به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی براری در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروزه فناوری های نوین به ویژه فناوری فضایی در افزایش بهره وری، ارتقاء کیفیت خدمات و خلق ارزش افزوده نقش به سزایی دارند و موجب توسعه خدمات و بهبود اقتصاد و معیشت فعالان حوزه های بهره بردار از فناوری فضایی شده اند.
وی گفت: به عنوان مثال در کشور فرانسه استفاده از داده های ماهوارهای در کشاورزی باعث کاهش 15 کیلوگرم نهاده در هر هکتار در طول دوره رشد و کاهش هزینه حداقل 45 یورو در هر هکتار در عرضه غلات بوده است و هم اکنون 800 هزار هکتار از زمینهای کشاورزی این کشور توسط دادههای ماهوارهای مدیریت میشود.
رئیس سازمان فضایی ایران ادامه داد: با توجه به همین تاثیرگذاری مثبت دادههای ماهوارهای در ارائه انواع خدمات و رشد فناوریهای نوین مانند هوش مصنوعی و تحلیل دادهها، کسب و کارهای متنوعی در کشورهای پیشرفته شکل گرفته و به ارائه خدمات کاربردی به جامعه میپردازند.
معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: در کشور ما نیز با وجود آرشیوی غنی از دادههای ماهوارهای از یک طرف و نیروی انسانی متخصص، خلاق و نوآور از سویی دیگر، ظرفیت مناسب برای ایجاد کسب و کارهای نوین فضاپایه را در اختیار داریم.
وی افزود: جهتگیری دانشگاههای کشور به سمت دانشگاههای کارآفرین و ظهور ایدههای خلاقانه در کسب و کارهای نوین، دلیلی محکم برای حمایت، توسعه و ایجاد کسب وکارهای نوین فضاپایه در کشور است. به همین دلیل تلاش خواهیم کرد تا با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، کسب و کارهای فضاپایه را ایجاد کنیم.
براری گفت: در این راستا، اولین گام اجرایی برداشته شد و پس از برگزاری جلسات متعدد کارشناسی، اولین تفاهمنامه چهارجانبه بین سازمان فضایی ایران، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به امضا رسید که هدف آن حمایت و ایجاد کسب و کارهای جدید و توانمندسازی آنها از طریق دسترسی به دادههای ماهوارهای موجود در کشور است.
رئیس سازمان فضایی ایران اظهار امیدواری کرد که با همکاری دانشگاهها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری، سازمان فضایی ایران نقش خود را در توسعه کسب و کارها، ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصاد فضایی ایفا کرده و بستر لازم برای حضور و فعالیت کارآفرینان، متخصصان و فارغ التحصیلان دانشگاهها را فراهم کند.