ذرات معلق خطرناک‌ترین آلاینده تهران

در کلانشهر تهران آلاینده‌های ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون و ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرون pm۱۰ در شرایط نامطلوبی قرار دارند و نقش مهمی در آلودگی هوای تهران در سال‌های ۹۵ و۹۶ داشت.

ذرات معلق خطرناک‌ترین آلاینده تهران

به گزارش ایسنا چالش‌ آلودگی هوا که مستقیما با سلامت مردم در ارتباط  است، یکی از نتایج توسعه صنعتی، افزایش جمعیت، گسترش شهرنشینی و در نتیجه توسعه حمل‌ و نقل بوده است. درحال حاضر به عنوان یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ساکنان شهرهای بزرگ و شاید تمام مناطق از جمله روستاهای دورافتاده کشور نیز قرار گرفته باشد. این مشکل که در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا تحت کنترل قرار گرفته است، به علت تعدد منابع آلاینده و همین‌طور نهادهای تصمیم‌گیر در کشور، ابعادی پیچیده به خود گرفته که برای حل آن در مرحله اول نیاز به شناسایی منابع آلاینده و میزان آلایندگی در مناطق مختلف است.

از ابتدای سال 96 تا روز یکشنبه (27 اسفندماه) تهرانی‌ها در 100 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس تنفس کردند و در این سال هشت روز هوا برای همه گروه‌های سنی در شرایط ناسالم قرار گرفت. از سوی دیگر تهرانی‌ها در سال 96، 14 روز پاک و 241 روز سالم را تجربه کردند. در آذر ماه سال 96، تهرانی‌ها 19 روز هوای آلوده تنفس کردند که از این تعداد 16 روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و سه روز ناسالم برای همه گروه‌ها بود.

در مقایسه آذرماه سال 96 با سال 95؛ روشن می‌شود که در سال 95 کیفیت هوای تهران به مراتب نسبت به آذر ماه امسال بهتر بود؛به طوری‌که در آذر این سال تهرانی‌ها 4 روز هوای پاک و 14 روز هوای سالم تنفس کردند.

 گزارش کیفیت هوای شهر تهران در سال 1395 ششمین سند منتشر شده از سوی شرکت کنترل کیفیت هوا است که کیفیت هوای شهر تهران در سال 1395 را در یک مجموعه منسجم مورد بررسی قرار داده و وضعیت غلظت آلاینده‌ها را از بعد زمانی و مکانی تحلیل کرده است. همچنین در این گزارش بررسی پارامترهای هواشناسی تاثیرگذار بر وضعیت غلظت آلاینده‌ها مورد بررسی قرار گرفته و سهم انتشار آلاینده‌ها هوا از منابع ساکن و متحرک در شهر تهران تعیین شده است.

 طبق این گزارش  شهر تهران  طی سال 1395 دارای 17 روز پاک (5 درصد)، 260 روز سالم ( 71درصد)،  80 روز ناسالم برای گروهای حساس جامعه (22 درصد) و 9 روز ناسالم برای عموم افرادجامعه (2درصد) بود و در مقایسه با سال قبل، 22 روز (6 درصد) از تعداد روزهای نامطلوب کاسته شده بود. آلوده‌ترین روز از منظر شاخص کیفیت‌ هوا در سال 1395 مربوط به 20 دی ماه با شاخص 159 و پاک‌ترین روزهای سال ، روز اول و یازدهم فروردین با شاخص 35 بود. دراین سال بیشترین روزهای آلوده به ترتیب در ماه‌های دی(22 روز) و آبان(16روز) بود. ماه فروردین به علت وجود 10 روز هوای پاک و 21 روز هوای سالم و ماه اردیبهشت با وجود یک روز هوای پاک و 30 روز هوای سالم و بدون هیچ روز آلوده، به ترتیب از مطلوب‌ترین کیفیت هوا نسبت به سایر ماه‌های سال برخوردار بودند.

در سال‌های اخیر آلاینده ذرات معلق به ویژه ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون به عنوان آلاینده شاخص شهر تهران مطرح شد و تهران طی سال‌ 1395، 88 روز به لحاظ آلاینده PM2.5 و 6 روز از منظر آلاینده PM10 در وضعیت نامطلوب قرار داشته است.

 روند غلظت آلاینده‌های O3،SO2،CO وpm25 در سالیان اخیر کاهشی بوده است و آلاینده‌های pm10 و no2 پس از سیر کاهشی، روندی افزایشی با شیب کم در پیش گرفته‌اند.

خوشبختانه به لحاظ آلاینده منواکسید کربن(co) شهر تهران در وضعیت مطلوب قرار دارد. با بررسی وضعیت آلاینده ازن  o3 مشاهده می‌شود که وضعیت این آلاینده طی سال 1395 در شرایط مطلوبی قرار داشته است. آلاینده‌های دی اکسیدگوگرد (so2 ) و دی‌اکسیدنیتروژن در تمامی روزهای سال از نظر استاندارد روزانه در شرایط مطلوب قرار داشتند در حالی که بررسی وضعیت این دو آلاینده از منظر استاندارد سالانه نشان می‌دهد که طی این سال غلظت هر دو آلاینده فراتر از حد استاندارد سالانه قرار داشت. در مجموع باید گفت در کلانشهر تهران آلاینده از منظر استاندارد سالانه نشان می‌دهد که طی این سال غلظت هر دو آلاینده فراتر از حد استاندارد سالانه قرار دارد.

در کلانشهر تهران آلاینده‌های ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون و ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون pm10 در شرایط نامطلوبی قرار دارند و کلیه روزهای آلوده سال 1395 به علت افزایش  غلظت این دو آلاینده ( به ویژه pm2.5) بود. از نظر آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 10 میکرون، سال 1385 پاک‌ترین و سال 1387 آلوده‌ترین سال بوده است که از آن سال به بعد تعداد روزهای آلوده این آلاینده کاهش یافته است.

بر اساس سیاهه انتشار آلودگی هوای تهران در سال 1395،اندازه گیری آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از 2.5 میکرون PM2.5 از اوایل مهرماه سال 1389 در ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا انجام شده است و دلیل افزایش تعداد روزهای آلوده در سال 1389 الی 1395 عموما به علت اندازه گیری این آلاینده بوده است که طی این بازه زمانی، سال‌ 1390 با داشتن 218 روز آلوده از سایر سال‌های مورد مطالعه در وضعیت نامناسب‌تری قرار داشت و سال 1395 از کمترین تعداد روزهای آلوده (88روز) به لحاظ آلاینده PM25 برخوردار بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر