وب سایت نبض ما: استفاده از ناخن مصنوعی در منزل هم امکان پذیر است اما مانند کاشت و کاور ناخن نیست زیرا به صورت حرفه ای روی آن کار نشده و پس از مدت زمان کوتاهی و یا حتی با اولین شستشوی ناخن ها، جدا می شوند.
عده ای دیگر برای اینکه زیبایی ناخن های آن ها عمر طولانی تری داشته باشد، از کاشت ناخن استفاده می کنند که شامل استفاده از تیپ های ناخن مختلف روی ناخن و پایه طبیعی است. نوع دیگر هم به صورت کاور ناخن است.
تفاوت کاور ناخن با کاشت ناخن
روش کاور ناخن فرق زیادی با کاشت ناخن ندارد و تقریبا تمام مراحل کار به یک شکل است اما یک فرق اساسی با کاشت ناخن دارد. در کاشت ناخن معمولا از تیپ ناخن استفاده شده و پس از چسباندن تیپ ناخن روی ناخن طبیعی، مواد را روی ناخن می زنند. اما در کاور ناخن، دیگر تیپ به کاربرده نشده و مستقیما مواد را روی ناخن کار می کنند.
ممکن است این مواد بسیار ضخیم و یا نازک کار شود. یکی از مضرات کاور ناخن این است که بلند کردن و بلند نگه داشتن ناخن ها ممکن است مشکل باشد و یا ناخن ها خیلی زود شکسته و ظاهر دست را ناخوشایند کنند.
به همین منظور شما می توانید با کاور کردن، اندازه ناخن اصلی خود را به حد دلخواه خود برسانید. در این روش، مواد را روی ناخن اصلی گذاشته و باعث حفاظت ناخن های شکننده شما در برابر هر گونه ضربه و یا آسیب می شود. شما هیچ ناخن مصنوعی روی ناخن خود ندارید و تنها کمی مواد روی ناخن شما گذاشته می شود.
مواد لازم برای کاور ناخن
مواد لازم برای کاور ناخن تقریبا مانند کاشت ناخن است:
- پرایمر
- لاک برای مانیکور
- پودر مخصوص یا ماده کاور
- مایع لیکوئید
- ضد قارچ
- بافر
- ناخن گیر
- سوهان مخصوص
- کات
- روغن
- گوشت گیر
روش ترمیم کاور ناخن
کاور ناخن مانند کاشت ناخن نیاز به ترمیم دارد. تصور اینکه کاور و کاشت دائم و همیشگی باشد، تصور اشتباهی است و کاور و کاشت هر دو هر ده تا پانزده روز نیاز به ترمیم دارند. دلیل آن هم بلند شدن ناخن ها و هوا گرفتن کاور روی ناخن است که باعث کنده شدن آن می شود.
علاوه بر این ممکن است بر اثر ضربه و یا شستشوی زیاد، کاور جدا شده و یا بشکند. ترمیم کاور ناخن برای زیباسازی مجدد ناخن انجام می شود.ترمیم کاور ناخن تقریبا مانند ترمیم کاشت ناخن است. با این تفاوت که در ترمیم کاور ناخن، کاشت مجدد تیپ و ناخن مصنوعی انجام نمی شود.
زیرا فقط مواد روی ناخن است و برای ترمیم آن مواد برداشته شده و مواد جدید مجددا گذاشته می شود. علاوه بر این، اطراف ناخن مرتب شده و تمام مراحل اولیه کاور مجددا انجام می شود. فرم دهی به کاور و ناخن با سوهان دستی انجام می شود و شکل بالای ناخن بر طبق سلیقه مشتری سوهان زده می شود. در مرحله آخر هم روغن زده و کار ترمیم کاور ناخن تمام است.
برای برداشتن کاور ناخن، روی سطح ناخن و مواد را سوهان می زنند تا سطح اولیه کاور کم کم برداشته شود. توجه داشته باشید که این کار با فشار انجام نگیرد تا ناخن دچار آسیب نشود. سپس، در این مرحله، کمی استون روی پنبه ریخته و روی ناخن می گذارند.
