شناسه : ۹۰۵۳۱۳ - سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۶:۱۱
رئیس کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران مطرح کرد
شیوع ۳ برابری «MS» در زنان نسبت به مردان
رئیس کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به MS در ایران حدود ۸۰ هزار نفر است، گفت: به طور کلی بیماریهایی که سیستم ایمنی را درگیر میکنند در زنان شایعتر است
رئیس کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران با اشاره به اینکه آمار مبتلایان به MS در ایران حدود 80 هزار نفر است، گفت: به طور کلی بیماریهایی که سیستم ایمنی را درگیر میکنند در زنان شایعتر است.
به گزارش به نقل از فارس، ناهید بلادی مقدم در آستانه برگزاری بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران اظهارداشت: معیارهای تشخیصی جدید که در سال 2017 در مبحث MS عنوان شده و همچنین مانیتورینگ داروها در بیماران MS و زمان شروع دارو یا تغییر درمان در آنها بسیار اهمیت داشته و این مسأله در کنگره به صورت سخنرانی ارائه میشود.
وی افزود: آمار MS در ایران طبق اطلاعات انجمن MS حدود 80 هزار نفر است که با نسبت تقریبا 3 به یک زنان به مردان دیده میشود. به طور کلی بیماریهایی که سیستم ایمنی را درگیر میکنند در زنان شایعتر است و نسبت ابتلای MS در زنان نسبت به مردان قبلاً 2 به یک و اکنون 3 به یک شده است.
رئیس بیست و پنجمین کنگره بین المللی نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران بیان داشت: در خانواده های با فرد مبتلا به MS ، احتمال ابتلای افراد دیگر نسبت به سایر افراد عادی کمی بیشتر است بنابر این در بروز بیماری MS عوامل ژنتیک نیز موثر است . نشانههای این بیماری تاری دید، دوبینی، گزگز و خوابرفتگی انگشتان، عدم تعادل، اختلالات ادراری، بیاختیاری، تکرر و احتباس ادرار است.
بلادی مقدم با اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر MS هراسی در کشور ایجاد شده است، گفت: هر کسی که علایم بالا را داشته باشد لزوماً مبتلا به MS نیست و در حال حاضر معیارهای تشخیصی تغییر کرده است که آخرین معیارهای تشخیصی در بیست و پنجمین کنگره نورولوژی ارائه خواهد شد.
وی در ادامه به بیماری ALS اشاره کرد و بیان داشت: این بیماری نورواسکولار یا عصب عضلانی بوده و مشکل در عصب محیطی و عضله است .این بیماری درمان قطعی نداشته و ناتوانکننده است که تازههای تشخیصی و درمانهای جدید این بیماری در بیست و پنجمین کنگره نورولوژی ارائه خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: نقش درمانهای توانبخشی در بیماریهای مرتبط با عصب و عضله بسیار مؤثر بوده و متأسفانه این مسأله در ایران جایگاه مناسبی نداشته و خدمات ارائه شده متناسب و متعادل نیست. همچنین روشهای نوین توانبخشی در همه شهرهای ایران وجود ندارد که توجه به این مسأله ضروری باشد و در این کنگره نیز مباحث مرتبط با آن ارائه میشود.