بخش سوم مبارزه با افسردگی
اگر مطالب سایت را دنبال کرده باشید مطمئناً به یاد دارید که طی چند روز اخیر بخش دوم معرفی 4 روش اصلی به منظور مقابله با افسردگی به طور اختصاصی خدمت شما علاقه مندان و دنبال کنندگان مجله دلگرم قرار گرفت. حال بنا به قولی که داده بودیم در این مطلب نیز قصد داریم بخش سوم و نهایی این موضوع را با شما عزیزان در میان بگذاریم. پس اگر علاقه مند به این موضوع هستید ادامه این مطلب را از دست ندهید. با دلگرم همراه باشید.
روش های اصلی مقابله با افسردگی چیست؟
4- تحریک الکتریکی مغز توسط امواج:
اگر تمامی روش های معمول از جمله دارودرمانی و تراپی درمانی را دنبال کرده و نتیجه خاصی نگرفتید می توانید روی به استفاده از تجهیزات الکتریکی مخصوص این کار برای تحریک مغز با استفاده از امواج بیاورید. این روشها نسبتاً گران بوده و احساس خوشایندی حداقل در ابتدای کار و حین انجام آن به شما دست نمی دهد اما به هر حال بنا به مطالعات و آمارهای گرفته شده به نظر می رسد نتایج قابل توجهی به دنبال دارند. در این روش اشیاء سوزنی شکل به سر شما متصل شده و دستگاه با انتقال و تولید امواج الکتریکی به مغز شما سعی در تنظیم امواج مغز و به طور ترمیم مغز را دارد.
روش دیگر در حوضه استفاده از تجهیزات الکتریکی، تحریک عصب واگ است. این عصب یعنی عصب واگ به مغز متصل شده و هر 30 ثانیه پالسهای الکتریکی بین این عصب و مغز ردو بدل می شود. این روش بر روی حدود 40 هزار آمریکایی مورد استفاده قرار گرفته و نکته جالب اینکه نتایج فوق العاده ای هم در پی داشته است. برای اینکه ببینیم این روش درمانی روی ما جواب می دهد یا خیر و یا به طور کلی برای آگاهی از میزان تاثیر آن به چهار ماه زمان نیاز است. به طور کلی اگر روش های درمانی که پیشتر خدمت شما معرفی شد جوابگو نبودند پیشنهاد ما استفاده از این روش های درمانی تحریکی است. همچنین ممکن است بنا به تشخیص، پزشک شما با استفاده از دستگاه مخصوص سعی در انتقال انرژی الکتریکی از یک طرف به طرف دیگر مغز را داشته باشد. این حالت به طور کلی ارسال پالسهای الکتریکی از سمت کتف و شانه ها به مغز را درگیر می کند.
روش دیگر در این حوضه، تحریک الکتریکی با استفاده از دستگاه ECT است. طرز کار این روش بدین صورت است که با انتقال انبوهی از انرژی الکتریکی زمینه یک شوک الکتریکی را برای مغز فراهم می کند. این روش از اوایل دهه 1940 به بعد مورد استفاده قرار گرفته و حقیقتاً نتایج خوبی را هم به دنبال داشته است. این روش معمولاً روی افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که افسردگی مزمنی داشته و یا افرادی که دچار اوهام و عدم تشخیص خیال و واقعیت را دارند. به عنوان مثال شخصی که خود را مقصر بروز یک اتفاق می داند و عذاب وجدان او را رها نمی کند می تواند از این روش برای کاهش میزان احساسات منفی استفاده کند.
روش بهتر و موثرتری نیز نسبت به ECT وجود دارد که امنتر است این روش TMS نام دارد که به هیچ وجه اختلالی در کارهای روزمره شما ایجاد نکرده و تاثیر پایدارتری نسبت به روش ECT دارد. این روش بر خلاف سایر روشهای درمانی از جمله دارو درمانی که معمولاً بعد از گذشت یک مدت زمان شش ماهه دوباره باز می گردند ماندگاری بسیار بالاتری را به دنبال دارد. اگر بیماری از این روش استفاده کرده و نتیجه گرفته است حتی در صورتی که بیماری باز گردد نیز با یک سری دوره های درمانی کوتاه دوباره به وضعیت عادی باز خواهد گشت. در این روش، مغز با میدان مغناطیسی موجود تحریک شده و شروع به خوددرمانی می کند.
نتیجه گیری:
به طور کلی پزشک شما با توجه به دانش و تجربه ای که در زمینه بیماری های مرتبط روحی روانی دارد، علت افسردگی را تشخیص داده و بهترین شیوه درمانی را برای شما پیشنهاد می کند. با پیشرفت علم، روش های جدیدتر و بهتری نیز در حال ابداع است. به طور کلی زمانی که بحث انتخاب یک شیوه درمانی به میان می آید پیشنهاد می شود از یک روش تضمین شده و با بیشترین اثربخشی موجود را انتخاب کنید. روش های غیر دارویی که در این مطلب به آنها اشاره شد، بنا به مطالعات و تحقیقات صورت گرفته، تاثیرات مثبت قابل توجهی را برای بیماران افسرده به دنبال داشته اند.
استفاده و امتحان روش های موجود به شما صدمه ای وارد نمی کند به طور کلی اگر روش های گفتار درمانی و دارودرمانی نتیجه ای برای شما به دنبال نداشت می توانید از روش های تحریک مغز به صورت الکتریکی و مغناطیسی که پیشتر اشاره شد استفاده کنید. همیشه سعی کنید ریشه افسردگی خود را با کمک پزشک متخصص شناسایی کرده تا بهترین شیوه درمانی که کمترین عوارض را برای شما داشته باشد انتخاب کنید.
اگر دو بخش قبلی را از دست دادید، می توانید از اینجا بخوانید.
معرفی 4 روش اصلی به منظور مقابله با افسردگی در سال 2018 (بخش دوم)
معرفی 4 روش اصلی به منظور مقابله با افسردگی در سال 2018 (بخش اول)
این مطلب هم به پایان رسید. منتظر مطالب اختصاصی مجله دلگرم در روزهای آینده باشید همچنین ما را از نظرات ارزشمند خود در بخش کامنتها محروم نفرمایید.