ماهان شبکه ایرانیان

سفیر جدید آمریکا در روسیه را بشناسید +عکس

"جان هانتسمن" سیاستمدار با تجربه و تاجر موفق آمریکایی پیشنهاد رئیس جمهوری آمریکا برای سفیری در مسکو را پذیرفته و اکنون باید منتظر تایید مجلس سنا باشد، ضمن اینکه کارشناسان این انتصاب را مناسب می‌دانند.

خبرگزاری تسنیم: روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز نوشته است: همانطور که رسانه های گروهی آمریکایی خبر دادند، "جان هانتسمن" که در گذشته فرماندار ایالت یوتا بوده و در حال حاضر رئیس شورای آتلانتیک است، رسما با پیشنهاد "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری  این کشور برای سمت سرپرستی سفارت ایالات متحده در فدراسیون روسیه موافقت کرده است. برغم اظهارات انتقادآمیزی که پیش از این از سوی هانتسمن در مورد روسیه شنیده شده، کارشناسان وی را شخصیتی میانه رو و مصالحه جو ارزیابی می کنند.

خبر موافقت هانتسمن روز گذشته در برخی رسانه های گروهی و به نقل از مقامات بلندپایه در کاخ سفید منتشر شد. اکنون برای تایید این انتصاب، لازم است تا اکثریت نمایندگان مجلس سنای آمریکا از وی حمایت کنند. اگر این انتصاب صورت بگیرد، این سیاستمدار و تاجر موفق 56 ساله، یکی از برجسته ترین سیاستمداران آمریکایی بشمار خواهد رفت.   
 
 سفیر جدید آمریکا در روسیه

سفیر جدید آمریکا در روسیه کیست؟

"جان هانتسمن" حرفه سیاسی خود را بعنوان مشاور "رونالد ریگان" آغاز کرده و در دولتهای بعدی آمریکا نیز پستهای متعددی داشت. در سال 1992 در دوره ریاست جمهوری "جورج بوش پدر" سفیر آمریکا در سنگاپور بود و بعنوان جوانترین سفیر آمریکا در طی 100 سل گذشته شهرت یافت. سپس وی در دوره زمانی 2009-2005 فرماندار ایالت یوتا شد و بعد از آن از سال 2009 الی 2011 و در آغاز دوره ریاست جمهوری "باراک اوباما" بعنوان سفیر آمریکا در پکن مسئولیت داشت.

هانتسمن در سال 2012 بعنوان نامزد حزب جمهوری خواه در مبارزات انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد، ولی بازنده شد و بعد از آن از نامزدی "میت رومنی" حمایت کرد.

روابط خاصی بین جان هانتسمن و ترامپ وجود ندارد. وی در اوایل مبارزات انتخاباتی اخیر، ابتدا از نامزدی ترامپ حمایت می کرد، ولی سپس دست از حمایت وی برداشت.

طبق اخبار نشریه «پولیتیکو» به نقل از اطرافیان ترامپ و هانتسمن، پس از پیروزی در انتخابات، هر دو سیاستمدار اختلاف نظرات خود را کنار گذاشته و دیگر سخنان انتقادآمیزی از آنان نسبت به یکدیگر شنیده نشد.

علیرغم فقدان آگاهی خاصی در زمینه مسائل روسیه و کشورهای جامعه مشترک المنافع، که در انتخاب وی از سوی ترامپ موثر بوده باشد، محافل کارشناسی ارزیابی بسیار مثبتی از شخصیت هانتسمن داشته و وی را نامزدی مناسب برای این پست می دانند.

هانتسمن سیاستمداری با تجربه و با استعداد

"الکساندر ورشبو" سفیر سابق آمریکا در مسکو و کارشناس کنونی شورای آتلانتیک در گفتگو با این روزنامه گفته است: «با توجه به تجارب بسیار گسترده هانتسمن و ریاست قدرتمندانه وی در اینجا (شورای آتلانتیک) انتخاب وی از سوی ترامپ بسیار عالی و بجاست.»

به عقیده "متیو روژانسکی" کارشناس مسائل روسیه در موسسه کنان، هانتسمن سیاستمدار بسیار با استعدادی است که در هر سمتی خود را به خوبی نشان داده و به همین دلیل برای سمت سفیری جدید آمریکا در مسکو نیز بسیار مناسب است.

"پاول شاریکوف" رئیس مرکز تحقیقات کاربردی موسسه آمریکا و کانادا در آکادمی علوم روسیه نیز به «نیزاویسیمایا گازیتا" گفته است: «هانتسمن سیاستمدار برجسته ای است که در رابطه با روسیه نیز همواره موضع گیری میانه رویی داشته است. این واقعیت که وی ریاست شورای آتلانتیک را برعهده دارد، نیز مسئله جالبی است.»

به گفته این کارشناس، این سازمان در مجموع موضع گیری سرسختانه ای در قبال روسیه داشته و این مسئله از سال 2014 و بعد از آغاز بحران در اوکراین شدت یافته است. ولی شخص هانتسمن بعد از برعهده گرفتن ریاست این شورا، تاکنون اظهارات تند خاصی علیه روسیه نداشته است. اکنون باید دید موضع گیری وی بعنوان سفیر جدید آمریکا در مسکو به چه صورت خواهد بود.

هانتسمن از سیاست اوباما در قبال روسیه انتقاد می کرد

بر اساس اطلاعات رسانه های گروهی آمریکایی، جان هانتسمن در سال 2011 مخالف شدید سیاست ازسرگیری مجدد روابط با روسیه از سوی "باراک اوباما" بود. به عقیده وی، اوباما از سطح احترام و پایبندی روسیه به مسئله دموکراسی و حقوق بشر ارزیابی اشتباهی دارد.

هانتسمن همچنین معتقد بود که دولت آمریکا میزان تهدید مسکو برای همسایگانش را دستکم گرفته بود، به همین دلیل هشدار داده بود که واشنگتن باید خود را آماده بدترین حوادث کند و تلاش بیشتری برای حمایت از جمهوریهای اروپای شرقی از خود نشان دهد.

شاریکوف همچنین تاکید کرده است که موضع گیری هانتسمن در قبال روسیه، در مقایسه با بسیاری از مقامات دولت جدید آمریکا، چندان هم سرسختانه نبوده است. وی در مبارزات انتخاباتی سال 2012 مواضع مسالمت آمیزتری در رابطه با روسیه داشت. البته اکنون اوضاع نسبتا به چند سال قبل بسیار متفاوت شده و مسائل بسیاری در روابط مسکو و واشنگتن پیش آمده و ممکن است دیدگاه هانتسمن در رابطه با روسیه هم تغییر کرده باشد.
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان