«وَتِلکَ الاَیّامُ نُداوِلُها بَینَ النّاسِ... و ما این روزها (ی پیروزی و شکست) را در میان مردم میگردانیم؛ (-و این خاصیّت زندگی دنیاست-)». ساعت 9 صبح روز چهارشنبه 17 خرداد 1396 مصادف با دوازدهم ماه مبارک رمضان، مسعود پزشکیان نائب رئیس آذری مجلس شورای اسلامی در غیاب علی لاریجانی، زنگ آغاز جلسه علنی مجلس را به صدا درآورد و نمایندگان مشغول بررسی دستور کار روز همچون «طرح الغاء برخی قوانین»، «گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره حادثه معدن آزادشهر» و «مراسم تحلیف نمایندگان جدیدالورود» شدند.
نه تنها نمایندگان مجلس بلکه هیچ احدی به واسطه جانفشانی شهدای عزیز مدافع حرم، حتی فکر هم نمیکرد حادثهای در ایران اسلامی آن هم در مجلس به وقوع بپیوندد.
از 350 تیم تروریستی که در سالهای اخیر ضرب شست سربازان گمنام امام زمان (عج) را لمس کردند این سری یک تیم با پشتیبانی آمریکا و عربستان و برنامه ریزی مفصل توانسته بودند خودشان را به نهاد قانونگذاری کشور برسانند تا کشته شوند و بکشند هرچند شهید کردند و کشته شدند.
اواخر بهمن سال 95 یک تیم عملیاتی ترور با یک ترکیب 5 نفره و بهصورت سازماندهی شده از کشور عراق به سمت کرمانشاه عزیمت میکنند. با ورود این افراد این تیم پشتیبانی به سمت مرزها رفته و آنها را در شهرهای استان کرمانشاه اسکان میدهند و در مدت 74 روز اسکان این افراد با ارتباطگیری با عوامل خود سعی کردند هسته سازی و یارگیری کنند. در تاریخ 16 خرداد 96 دو نفر از افراد جذب شده از ایران به همراه 3 نفر از افراد وارد شده به ایران با یک خودروی پراید عازم تهران میشوند که در تاریخ 17 خرداد 96 اقدام به عملیات ترور میکنند که نهایتاً منجر به شهادت 18 نفر و مجروح شدن 40 نفر میشوند.
این روزها جلسات رسیدگی به اتهامات 8 عامل گروهک تروریستی داعش در حمله به مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام راحل در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی «ابوالقاسم صلواتی» و با حضور مستشاران موکلین و نماینده دادستان به صورت علنی در حال برگزاری است.
متهم اول به اتهام بغی به علت حضور در گروهک تروریستی داعش و ورود غیرمجاز به کشور، قاچاق مهمات و اسلحه جنگی، جعل سند و شناسنامه، حمل و نگهداری سلاح جنگی، حمل و نگهداری گاز اشکآور در تاریخ 20 خرداد 96 بازداشت شده است. متهم دوم به اتهام معاونت در افساد فیالارض و حمل و نگهداری سلاح جنگی سبک و سنگین در 19 خرداد 96 بازداشت شده است. متهم سوم به اتهام معاونت در افساد فیالارض مستوجب اعدام، جعل شناسنامه، خرید، حمل و نگهداری اسلحه، نفر چهارم به اتهام افساد فیالارض، نفر پنجم به اتهام بغی به علت عضویت در گروهک تکفیری داعش، نفر ششم به اتهام معاونت افساد فیالارض مستوجب اعدام، خرید و حمل سلاح جنگی، نفر هفتم به اتهام معاونت در افساد فیالارض تهیه و حمل و نگهداری سلاح جنگی، استفاده از سند مجعول و نفر هشتم به اتهام افساد فیالارض مستوجب اعدام، تهیه حمل و نگهداری سلاح جنگی سبک و سنگین، مخفی کردن متهمین و اسکان تیم ترور برای آنها کیفرخواست صادر شده است.
دقیقا یازده ماه پس از حادثه تروریستی در مجلس شورای اسلامی و حرم مطهر امام راحل - یعنی روز دوشنبه 17 اردیبهشت 97 - حجتالاسلام و المسلمین «موسی غضنفرآبادی» رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتفاق قاضی «ابوالقاسم صلواتی» رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی و مسئول پرونده اتهامات عامل مرتبط با این دو حادثه تروریستی، با حضور در مجلس شورای اسلامی از جزئیات روند حادثه تروریستی «دوزادهم ماه مبارک رمضان» قرار گرفتند. البته احمدزاده مستشار شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی، محمودی و نظری نمایندگان دادستان، صدیقی رئیس حراست مجلس شورای اسلامی، نوری جانشین معاون اجرای رئیس مجلس و جمعی از جانبازان و شاهدان عینی حادثه ترویستی مجلس نیز در این بازدید حدود 4 ساعته حضور داشتند.
