روشهای تخلیه سینوزیت و درمان خانگی آن
با دلگرم همراه باشید تا با راه های مناسب برای درمان سینوزیت آشنا شوید.
علت سینوزیت + درمان
نفس کشیدن برایتان مشکل شده، سردرد دارید، خلط امانتان را بریده و احساس سنگینی در سر کاری کرده که به فکر چاره بیافتید. سراغ پزشک می روید و او پس از بررسی رو به شما کرده می گوید:«شما مبتلا به سینوزیت هستید!»
اگر کمی آگاهی خود را از این بیماری و نحوه برخورد با آن را بالا ببرید، مطمئن باشید می توانید بر آن غلبه کرده و آن را درمان کنید. تشخیص سینوزیت چندان کارمشکلی نیست، اما آنچه از اهمیت فوق العاده برخوردار است، نحوه برخوردبیمار با این بیماری است به عبارت بهتر این بیماری خوب درمان نمی شود، مگر آنکه بیمار خود بخواهد همکاری کند.
بسیاری ازبیماران پس از دریافت دارو، مجدداَ درماه های بعد با علائم سینوزیت مراجعه می کنند و وقتی پزشک با آنها صحبت می کند، درمی یابد که بیمار به خوبی خود را کنترل نکرده است. یکی ازعمده ترین علت های این اشکال، نحوه آموزش بیمار درمواجهه باسینوزیت است.
انواع سینوزیت
این یک حالت التهابی است که به طور معمول بیش از سه ماه طول می کشد پولیپ بینی، که رشد غیر سرطانی دارد اغلب همراه با سینوزیت مزمن می باشند.
ضد احتقان و آنتی هیستامین ها را در سینوزیت استفاده نکنید مگر در مواردی که شما رینیت آلرژیک دارید ضد احتقان ها و آنتی هیستامین به سینوزیت کمک نمی کنند در برخی از موارد، آنها آن را بدتر می کنند.
اگر شما رینیت آلرژیک دارید، سیستم ایمنی بدن شما باعث رها شدن هیستامین شده که غشاء بینی شما را تحریک کرده و باعث احتقان و عطسه می شود رینیت آلرژیک می تواند به سینوزیت منجر شود.سوپ مرغ التهاب همراه با احتقان سینوس را کاهش می دهد.
برای رفع نشانههای سینوزیت میتوانید از درمانهای خانگی زیر استفاده کنید:
به رفع عفونت از مجرای بینی کمک میکند. حاوی سولفور است و به عنوان آنتیبیوتیک طبیعی کار میکند. به این منظور یک برش باریک از ترب کوهی تازه را در دهانتان بگذارید و بمکید تا مزهی آن کاملاً در بیاید و سپس آن را بجوید و بخورید. این کار را چندبار در روز تکرار کنید و به مدت یک هفته ادامه دهید تا عفونت کاملاً رفع شود.
سبب بیرون آمدن مخاط و مواد اضافی از سینوسها میشود و علاوه بر این مجرای بینی را نیز مرطوب میکند. به این منظور: یک قاشق چایخوری نمک را با یک قاشق چایخوری آب اکسیژنه در یک لیوان آب گرم بریزید و از این محلول برای شستشوی مجرای بینی استفاده کنید.
شستشو را یکبار در روز و به مدت چند روز تا بهبودی کامل ادامه دهید. بیشتر از یکبار در روز مجرای بینی را با این محلول شستشو ندهید، زیرا باعث تحریک مخاط تنفسی میشود. همچنین میتوانید یک قاشق چایخوری نمک را با یک قاشق چایخوری جوششیرین در یک لیوان آب گرم بریزید و با این محلول بینی را شستشو دهید. از این محلول دو تا سه بار در روز میتوانید استفاده کنید.
ضد ویروس، ضدباکتری و ضد قارچ است و خاصیت ضدالتهاب نیز دارد که به درمان عفونت سینوسها کمک میکند. استفاده از سرکه سیب در ابتدای سرماخوردگی، آنفولانزا یا آلرژیها میتواند از عفونت سینوسها پیشگیری کند. به این منظور دو قاشق چایخوری سرکه سیب را در یک فنجان آب گرم بریزید، و آن را با یک قاشق چایخوری عسل مخلول کنید و محلول حاصل را بنوشید. این نوشیدنی را سه بار در روز و به مدت 5 روز میل کنید.
