ماهان شبکه ایرانیان

آشپزی با مرغ؛ طرز تهیه پیراشکی مرغ مخصوص (استرومبولی مرغ)

سلام. به آشپزخانه روزچین خوش آمدید. انواع پیراشکی گزینه بسیار مناسبی برای سِرو در مهمانی‌های عصرگاهی یا گردش‌های بهاری و تابستانی‌ست. سرآشپز روزچین برای شما یک پیراشکی مرغ مخصوص با نام فرنگی استرومبولی مرغ تدارک دیده است که می‌توانید به‌راحتی آن را در منزل طبخ کنید.

آشپزی با مرغ؛ طرز تهیه پیراشکی مرغ مخصوص (استرومبولی مرغ)

سلام. به آشپزخانه روزچین خوش آمدید. انواع پیراشکی گزینه بسیار مناسبی برای سِرو در مهمانی‌های عصرگاهی یا گردش‌های بهاری و تابستانی‌ست. سرآشپز روزچین برای شما یک پیراشکی مرغ مخصوص با نام فرنگی استرومبولی مرغ تدارک دیده است که می‌توانید به‌راحتی آن را در منزل طبخ کنید.

این پیراشکی مرغ مخصوص که در خارج از ایران به استرومبولی مرغ (Chicken Stromboli) شناخته می‌شود، غذایی بسیار لذیذ است. مواد داخل این پیراشکی کاملاً بستگی به ذائقه و سلیقه شما دارد. می‌توانید از فلفل دلمه‌ای و قارچ یا ذرت و پیازچه هم در ترکیب مواد داخل پیراشکی مرغ مخصوص استفاده کنید.

پیراشکی مرغ مخصوص

با روزچین همراه باشید تا با دستور پخت استرومبولی مرغ آشنا شوید.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی

  • آرد سفید نان: 3 پیمانه (375 گرم)
  • نمک: 1 قاشق چایخوری (5 گرم)
  • خمیرمایه تازه: 10 گرم (یا پودر مایه خمیر خشک: 1 قاشق چایخوری)
  • شکر: 1 قاشق چایخوری (5 گرم)
  • روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری (28 میلی‌لیتر)
  • آبِ گرم: 1 پیمانه (240 میلی‌لیتر)

مواد داخل پیراشکی

  • مرغ پخته و ریش‌ریش‌شده: 2 پیمانه (300 گرم)
  • سس گوجه‌فرنگی پیتزا: یک‌دوم پیمانه (120 گرم)
  • پنیر موزارلای رنده‌شده: 1 پیمانه (100 گرم)
  • پنیر پارمزان رنده‌شده: یک‌دوم پیمانه (50 گرم)
  • ریحان تازه: چند برگ
  • تخم‌مرغ: 1 عدد هم‌زده برای روکش پیراشکی

پیراشکی مرغ مخصوص

طرز تهیه پیراشکی مرغ مخصوص (استرومبولی مرغ)

مرغتان را با چاشنی‌های دلخواه بپزید و ریش‌ریش کنید و کنار بگذارید. فر را روی دمای 200 درجه سانتی‌گراد (400 درجه فارنهایت) تنظیم کنید تا گرم شود.

ابتدا آرد و نمک را با هم مخلوط کنید. خمیرمایه (خمیرترش) را در کاسه‌ای کوچک بریزید و شکر را به آن اضافه کنید. آن‌قدر هم‌بزنید تا خمیرمایه شل و مایع شود. حالا یک‌چهارم پیمانه آب گرم را به آن اضافه و مخلوط کنید. این مخلوط را به آرد اضافه کنید. روغن زیتون و بقیه آب گرم را هم اضافه کنید. آرام‌آرام مواد را با هم ترکیب کنید و وَرز بدهید. ورزدادن را تا حدی ادامه بدهید که خمیر کاملاً از کاسه جدا شود.

کاسه بزرگ‌تری را انتخاب کنید. کف و دیواره‌های آن را با روغن مایع چرب کنید و خمیر را در آن قرار دهید. روی خمیر را با سلفون بپوشانید و دو ساعت در دمای اتاق قرار دهید تا خمیر عمل بیاید و دوبرابر اندازه فعلی‌اش شود.

مرغ ریش‌ریش‌شده را با سس گوجه‌فرنگی و چاشنی‌ها و ادویه‌های دلخواهتان مخلوط کنید.

وقتی خمیرتان عمل آمد، روی تخته آشپزی کمی آرد بپاشید، خمیر را روی آن قرار دهید و کمی آرد نیز روی خمیر بپاشید. ابتدا اندکی با دست خمیر را پهن کنید و بعد با وردنه آن را به‌صورت مستطیل 30 در 40 سانتی‌متری (12 در 16 اینچ) درآورید. کمی کنارتر از وسط خمیر (در طول خمیر) یک لایه پنیر موزارلا به‌صورت نواری بریزید. حالا مرغ را روی لایه پنیر بگذارید و پنیر پارمزان رنده‌شده را هم روی مرغ بپاشید. چند برگ ریحان تازه روی پنیر پارمزان بچینید.

لبه خمیر را روی مخلوط مرغ و پنیر بکشید و آرام آن را رول کنید. لبه‌های رول را با دست به هم بچسبانید تا در طول پخت باز نشوند.

پیراشکی را روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار دهید. با فرچه آشپزی کمی تخم‌مرغ هم‌زده یا روغن زیتون روی پیراشکی بکشید و کمی هم پنیر پارمزان رنده‌شده روی آن بپاشید. حالا با چاقو سطح پیراشکی را چند برش بزنید تا هنگام پخت بخار از داخل پیراشکی خارج شود.

سینی را به‌مدت 30 دقیقه در فری که گرم شده بود قرار دهید تا پیراشکی مرغ مخصوص طلایی-قهوه‌ای شود. بعد از 30 دقیقه اجازه بدهید که پیراشکی 10 دقیقه بماند تا خنک شود. سپس کمی گشنیز یا جعفری روی آن بپاشید و برش بزنید و همراه سس دلخواه سِرو کنید.

با دیدن ویدئوی آموزش پیراشکی مرغ مخصوص با همه فوت و فن‌های پخت این غذای لذیذ آشنا شوید.

نوش جان!

این مقاله را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر دهید
Share
قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان