ماهان شبکه ایرانیان

معاون فرهنگی قوه قضاییه تاکید کرد

لزوم تداوم نهضت ارتقاء خدمت به مردم در دستگاه قضایی/ بحث احیای حقوق عامه به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند

معاون فرهنگی قوه قضاییه با تاکید بر ارتقاء خدمت به مردم در دستگاه قضایی گفت: انتظار می‌رود حقوق عامه تقویت و با تدبیر رسانه‌ای شود و چنانچه مسئولی در انجام وظیفه کوتاهی کرد و ضعفی داشت برای حل مشکل، از قدرت و تدبیر به صورت توامان و عجین شده استفاده شود

لزوم تداوم نهضت ارتقاء خدمت به مردم در دستگاه قضایی/ بحث احیای حقوق عامه یک اقدام مبارک است/ انتظار می‌رود حقوق عامه تقویت و با تدبیر رسانه‌ای شودبه گزارش خبرنگار گروه حقوقی و قضایی خبرگزاری میزان حجت الاسلام صادقی معاون فرهنگی قوه قضاییه در جریان پانزدهمین همایش سراسری روسای دادگستری و دادستان‌های سراسر کشور اظهار کرد: پشتوانه اصلی این نظام نه ابرقدرت شرقی است و نه ابر قدرت غربی. بلکه پشتوانه این نظام خداوند متعال است.

معاونت فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اهمیت تکریم ارباب رجوع در قوه قضاییه بیان کرد: بیشترین محل تماس و ارتباط مردم با قوه قضاییه در دادسرا‌ها است. افراد زیادی به این مکان مراجعه دارند که البته خیلی از آن‌ها تبرئه شده و به دادگاه نمی‌روند، لذا بیشتر شلوغی و تراکم‌ها در دادسرا‌ها مشاهده می‌شود.

حجت الاسلام صادقی اظهار کرد: با توجه به این مقدمه باید کار فرهنگی را بیشتر از دادسراها  شروع کرد. چون شلوغی و در معرض تماس بودن با مردم  این استعداد را دارد که در بین مردم نارضایتی ایجاد کند. بنابراین کار دادستان‌ها در دستگاه قضایی انصافا سخت است و آنها با این همه فشار و هجوم به خوبی خشم خود را مهار می‌کنند.

این مقام مسئول خطاب به دادستان‌های سراسر کشور گفت: شما عزیزان در معرض عیب‌جویی نابجا هستید، نه اینکه اهل عیب جویی باشید، خیر. منظور این نیست، بلکه منظور این است که در معرض عیب‌جویی هستید، چون شغل شما ایجاب می‌کند که این عیب‌ها را پیدا کنید.

معاون فرهنگی قوه قضاییه ادامه داد: در معرض عیب‌جویی بودن پاتک می‌خواهد؛ شما باید برای این ویروس که به طور طبیعی در محیط شما وجود دارد پاتک داشته باشید. لذا توجه کنید بی‌جهت عیب‌جویی افراد را نکنید و تا می‌توانید به این امراهتمام داشته باشید.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی تاکید کرد: دادستان‌ها، دادیار‌ها و بازپرس‌ها که در معرض عیب‌جویی بیش از حد هستند باید خیلی مراقب خود باشند و به زیر مجموعه‌های خود نیز این موضوع را تذکر دهند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: در موارد مهم مثل مواقعی که امنیت عمومی، امنیت ملی و امنیت جامعه تهدید شده و در مواردی هم که برخی خطا‌های کلان و گردن کشی ها اتفاق می‌افتد نباید کوتاه آمد. اما در مواردی که امکان اصلاح موردی وجود دارد و بعضی از مسائل را می‌شود با ملاطفت حل کرد باید کوتاه آمد.

معاون فرهنگی قوه قضاییه تصریح کرد: برخی افراد با بزرگنمایی مشکلات، وارونه کردن امور و دروغ ‎هایی که به دستگاه قضا نسبت می‌دهند خدمات گسترده‌ای که توسط این دستگاه در ابعاد مختلف انجام می‌شود را نادیده می‌گیرند.

