رسیدگی به گیاه آپارتمانی و طراوت بخشیدن به گیاه:بعد از مدتی گیاهانی را که درآپارتمان نگهداری میکنیم از تازگی میافتند و طراوت خود را از دست میدهند.چگونه باید از یک گیاه مراقبت کنیم و آن را طراوت و تازگی ببخشیم؟ برای دانستن روش های رسیدگی به گیاه آپارتمانی و طراوت بخشیدن به گیاه با دلگرم همراه شوید:
رسیدگی به گیاه آپارتمانی و طراوت بخشیدن به گیاه
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:از ظروف شیشهای استفاده نکنید:
ظروف شیشهای برای زمانی استفاده میشود که گیاهی را قلمه بزنید تا بهراحتی ریشه دهد؛ چرا که این ظروف نور را بهراحتی عبور میدهند و آب فراوان نیز موجب گندیدگی ریشهها و از بین رفتن آنها میشود. ظروف شیشهای آبرو ندارند و به همین دلیل آب اضافی از خاک آنها خارج نشده و ریشههای گیاه از بین میروند. اگر از این ظروف استفاده میکنید، باید مرتبا آب گلدان را تعویض کنید یا با سنگهای ریز و درشت ریشهها را بپوشانید و به مرطوب نگهداشتن سنگها بسنده کنید.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:تعویض خاک گلدان:
آبهایی که املاح زیادی دارند، به اصطلاح آبهای سخت نامیده میشوند که موجب از بین رفتن مواد معدنی خاک و ایجاد کپکهای سپید بر روی خاک میشوند. این لکههای سپید نشانه فقر خاک از هر نوع املاح است. بهتر است سالی یکبار خاک گلدان را تعویض کنید تا موقعیتی مناسب برای رشد گیاهان ایجاد شود.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:تعویض گلدان:
هرساله گیاهان رشد میکنند و ریشه آنان مکان وسیعتری برای رشد نیاز دارد. تعویض گلدان موجب میشود انگلهای گیاهی و قارچ و کپکها به ریشه گیاهان صدمه وارد نکنند و فرصتی برای رشد نداشته باشند؛ به این طریق خاک هم پایدارتر میماند. تعویض گلدان برای تمام گیاهان لازم است. اما برای گیاهان کم رشد مانند کاکتوس، هرچند سال یکبار نیاز به تعویض گلدان است.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:جنس گلدان:
بهترین گلدانها با خاک رس ساخته میشوند که به گلدانهای سفالی معروفند. چرا که بهترین شرایط برای شادابی و نشاط گیاه را تامین میکنند و موجب میشوند که دمای خاک برای ریشه در تابستان خنک و در زمستان گرم باشد. مخصوصا برای گیاهی مانند کاکتوس که به آب زیاد نیاز ندارد، استفاده از این گلدانها موجب نشت آب اضافی به بدنه گلدان میشود. گلدانهای پلاستیکی نیز برای برخی گیاهان آپارتمانی مانند پتیوس و فیکوس مناسباند. از گلدانهای فلزی هرگز استفاده نکنید چراکه موجب زنگ زدن و افزایش نفوذ سم در خاک میشوند. البته گلدانهای استیل جدید دارای روکشهای مناسب بدون ضرر هستند.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:گردهافشانی:
گردهافشانی برای هر گیاه فصلی خاص دارد. بهترین فصل برای اینکار فصول بهار و پاییز است، بهتر است در این مواقع از سال، گیاهان را در خارج از منزل نگهداری کنید تا زیبایی آن از بین نرود و گرده افشانی آنان نیز موجب حساسیت افراد خانواده نشود. گردهافشانی موجب تقویت شادابی گیاه میشود. البته گردهافشانی مخصوص گیاهان محدودی است که اغلب در باغچهها کاشته میشوند.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:تامین مواد مغذی گیاه:
برای تقویت خاک بهتر است از کودهای گیاهی و شیمیایی بسته به نوع گیاه استفاده کنید. آب برنج شسته شده بدون نمک موجب شادابی و سرسبز شدن هر گیاهی میشود. هنگامیکه تخممرغ را میپزید، آب آن را در گلدان بریزید تا آهک مورد نیاز گیاه را تامین کند. از ریختن قهوه و نسکافه در خاک خودداری کنید؛ چرا که موجب اسیدی شدن خاک میشود. آب آکواریومها برای تقویت شاخههای جوان مناسب است.البته برای تامین کلیه این نیازها میتوانید از کود بدون بو و جدید ورمی کمپوست که در سایت دیگرم در مورد آن توضیحات کامل داده ام استفاده کنید.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:آب دهی:
میزان آبیاری گیاهان خانگی باید بسیار کم و حداقل باشد. بهترین اندازه آبیاری دو لیوان آب در هفته است. گیاهانی که در منزل نگهداری میکنید به آب فراوان احتیاج ندارند. هیچوقت نگذارید خاک خیس بماند چراکه موجب پوسیدگی ریشه میشود. زیرگلدانی نیز موجب میشود آب اضافی گلدان نشت نکند.
رسیدگی به گیاه آپارتمانی:نور دهی:
بهتر است نور کافی به گیاه تابیده شود تا به اندازه نیاز فتوسنتز انجام شود و شاداب بماند. پشت پنجره، پاسیو و بالکن مکانهای مناسبی برای نگهداری گیاهان است. حتی یک لامپ نیز میتواند نور گیاه را تامین کند. برای شادابی بیشتر گیاهان بهتر است تابستان آنها را بیرون آورده و چند ساعتی در هوای آزاد قرار دهید.