یکی از مؤثرترین درمانهای خانگی برای باز کردن مجرای بینی است. علاوه براین فلفل قرمز سیستم ایمنی را تحریک میکند و التهاب را کاهش و جریان خون را بهبود میبخشد. به این منظور یک قاشق چایخوری پودر فلفل را در یک فنجان آب گرم حل کنید و دو تا سه بار در روز بنوشید. میتوانید یک قاشق چایخوری عسل هم به آن بیافزاید. این درمان را به مدت چند روز تا بهبود کامل ادامه دهید.
به عنوان یک ماده ضدالتهاب بسیار قوی برای سینوسها کار میکند. علاوه بر این حاوی سولفور است که ضد باکتری و قارچ است. به این منظور یک پیاز را خورد کنید و در یک ظرف آب جوش بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید، و بخار آن را به مدت 5 دقیقه تنفس کنید. سپس محلول را صاف کنید و بنوشید. این درمان را چند بار در روز و به مدت یک هفته انجام دهید تا التهاب سینوسها کاملاً از بین برود.
یک آنتیبیوتیک طبیعی است که برای مقابله با عفونتهای ویروسی و باکتریایی سینوسها بسیار مفید است به ویژه زمانی که عفونت باکتریایی باشد. علاوه بر این سیر خواص ضدقارچ نیز دارد. به این منظور دو حبه سیر را خورد کنید و در آب جوش بریزد و بخار آن را تنفس کنید. این کار را چند بار در روز تا بهبود بیماری تکرار کنید. همچنین میتوانید دو تا سه حبه سیر تازه در روز بخورید یا از آن در سوپ به همراه پیاز، ترب و فلفل استفاده کنید.
خواص ضدباکتری، ضدویروس و ضد التهاب دارد و به رفع عفونت سینوسها کمک میکند. پلیفنول موجود در زنجبیل به کاهش ترشح مخاط کمک میکند، در عین اینکه حرکت طبیعی مژکهای بینی را نیز حفظ میکند. طبیعی بودن مژکهای بینی برای سلامتی سینوسها بسیار مهم هستند زیرا مواد حساسیتزا را فیلتر میکنند و از ورود آنها به سینوسها پیشگیری میکنند.
به اندازهی یک بند انگشت زنجبیل تازه را خورد کنید، و در یک فنجان آب جوش بریزید و به مدت 10 دقیقه بطور ملایم حرارت دهید. محلول حاصل را صاف کنید و با مقداری آب لیمو و کمی عسل مخلوط کنید و چندبار در روز بنوشید و این کار را تا بهبودی انجام دهید.
نوشیدن مایعات و برقراری یک مرطوب کننده و یا بخارساز مفید است چرا این مهم است؟ زیرا مایعات و رطوبت سبب نازک شدن مخاط و به تخلیه سینوسها کمک می کند آنها همچنین سینوس های شما را روان و پوست شما را هیدراته نگه می دارد.
- بینی ها را با سرم شستشو آبیاری کنید
شستشوی بینی، آبیاری بینی در تسکین احتقان بینی و سوزش بسیار موثر است آبیاری سرم نمکی به معنی به سادگی و به آرامی بینی خود را با یک محلول سالین شستشو دهید شما می توانید این کار را با بطری های خاص، سرنگ حبابدار، یا دستگاه ارزان قیمت که شبیه لامپ علاءالدین است انجام دهید مخلوط نمکی نیز در داروخانه ها در دسترس است .
همچنین می توانید 1 قاشق چای خوری نمک دریا را در 1پاینت ( وزن معادل نیم کوارت ) آب مقطر، سترون شده یا فیلتر شده حل نمایید ( از نمک طعام، که معمولاً شامل مواد افزودنی است استفاده نکنید ) سپس کمی جوش شیرین به مخلوط اضافه کنید.
برای آبیاری سینوس در حالی که ایستاده اید محلول را یا سرنگ به یک سوراخ بینی در حالی که سر خود را کج کرده اید بریزید تا از سوراخ بینی دیگر جریان یابد.
بخار به از بین بردن احتقان با شل کردن موکوس کمک می کند خودتان می توانید درمان را با استفاده از یک کاسه آب داغ و یک حوله بزرگ انجام دهید اگر دوست دارید می توانید منتول، کافور و یا روغن اوکالیپتوس را به آب اضافه کنید حوله را روی سر خود انداخته و سپس در امتداد دو طرف کاسه پایین اندازید تا بخار در داخل به دام افتد اکثر مردم این کار را تا زمانی که پراکندگی بخار وجود دارد انجام می دهند بخار دوش گرم نیز می تواند موثر باشد اما متمرکز شدن بخار کمتر است.