وی با بیان اینکه وجود نهضت ارتقاء خدمت به مردم در دستگاه قضایی بسیار واجب است گفت: در بحث احیای حقوق عامه که مقام معظم رهبری و رئیس قوه قضاییه بر آن به صورت موکد تاکید کرده‌اند دادستان‌ها به درستی وارد شده و مدتی است که از گوشه و کنار اخبار آن را می‌شنویم؛ این اقدام، کار بسیار مبارکی است و انتظار می‌رود به گونه‌ای باشد که مردم آن را لمس کنند.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی با تاکید بر ضرورت تقویت احیای حقوق عامه اظهار کرد: انتظار می‌رود حقوق عامه تقویت و با تدبیر رسانه‌ای شود و چنانچه مسئولی در انجام وظیفه خود کوتاهی کرد و ضعفی داشت برای حل آن مشکل از قدرت و تدبیر به صورت توامان و عجین شده استفاده کرد.

وی در ادامه به موضوع معنویت سازمانی هم اشاره کرد و گفت: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که وقتی می‌خواهیم کار‌های فرهنگی را پیش ببریم باید نگاه معنوی به کار داشته باشیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: این نگاه معنوی صرفا یک نگاه مذهبی نیست بلکه یک ابزار مدیریتی برای پیشبرد کار است، بدین معنی که بحث سلامت و کارآمدی دستگاه با این نگاه معنوی تامین می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی ادامه داد: امروزه نگاه معنوی تحت عنوان معنویت سازمانی در مدیریت دنیا مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از متفکران مدیریت به این موضوع توجه و کتاب‌های زیادی در این خصوص تالیف کرده اند. البته این موضوع در کشور ما کمتر  مورد توجه قرار گرفته است.

معاون فرهنگی قوه قضاییه بیان کرد: معنویت سازمانی، آگاهی از این حقیقت است که ارتباطات متقابل محدود به خود و زندگی خود نیست بلکه به محیط کاری و روابط کاری هم مربوط است.

وی گفت: این معنویت سازمانی چند شاخص داشته و دارای ابعادی همچون سطح فردی، سازمانی و گروهی است.

حجت الاسلام صادقی بیان کرد: سطح فردی در این معنویت سازمانی اینگونه است که شما از کار خود لذت ببرید. اگر از کار خود لذت بردید یعنی در کار خود معنویت دارید. این لذت بردن از کار در قالب اسلامی می‌شود کار برای خدا. یعنی فرد، چون خدا را ناظر بر کار خود می‌بیند از کار خسته نمی‌شود و لذت هم می‌برد.

این مقام مسئول گفت: نکته دوم اینکه در این نگاه انرژی فرد کم نمی‌شود، چون انسانی که برای خدا کار می‌کند خسته نمی‌شود. سومین ویژگی هم این است که فرد با کارش معنای زندگی را تکمیل می‌کند و کار را در مسیر سعادت خود می‌بیند. این سه ویژگی که ذکر شد ویژگی‌های سطح فردی است.

حجت الاسلام والمسلمین صادقی افزود: سطح سازمانی هم سه ویژگی دارد. یکی این که احساس پیوند با اهداف سازمان دارد، مراقبت و حمایت سازمان از کارکنان دارد. علاوه بر این دو مورد شناسایی ماموریت و ارزش‌های سازمان را در این ویژگی می‌توان دید.

معاون فرهنگی قوه قضاییه در پایان خاطرنشان کرد: در سطح گروهی هم احساس یکپارچگی با همکاران خود، حمایت همکاران از همدیگر و پیوند خوردن با هدف مشترک سه ویژگی سطح گروهی هستند که ما باید در معنویت سازمانی به دنبال آن‌ها باشیم.

گفتنی است پیش از ظهر امروز در این همایش، برگزیدگان سومین دوره جایزه تعالی فرهنگی قوه قضاییه تقدیرنامه خود را از آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه دریافت کردند.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان