به گزارش فارس، «الیور استون» چهره مشهور سینمای هالیوود که این روزها به دعوت سیوششمین جشنواره جهانی فیلم فجر به ایران سفر کرده است، شب گذشته در ویژهبرنامه شبکه چهار با اجرای نادر طالب زاده حضور یافت.
وی در این برنامه گفت: دلیل مستند ساختن من خستگی از فیلمهای دراماتیک بود. چون شما کلی تلاش میکنید و آدمها در نهایت یا شما را باور میکنند یا نمیکنند. اما در مستند همه حرفها را باور میکنند.
وی اظهار داشت: من به مستندهایم افتخار میکنم. در مستند «تاریخ ناگفته آمریکا» نیز من میخواستم ببینم آیا «جرج بوش» یک استثناست یا پیرو یک الگو. فهمیدم که این یک الگوست. اوباما یک فرد دیپلماتیک بود و آنقدر خوب حرف میزد که گویی زبان مار داشت، اما نتیجه تفاوتی نداشت و نشان میدهد فرقی ندارد که چه کسی رئیس جمهور باشد.
این کارگردان آمریکایی اظهار داشت: ما 18 سال است که در افغانستان درگیر هستیم، و حالا ایران و حالا ایران! ایران هرگز از هدفهای آمریکا کنار گذاشته نشده است. زمان جرج بوش سندی وجود داشت که میگفت میخواهیم در 7 کشور تغییر رژیم صورت گیرد؛ اولی عراق و آخری ایران بود!
این فیلمساز اظهار داشت: تغییر این افراد تنها رویه ماجراست. اختاپوس و دولت پنهان آمریکا به راه خود ادامه میدهد و انتخابات جعلی است.
وی افزود: امکان ندارد که آمریکا مثلا از سوریه دست بکشد؛ چون جایزه جنگ سوریه ایران است و آنها ایران را از دست نمیدهند. چون ایران یک پل است و آمریکا از اسرائیل و ایدئولوژی وهابیها در منطقه دفاع میکند. ایران کشوری ثروتمند و بسیار حیاتی است. بدون ایران نمیتوانید به خاورمیانه مسلط شوید و راه یابید؛ ایران کلید خاورمیانه است.
استون افزود: جان بولتن که اکنون روی کار آمده و کنار ترامپ ایستاده، هوادار سرسخت حمله به ایران است. من بسیار میترسم. همه میخواهند ایران را مهاجم و حامی تروریسم معرفی کند و این مایه تاسف است. آنها میخواهند ایران را مهاجم و تروریسم نشان دهند اما هیچ دلیل و شاهدی برایش ندارند، اما رسانهها همیشه در انعکاس واقعیت کژتابی دارند.
این کارگردان و فعال رسانهای تاکید کرد: ما اگر علیه امپراتوری آمریکا حرف منفی بزنید، احتمالا دیگر نمیتوانید به آنجا برگردید. این دموکرات و جمهوریخواه ندارد. وقتی ما دو هفته پیش به سوریه حمله کردیم، همه رسانهها و 38 روزنامه جریان اصلی از این بمباران حمایت کردند؛ باورتان نمیشود چقدر اینها یکپارچه هستند! حتی یک نفرشان نسبت به این کار اعتراض نکرد.
وی ضمن اشاره به سیاستزدگی هالیوود و ارتباط آن با کاخ سفید گفت: به عنوان نمونه، در اسکار 2012 بانوی اول آمریکا طی تماس تصویری با مراسم آکادمی، جایزه بهترین فیلم (آرگو) را اعلام کرد.