هیئت قضایی طبق هماهنگی اولیه از ورودی «تردد ویژه» در ضلع شرقی مجلس وارد بهارستان شدند. قاضی صلواتی ترجیح داد از همان مسیری وارد مجلس شود که تروریستهای آمریکایی - داعشی از همان مسیر وارد شدند. راوی «حادثه دوازدهم رمضان» مو به مو هر آنچه را در آن «نیم روز» گذشت، بازگو میکرد.
جای گلولههای تروریستها - که لابد ساخت عربستان بود - هنوز بر پیکر ساختمان «مراجعات مردمی» وجود داشت، اما مهمتر از آن یاد و خاطره هموطنانی است که برای پیگیری امور روزمره به وکلای خود مراجعه کرده بودند، ولی به دست داعشیهای دست پرورده آمریکا و عربستان به خون و آتش کشیده شدند.
راوی میگفت تروریستها برای ورود به داخل مجلس در ساختمان «مراجعات مردمی» درنگ نکردند و صرفا به کسانی که در مسیر حرکتشات بود، تیراندازی میکردند. جای شهادت آن خانم هموطن را که تیر خلاص خورد، نیز نشان داد.
هیئت قضایی سپس به سمت ساختمان «دفاتر نمایندگان» حرکت کردند. به گفته روای، تروریستها به محض ورود به ساختمان «دفاتر نمایندگان» دچار اشتباه میشوند و بجای آنکه مسیر مستقیمی را که به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ختم میشد، انتخاب کنند از مسیر راه پلهها به سمت دفاتر نمایندگان حرکت میکنند.
یکی از همران هیئت قضایی گفت پشتیبانی تروریستها قوی بود، اما اطلاعتشان به روز نبود یعنی دو به دو توجیه نشده بودند که کدام مسیر را انتخاب کنند چرا که اگر مسیر را توجیه بودند قطعا سرنوشت حادثه تروریستی سال گذشته مجلس شورای اسلامی وخیمتر از آن چیزی میشد که شده است.
قاضی صلواتی در حین بازدید از مسیرهایی که تروریستها طی کرده بودند سوالات مختلفی مطرح میکرد که شاید با استفاه از پاسخ آنها، مسیر مناسبی برای دفاع از حق و حقوق خانوادههای شهدای «دوازدهم رمضان» و حتی برای احقاق حقوق ملت ایران بیابد.
هیئت قضایی پس از بازدید کوتاهی از محل پیشین «روابط عمومی مجلس» به طبقه اول و دوم ساختمان «دفاتر نمایندگان» رفتند. در طبقه دوم برخی از شاهدان عینی حادثه تروریستی سال گذشته مجلس شورای اسلامی به شرح ماوقع پرداختند. البته این هیئت از دفتر حسینعلی حاجیدلیگانی نماینده شاهینشهر و میمه در طبقه دوم بازدید کردند. دو نفر از مسئولان این دفتر در جریان حادثه سال گذشته شهید شدند و یکی از کارکنان این دفتر نیز در جریان درگیری، پشت در ورودی دفتر پناه گرفته بود و خوشبختانه از دید حرامیان داعشی دور و زنده ماند.
البته در همین دفتر بود که حرامیان داعشی پس از به شهادت رساندن شهید زارع، آن فیلم کذایی را ضبط و منتشر کردند.
یکی از شاهدان عینی حادثه نیز میگفت پس از آنکه وارد دفتر شدم یکی از تروریستها از پشت در با لهجه یکی از استانهای کشور میگفت: «زود باش در را باز کن».
هیئت قضایی سپس در طبقه چهارم ساختمان «دفاتر نمایندگان» حضور یافتند. همان طبقهای که بیشترین آسیب را از درگیری متحمل شده و جای گلولههای داعشی بر روی یکی از دیوارها به موزه تبدیل شده است.
یکی از همراهان هیئت میگفت داعشیهای آمریکایی به این دلیل طبقه چهارم ساختمان «دفاتر نمایندگان» را برای درگیری انتخاب کردند که، چون تنها طبقهای است که از دو طرف به سمت پایین راه دارد.