این یک داستان قدیمی نیست تعدادی از مطالعات از منافع سوپ مرغ در کمک به سهولت احتقان حمایت می کنند یک مطالعه نشان داد که سوپ مرغ التهاب همراه با احتقان سینوس و سرماخوردگی را کاهش می دهد.پس چه راز در آن است؟ دانشمندان ماده فعال در سوپ مرغ را مشخص نکرده اند اما آنها بر این باورند که بخار همراه با اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی مواد تشکیل دهنده سوپ به شفاف کردن سینوس کمک می کنند.
آکادمی آمریکایی جراحی گوش و حلق - سر و گردن (AAO-HNS) توصیه چرخش کمپرس گرم و سرد روی سینوسها دارند.دراز بکشید و یک کمپرس گرم را به مدت سه دقیقه در سراسر بینی، گونه ها و پیشانی قرار دهید.کمپرس گرم را برداشته و به مدت 30 ثانیه کمپرس سرد قرار دهید.این عمل را دو تا سه بار انجام دهید.شما می توانید این کار دو تا شش بار در هر روز تکرار کنید.بخار به از بین بردن احتقان بینی کمک می کند.
این روغن معطر خواص ضدباکتریایی و ضد قارچی دارد. علاوه بر این، ضد التهاب است و آنتیاکسیدان قوی و محرک سیستم ایمنی بدن است. به این منظور دو قطره از این روغن را در نیم فنجان آب بریزد و بجوشانید و بخار آن را تنفس کنید. این کار را تا رفع عفونت سینوسها انجام دهید. راه دیگر اینست که دو قطره از این روغن را روی زبان بچکانید و این کار را روزانه به مدت یک هفته انجام دهید تا عفونت از بین برود.
ضد ویروس، ضد باکتری و ضد التهاب است و دارای ترکیبی به نام کورکومین است که تورم سینوسها را کاهش میدهد و راه تنفسی را باز میکند. به این منظور به اندازه یک دانهی عدس پودر زردچوبه را در یک لیوان آب گرم بریزید و دوبار در روز با این محلول قرقره کنید. همچنین میتوانید یک قاشق چایخوری از پودر زردچوبه را با یک لیوان شیرگرم مخلوط کنید و کمی عسل به آن بیافزاید و روزانه به مدت یک هفته بنوشید تا عفونت رفع شود.
علایم سینوزیت حاد در بزرگسالان
• خروج ترشحات غلیظ سبز یا زرد رنگ از بینی یا از پشت حلق
• گرفتگی بینی یا انسداد بینی و سختی تنفس از بینی
• درد، حساسیت، تورم و احساس پری و فشار اطراف چشم ها، گونه ها، بینی یا پیشانی
• درد فک فوقانی و دندانها
• کاهش حس بویایی و چشایی
• سردرد جزو علایم اصلی جهت تشخیص سینوزیت نیست و اهمیت آن از علایم ذکر شده در بالا کمتر است.
• سرفه که ممکن است شبها بدتر شود.
• گاهی تب، بوی بد دهان، گلودرد، خستگی و بی حالی، احساس پُری گوش
علایم سینوزیت حاد در کودکان
• علایم در کودکان کمتر اختصاصی است،گرفتگی دائمی بینی و سرفه که بیش از 7 روز به طول می انجامد.
• ترشح چرکی بینی، بوی بد دهان، تب خفیف و تورم خفیف اطراف چشم احتمالا نشان دهده سینوزیت است.
• درد یک یافته شایع در سینوزیت کودکان نیست.
چه هنگامی باید به پزشک مراجعه کنید
- علائمی که شما باید به پزشک مراجعه نمایید عبارتند از:
- علائم بیشتر از10 روز طول بکشد.
- تب 102 درجه فازینهایت یا بالاتر باشد.
- علائم بدتر و بدتر شده، از جمله بالا رفتن تب و یا ترشحات مایل به سبز بینی شما افزایش یافته باشد.
- تغییرات در بینایی رخ دهد.
- اگر شما مبتلا به آسم یا آمفیزم هستید و یا داروهایی برای سرکوب سیستم ایمنی بدن مصرف می نمایید.
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی