بیل گیتس، مؤسس و مدیرعامل پیشین مایکروسافت نسبت به آینده ارزهای مجازی چندان خوش بین نیست.
گیتس روز گذشته در گفتگو با CNBC با اشاره به نوسانات شدید ارزش رمز پول ها، از آنها به عنوان قماری جنون آمیز نام برده است:
در این سیستم دارایی شما چیزی تولید نمی کنید، بنابراین نباید انتظار گسترش آن را داشته باشید. این ارزها دقیقا از نظریه «احمق بزرگتر» پیروی می کنند.
مانند بسیاری از منتقدان دیگر، گیتس هم معتقد است که بلاکچین به عنوان پلتفرم پایه ارزهای مجازی مزیتهای خود را دارد. این پلتفرم نیاز به واسطه های شخص ثالث مثل بانک را حذف کرده و با سرعت بالا رکوردی امن و دائمی را از تراکنش ها را ثبت می کند. بیت کوین نمونه ای اولیه از کاربردهای بلاک چین است و حالا شرکت ها به دنبال راه های دیگری برای استفاده از این فناوری در مدیریت زنجیره تامین، تجارت و زمینه های دیگر هستند. با این حال او یکی از مشکلات این ارزها را تراکنش های پنهان و بینام می داند. به گفته او، دولت ها باید بتوانند پولشویی، فرارهای مالیاتی و عملیات مالی گروه های تروریستی را به راحتی شناسایی کنند اما موج پول های دیجیتالی می تواند به این توانایی ضربه بزند. گیتس خرید و فروش اجناس غیر قانونی یا مراودات مالی بین تبهکاران را از دیگر مشکلات این فناوری خوانده است.
طی سال گذشته محبوبیت بیت کوین و دیگر ارزهای مجازی به عنوان جایگزینی برای ارزهای رسمی به شدت افزایش پیدا کرده است.
با این حال هنوز رمزپول ها آنچنان که باید و شاید کارایی پیدا نکرده اند و نمی توان در خرید و فروش اغلب اجناس و سرویس ها از آن بهره برد. به همین خاطر سرمایه گذاران این حوزه به جای تراکنش، خود ارزها را به امید افزایش قیمت ها مبادله می کنند.
گیتس در بخش دیگری از سخنان خود مدعی شد که قبلا یکی از دوستانش به عنوان هدیه تولید به او بیت کوین داده اما وی چند سال بعد آن را فروخته است.