یکی دیگر از شاهدان عینی، محل اختفای خود را به هیئت قضایی نشان میداد و میگفت این محل که پشت کتابخانه و دیوار هست را به عنوان نمازخانه درست کرده بودیم روز حادثه به اتفاق چند نفر از همکاران، چراغهای دفتر را خاموش کردیم و در همین جای کوچک پناه گرفتم. صدای زنگ گوشیهایمان را خاموش و نورش را هم کم کردیم. خیلی ساکت بودیم. خداروشکر کسی عطسه و سرفه هم نکرد.
راوی یکی از پنجرههای انتهای راهرو را نشان داد و گفت تروریستهای داعشی از همین پنجره مردم عادی در خیابان را هم نشانه رفته بودند. مردمی که از مترو بهارستان به سمت بیرون میآمدند بی خبر از همه جا بودند، اما به محض بیرون آمدن متوجه ماجرا میشدند.
راوی همچنین محل به درک واصل شدن تروریستها را نشان داد. با اینکه دیوارها و سقف طبقه چهارم (بجز قسمتی که به عنوان موزه باقی مانده) بازسازی شده، اما کف این طبقه دست نخورده باقی مانده است به همین دلیل جای گلولههای حرامیان داعشی به خوبی مشخص بود. جایی که نه تنها در کف طبقه چهارم ساختمان «دفاتر نمایندگان» بلکه در دل همه ایرانیان با غیرت به جا مانده است.
هیئت قضایی سپس در محل حضور تماشاچیان و خبرنگاران حضور پیدا کردند و حجت الاسلام و المسلمین غضنفرآبادی و قاضی صلواتی به اتفاق رئیس حراست مجلس از داخل صحن علنی مجلس شورای اسلامی بازدید کردند.
طبقه هفتم ساختمان «دفاتر نمایندگان» مقصد بعدی هیئت قضایی بود. پس از توضیحات راوی، مهمانان و میزبانان در اتاق کنفرانس طبقه هفتم دور هم گرد آمدند.
حجت الاسلام و المسلمین موسی غضنفر آبادی رئیس دادگاه انقلاب تهران در این نشست گفت: ضرب شست نیروهای نظامی - امنیتی جمهوری اسلامی ایران را آمریکا، عربستان و گروههای وحشی داعشی دیدند.
رئیس دادگاه انقلاب تهران اظهار داشت: اینکه حتی یک لحظه هم صحن علنی مجلس شورای اسلامی در روز حادثه تعطیل نشد نشان از اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش نیروهای امنیتی - نظامی است.
صدیقی رئیس حراست مجلس نیز گفت: اتفاقا جلسه علنی روز چهارشنبه 17 خرداد 96 یعنی روز حادثه حتی 15 دقیقه بیشتر از جلسات علنی سایر روزها برگزار شد و آقای پزشکیان جلسه را خوب اداره کردند.
قاضی صلواتی نیز در این جلسه موضوعاتی را برای تنویر افکار حاضر در جلسه ارائه کرد.
رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران اظهار داشت: تروریستها بنا داشتند روزهای 14 و 15 خرداد 96 را به عنوان روز عملیات تروریستی انتخاب کنند، اما سپس به این نکته فکر میکنند که، چون در حرم حضرت امام خمینی (ره) مراسم بوده است ممکن است به علت آماده باش نیروهای نظامی - امنیتی، عملیات آنها لو برود بخاطر همین به روز 17 خرداد موکول میکنند.
پس از برگزاری این جلسه، هیئت قضایی و همراهان در دفتر حسنیعلی حاجیدلیگانی حضور یافتند و با وی و ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد اصفهان و برخی شاهدان عینی به گفت و گو پرداختند.
نهایتا رئیس دادگاه انقلاب و رئیس شعبه 15 دادگاه انقلاب پس از حدود 4 ساعت بازدید از محلهای حادثه تروریستی مجلس شورای اسلامی، بهارستان را ترک کردند.
همچنین برخیها به شدت معتقدند از آنجایی که به اعتراف صریح هیلاری کلینتون وزیر پیشین امور خارجه و دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی آمریکا، ایجاد گروه تروریستی داعش، ساخته و پرداخته این کشور است بر علیه آمریکا در مجامع بین المللی اقامه دعوا شود و حتی علیه تلگرام که به راحتی از این گروههای تروریستی حمایت میکرد شکایت شود تا شاید از این مجرا صدای مظلومیت خانوادههای شهدا به گوش جهانیان برسد.
به گزارش میزان به هر روی باید منتظر ماند و دید دستگاه عدلیه چه حکمی برای این وابستگان داعشی صادر خواهد کرد.