افشاگری ویکی لیکس در رابطه با انتشار اسناد مربوط به Year Zero که پروژهای متعلق به سازمان اطلاعات آمریکا است، ابعاد جدیدی از توانایی جاسوسی این سازمان اطلاعاتی را مشخص کرده است. براساس اطلاعات ارائه شده مشخص شده که سازمان سیا با استفاده از انواع ابزارها شامل بدافزارهای نرمافزار و سختافزارها در کنار بهرهگیری از روزنههای امنیتی اقدام به جاسوسی و شنود اطلاعات میکرده است. اندروید، iOS ،macOS، ویندوز و حتی تلویزیونهای هوشمند سامسونگ هدف جاسوسی بوده و سیا از طریق تمام ابزارهای دیجیتال اقدام به دریافت و شنود اطلاعات کرده است.
اپل در واکنش به این موضوع اعلام کرده که اغلب مشکلات اشاره شده در اسنادی که فاش شده، در آخرین بهروزرسانی سیستمعامل iOS رفع شده و با توجه به اینکه 80 درصد از کاربران iOS آخرین نسخه از این سیستم عامل را استفاده میکنند، از اینرو مشکل خاصی این کاربران را تهدید نمیکند.
اما یکی از مواردی که تقریبا تعجب بسیاری را به خود جلب کرده، تلویزیونهای هوشمند سامسونگ و جاسوسی از این گجتها است. سیا روش جاسوسی از تلویزیونهای هوشمند سامسونگ را با نام Weaping Angel نام گذاشته که بنابر گزارشها این روش با همکاری سازمان اطلاعاتی بریتانیا یا همان MI5 و سازمان سیا توسعه یافته است.
اطلاعات ارائه شده نشان از این دارد که با استفاده از این روش میتوان تلویزیون را بهصورت ساختگی در حالت خاموش قرار داده و از اینرو با استفاده از میکروفون تلویزیون، حتی در حالت خاموش نیز اقدام به ضبط مکالمات کرد.
سامسونگ در واکنش به این موضوع چنین اظهار نظر کرده است:
حفظ حریم خصوصی و امنیت کاربرانی که از گجتهای سامسونگ استفاده میکنند، اولویت بالایی برای ما دارد. ما از اطلاعات موجود در گزارش منتشر شده آگاه هستیم و در پی آن هستیم تا سریعا به مشکلات موجود رسیدگی کنیم.
پس از انفجار گلکسی نوت 7 و مشکلاتی که برای شماری از ماشین لباسشوییهای این کمپانی ایجاد شد، حال سامسونگ در آمریکا مشکل بزرگ دیگری دارد و آن جاسوسی از تلویزیونهای هوشمندش است. باید دید که این کمپانی قدمهای بعدی را برای پیشگیری از ایجاد چنین مشکلاتی چگونه برمیدارد.