به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، پس از 7 ماه از توفان ماریا، ساکنان پورتوریکو همچنان از مشکلاتی مانند بیآبی و بیبرقی رنج میبرند.
وبسایت روزنامه گاردین در گزارشی با استناد به اظهارات ساکنان جزیره پورتوریکو نوشته اهالی این جزیره همچنان از نبود برق و آبلولهکشی سالم پس از توفان ماریا در رنج مضاعف هستند و از بیتفاوتی دولت آمریکا نسبت به مشکلات آنها خشمگیناند.
گاردین با روایت زندگی سخت برخی از ساکنان جزیره و ویرانی خانهها و عدم کمک نهادهای دولتی برای بازسازی آنها مینویسد: آمارهای رسمی در هفتههای نخست میگفتند بر اثر توفان ماریا نزدیک به 64 نفر جان باختهاند، اما رسانهها حالا گزارش میدهند بیش از هزار نفر تاکنون جان باختهاند.
به نوشته گاردین شرایط بحرانی زندگی پس از توفان ماریا و ضربههای روحی وحشناک آمار خودکشیها در این جزیره را افزایش داده است.
بنا به گزارش رسانههای آمریکا، سه توفان ایرما، هاروی و ماریا سواحل اقیانوس اطلس و آمریکا را در ماههای آگوست و سپتامبر 2017 درنوردیدند و علاوه بر مرگ صدها نفر موجب بیخانمان شدن بسیاری از ساکنان شدند و خسارات گستردهای را نیز به بار آوردند.
با این حال پس از گذشت 7 ماه از بروز توفان ماریا حدود یک سوم از ساکنان «پورتوریکو» همچنان از برق محروم هستند و این توفان به تنهایی 95 میلیارد دلار خسارت در پی داشته است.
«ماریا لیسپیر کروز» از اهالی جزیره به خبرنگار گاردین گفته است: یادم میآید موقعی که دونالد ترامپ به اینجا آمده بود میگفت آمار کشتههای توفان 64 نفر است، اما دورغ میگفت، خیلیها را میشناسم که همچنان بر اثر نبود برق، آب، دارو، و خودکشی جان خود را از دست میدهند.
وی در ادامه با خشم میگوید: من با دیدن مرگومیر اهالی این جزیره احساس خشم و ناامیدی دارم، ما هم شهروند آمریکا هستیم، آما چرا دولت به ما کمکی نمیکند؟ آنها در حال کشتار ما هستند و زندگی ما برای آنها هیچ اهمیتی ندارد.
لوئیس گوتیرز، نماینده ایالت ایلینوی که خود نیز اصالتی پورتوریکویی و لاتینی دارد در واکنش به رفتار تبعیضآمیز نسبت به اهالی پورتوریکو میگوید: رئیسجمهور آمریکا ما را همانند دیگر شهروندان آمریکایی نمیبیند و اصلا ما را جز آدمیزاد حساب نمیکند. اگر شما به رفتار رئیسجمهور در طوفان پورتوریکو و خدمترسانی به این جزیره توجه میکنید مشاهده میکنید که به مردم این جزیره هیچ اهمیتی نمیدهد و پورتوریکو را نه به عنوان ایالتی از آمریکا که یک کشور «چاله مستراح» دیگر در نظر میگیرد.
دونالد ترامپ در اظهارنظری جنجالی و توهینآمیز در جمع مشاوران خود در کاخ سفید در انتقاد از سیاستهای مهاجری کنونی آمریکا گفته بود که چرا اجازه میدهید مردم از «کشورهای چاله مستراح» به آمریکا بیایند.
این نماینده 64 کنگره آمریکا بیانیه خود را اینگونه به پایان میبرد: آرزو داشتم که زندگیام را بدون دیدن یک رئیسجمهور آشکار نژادپرست در آمریکا به پایان ببرم که متأسفانه اینگونه نشد.