بهتر است برای این کار از لاک پاک کن با استون کمتر استفاده شود زیرا استون رنگ ناخن ها را تغییر داده و ماده مناسبی برای ناخن نیست. در مرحله بعد، برای برداشتن کاور یا همان مواد از روی ناخن از یک فویل آلومینیومی استفاده می شود. این ورقه های آلومینیومی به اندازه هر ناخن بریده شده و دور تا دور ناخن ها قرار می گیرند.
بعد از قرارگیری ورقه های آلومینیومی روی ناخن ها، کمی استون یا لاک پاک کن روی پنبه ریخته و آن را روی فویل قرار می دهند و مدت 10 تا 15 دقیقه زمان می برد تا کاور کم کم نرم شده و از ناخن جدا می شود. فویل ها را از روی ناخن ها بردارید تا کاور همراه آن از ناخن جدا شود.
در مرحله آخر ناخن را سوهان زده و پاکسازی ناخن انجام می شود. بهتر است برای جلوگیری از آسیب ناخن، آن ها را زیاد مرطوب نکرده و کرم مرطوب کننده استفاده نشود زیرا در این زمان ناخن ها شکننده هستند.
عوارض کاور ناخن
کاور ناخن مانند کاشت ناخن عوارض زیادی برای فرد دارد. شاید در کاور ناخن مانند کاشت ناخن از تیپ و ناخن مصنوعی استفاده نشود، اما به هرحال همان مواد که روی ناخن اصلی کار گذاشته می شود می تواند باعث آسیب دائمی ناخن های اصلی شود.
ناخن از بخش های حساسی تشکیل شده است و در صورتی که هوایی برای تنفس نداشته و یا روی آن پوشش دهی شود، صدمه خواهد دید و رشد ناخن ممکن است دچار اختلال شود.
در هر صورتی فراموش نکنید هر عاملی سبب آسیب رساندن به ریشه ناخن شود برای ناخن خطرناک است و بهتر است به کار برده نشود. ناخن ها درحالت طبیعی رشد طبیعی خود را دارند اما در صورت آسیب دیدگی ممکن است رشد مجدد آن ها با تاخیر زیادی همراه باشد.
عوارض دیگر کاور ناخن شامل حساسیت به مواد به کار رفته است که ممکن است در برخی افراد ایجاد شود. این حساسیت حتی باعث کبودی و یا زخم و پارگی در اطراف ناخن می شود. این حساسیت حتی ممکن است پس از برداشتن کاور هم وجود داشته باشد. به این ترتیب، قابلیت انعطاف ناخن ها کم کم از دست خواهد رفت و خشک و حساس خواهند شد.
عفونت های قارچی، تغییر رنگ ناخن، کبودی و تغییر شکل ناخن ازعوارض کاور ناخن است و حتی ممکن است براثر مواد به کار رفته، رنگ ناخن کبود و سبز شده و شکل بدی به خود بگیرد.
ناخن کم کم خرد و شکسته شده و بسیار نازک و آسیب پذیر می شود و در داخل گوشت کناره انگشت فرو می رود.حتی در صورت رشد مجدد ناخن اصلی، ممکن است فرم اصلی و اولیه خود را از دست داده باشد.
کاور و کاشت ناخن ممکن است زیبایی خاصی به ناخن ها بدهند اما در حقیقت باید گفت که این زیبایی زودگذر و ظاهری بوده و ناخن اصلی به مرور فاسد و فرسوده می شود. با پراخت هزینه های بالا و مداوم، تنها سلامتی خود را به خطر می اندازید. شما مدت زمان زیادی نمی توانید از کاور و کاشت استفاده کنید و مجبور به ترمیم کاور و یا کاشت هستید.
همه این ها یعنی صرف هزینه، زمان و به خطر افتادن سلامت ناخن ها و پیش از اقدام به این کار بهتر است تمام جوانب کار را در نظر بگیرید. بنابراین برای برخورداری از ناخن های زیبا و سلامت ناخن ها به جای استفاده از کاور و کاشت ناخن، بهتر است از مواد غذایی مناسب برای رشد ناخن ها مانند تخم مرغ، ماهی، ویتامین ب و پتاسیم، استفاده کنید.