکر کنید. شاید لازم باشد چیزهایی را تغییر بدهید؛ چه در شیوه مقایسه خود با دیگران و چه در رابطه.
آیا همیشه شکایت میکنید؟
آیا همیشه از همسرتان، اخلاق، عادتها و سبک زندگی اش ایراد میگیرید؟
آیا رفتارهای همسرتان را آزاردهنده میدانید؟
چه چیزهایی آزاردهنده هستند؟
آیا ممکن است بین احساس نارضایتی شما و رفتار همسرتان ربطی وجود داشته باشد؟
چه میتوانید برای بهبود این رابطه بکنید؟
پیشنهاد
اگر پاسخهای شما به این پرسشها مثبت است بهتر است برای تغییر کلی وضعیت خود ابتدا به یک مشاور یا روانشناس مراجعه کنید و مسائل و کشمکشهای خود را با او در میان بگذارید.
در بسیاری از موارد با ایجاد چند تغییر مثبت میتوانید همه چیز را بهبود بدهید. رها کردن مسائل به حال خود باعث افزایش نارضایتیهای درونیتان میشود. زندگیتان را تغییر بدهید تا شاد باشید و از آنچه در اختیار دارید بهره بیشتری ببرید.
خواهشمندیم اگر سوال یا نکتهای برای مطلب زندگی شاد
در ذهن شما باقی مانده است، آنرا در قسمت نظرات با ما و سایر کاربران به اشتراک بگذارید.
---------------------------------------------------------------------------------------------
مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی