خبرگزاری فارس: دولت محلی «پورتوریکو» آمریکا در گزارشی که به تازگی منتشر کرده بیسر و صدا پذیرفته که در جریان طوفان «ماریا» که پارسال این منطقه را درنوردید، بیش از 1400 نفر جان خود را از دست دادهاند.
این رقم بیش از 20 برابر آماری است که در یک سال گذشته به عنوان آمار رسمی کشتهها اعلام شده بود.
این طوفان شهریورماه سال گذشته (سپتامبر 2017) با سرعت 185 کیلومتر بر ساعت پورتوریکو را در نوردید و با تخریب زیرساختهای برق، کل جزیره را در خاموشی فرو برد.
آبانماه سال گذشته، دو ماه بعد از طوفان گزارش شده بود برق 82 درصد از ساکنان این منطقه هنوز وصل نشده است.
روزنامه گاردین، روز گذشته (چهارشنبه) گزارش داده بود در حالی که 10 ماه از این طوفان میگذارد نزدیک به 1000 خانوار که در مناطق فقیرتر جزیره سکونت دارند هنوز بدون برق ماندهاند.
دولت محلی در آمارهای رسمی، شمار افراد کشتهشده بر اثر این طوفان را 64 نفر اعلام کرد. از آن زمان به بعد، علیرغم آنکه ارزیابیهای علمی نشان میدادند آمارهای رسمی انطباقی با شمار واقعی تلفات ناشی از این طوفان ندارند، تغییری در این آمارهای رسمی ایجاد نشد.
این دولت، اما، در پیشنویس گزارشی به کنگره که در آن خواستار دریافت 139 میلیارد دلار برای عملیاتهای بازسازی شده، اعتراف کرده که در چهارماه پایانی سال 2017 (شهریورماه تا دیماه 1396) شمار افراد فوتشده نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته، 1427 نفر بیشتر بوده است.
به نوشته نیویورکتایمز، این ارقام از آمارهای فوتیهای ثبتشده اقتباس شدهاند. این آمارها در ماه ژوئن منتشر شدهاند، اما مقامهای دولت محلی پورتوریکو هیچگاه علناً به آن اعتراف نکردهاند.
دولت محلی در بخشی از این گزارش به کنگره نوشته است: «با آنکه آمارهای رسمی اداره ایمنی عمومی پورتوریکو شمار کشتهشدهها را 64 نفر اعلام کرده، شمار واقعی تلفات بسیار بالاتر به نظر میرسد.»
در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «طبق گزارشهای اولیه 64 نفر جانشان را از دست دادند. این برآورد، بعداً اصلاح و به 1427 نفر تغییر داده شد.»
دولت محلی پورتوریکو از سال گذشته به دلیل اعلام غیرواقعی شمار تلفات ناشی از طوفان «ماریا» به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.
مشکل برق در آن منطقه برای ماهها ادامه داشته و این موضوع باعث افزایش مرگ و میر بر اثر بیماریهای مختلف از دیابت گرفته تا بیماریهای عفونی شده است. نیویورکتایمز نوشته عده زیادی از ساکنان جزیره به دلیل عدم دسترسی به بیمارستان یا نبود برق برای استفاده از دستگاههایی که برای تنفس به آنها نیازمندند جان باختهاند.