به گزارش الف؛ همزمان با نزدیک شدن به آخر سال 96، مسئولان آموزشوپرورش به بارها اعلام کردند که مدارس کشور باید تا پایان ساعت آموزشی روز دوشنبه 28 اسفندماه (امروز) دایر باشند و معلمان حق تعطیلی مدارس را ندارند و دانش آموزان مجاز به غیب نیستند؛ حتی هشدار داده شد که طبق قانون از مدیران مدارس خواستهشده تا با دانش آموزان و معلمان متخلف برخورد قانونی کنند و حتی مدیران آموزشوپرورش در مصاحبههای گوناگون خط و نشانهای متفاوتی برای اعمال تنبیهی کشیده بودند.
سید محمد بطحایی وزیر آموزشوپرورش نیمه اسفندماه امسال گفت: «تاکید موکد، موکد و موکد به همکارانم در مدارس دارم که امسال بههیچعنوان حتی یک روز زودتر از ایام تعطیلات، نباید مدارس تعطیل شود و بچهها تحصیل را ادامه دهند».
نجات بهرامی معاون رسانهای وزارت آموزشوپرورش گفته بود: هرگونه غیبت معلمان و دانش آموزان در چند روز باقیمانده به تعطیلات نوروزی و چند روز پس از اتمام آن بدون گواهی پزشکی و دلایل منطقی، توجیهی ندارد و مدیران مدارس ملزم به برخورد انضباطی با این افراد هستند.
عباسعلی باقری مدیرکل آموزشوپرورش شهر تهران گفته بود: دانشآموزان اول تا پنجم ابتدایی برای جبران جاماندگیهای آموزشی ناشی از تعطیلات آلودگی هوا و سرما تا 9 خرداد به مدرسه میروند. بخشنامهای به مدارس ابتدایی و متوسطه شهر تهران ارسالشده است که در آن تاکید شده مدارس در سال جاری تا 28 اسفندماه دایر بوده و فعالیت آموزشی خود را ادامه دهند و اگر گزارشی به آموزشوپرورش تهران در خصوص تعطیل کردن زودتر از موعد مدارس در اسفندماه یا خردادماه برسد، حتماً با آن برخورد خواهیم داشت.
امسال هم به روال سالهای گذشته عملاً بیشتر مدارس تا روز چهارشنبه گذشته (23 اسفند) دایر بودند و حتی شنیده شد برخی مدارس روز سهشنبه 22 اسفندماه را آخرین روز حضور اعلام کرده بودند؛ این در حالی است که در برخی موارد (کم) دانش آموزان در سر کلاس درس حاضر نشدن و کلاسها با تعداد کم برگزار و مدیران را مجبور به تعطیلی کرد؛ البته مدیران مدارس پیرو بخشنامههای آموزشوپرورش باید مدارس را دایر میکردند و برای دانشآموزانی که بدون دلیل اقدام به غیب غیرمجاز کرده بودند؛ اقدام کنند؛ اما در برخی موارد که باید گفت در بیشتر موارد مدارس (مدیران) تصمیم به تعطیلی مدارس گرفتند و به دانش آموزان اعلام کردند از روز شنبه مدارس تعطیل است.
این در حالی است که برخی والدین در تماس با الف اعلام کردند؛ فرزندانشان را به مدرسه فرستادند اما خبری از حضور معلمان نبوده است و یا با درب بسته مدارس مواجه شدند. مادر یک دانشآموز دبستانی در این مورد گفت: معلم پسرم به دانشآموزانش گفته است از شنبه دیگر به مدرسه نیایند و مدرسه تعطیل است. اینکه نمیشود وزیر یک دستوری بدهد، ولی زیردستانش گوش نکنند؛ تکلیف ما چیست؟
پدر دانشآموزی در شهرری نیز به الف گفت: مدیر مدرسه در روز چهارشنبه گذشته به پسرش گفتهاند مدارس دیگر تعطیلشده است و به مدرسه نیایند. به نظر میآید که این توصیه وزیر آموزشوپرورش آویزه گوش تعدادی از مدارس نبوده است و مدارس نهتنها یک روز زودتر بلکه چند روز زودتر از 28 اسفندماه تعطیل شدند.
والدین یک دانشآموز کلاس اولی در منطقه 10 تهران گفت: فرزندم از روز شنبه تعطیل است و بنده با توجه به اینکه شاغل هستم، او را به مهدکودک سپردم. مگر مسئولان آموزشوپرورش اعلام نکردند که مدارس تعطیل نیست پس چرا مدارس را تعطیل کردند؟ چرا کسی به حرف مسئولان آموزشوپرورش گوش نمیدهد؟ بنده مجبور شدم، برای این چند روز مبلغی به مهدکودک برای نگهداری فرزندم پرداخت کنم که واقعاً در آستانه نوروز، این کار درست نبود.
پدر 2 دانشآموز در منطقه 9 تهران نیز گفت: مدارس فرزندانم روز چهارشنبه هفته پیش اعلام کردند که اگر کسی از روز شنبه نیاید، غیبت نمیزنیم. وقتی مدرسه چنین چیزی را به دانشآموزان میگوید معلوم است که آنها ترجیح میدهند که مدرسه نروند.
امسال با توجه به اینکه رکورد تعطیلی مدارس امسال با هوای آلوده زده شد؛ تاثیری جز عقبماندگی دانش آموزان ندارد و برای جبران آن میبایست مدارس دایر باشند و از هرگونه تعطیلی جلوگیری میشد، البته به نظر میرسد وزارت آموزشوپرورش باید برنامهای برای این بلاتکلیفی روزهای آخر سال و منتهی به نوروز داشته باشد و برای حضور دانشآموزان و عقب نماندن از تحصیل، فرهنگسازی کند.
ماجرای اعلام دایر بودن مدارس تا آخرین روز آموزشی سال و تکرار اتفاق افتادن چندین ساله تعطیل شدن آن نشان میدهد تنها مصاحبه مسئولان آموزشوپرورش برای عملی شدن برخی دستورات، کافی نیست، البته مسئولان آموزشوپرورش اعلام میکنند که با تخلفات برخورد میشود و یکی از راههای اطلاعرسانی از تعطیلی زودهنگام مدارس، گزارشهای مردمی است، البته دایر کردن مدارس در روزهای پایانی سال همکاری معلمان، مدیران و همیاری اولیای دانش آموزان را میطلبد و با بخشنامه کار بهجایی نمیرسد.
به نظر میرسد زمانی که برخی والدین در این زمینه همکاری نمیکنند و برخی معلمان نیز از این فرصت سوءاستفاده کرده و آنها هم به سر کلاس حاضر نمیشود باید مدیران آموزش و پروش باید با اعمال سیاستهای تشدید انضباطی برای دانشآموزانی که بیمورد و بودن دلیل موجه اقدام به غیبت در این ایام کرده و باعث تعطیلی کلاس میشوند، مانند اجازه ندادن برای حضور در امتحانات و یا حذف درسی از دانشآموز اقدام کنند؛ البته مدیران آموزشوپرورش و معلمان باید در این مورد تصمیم بگیرند و بخواهند تا انجام شود تا این ماجرای تکراری پایان یابد.