به نظر می رسد که دولت چین از برنامه های خود برای نظارت بر مردم پا پس نخواهد کشید. بنابر گزارش تازه وال استریت ژورنال، تا دو هفته دیگر و از روز یکم جولای، هنگامی که مردم اتومبیلی را رجیستر کنند، تگ های RFID به شیشه جلو آن متصل می شوند تا حرکات وسیله نقلیه قابل پایش باشد. اگرچه در ابتدا تمام دارندگان اتومبیل مجبور به افزودن این تگ ها نیستند، از ابتدای سال آتی میلادی تمام اتومبیل های جدید باید به تگ RFID مجهز باشند.
از آن جایی که سالانه 30 میلیون اتومبیل در کشور چین فروخته می شود، بزودی دولت این کشور قادر به پایش بسیاری از اتومبیل های موجود در خیابان ها خواهد بود. هنگامی که یک اتومبیل رجیستر می شود، شماره پلاک و رنگ آن درون یک سیستم ذخیره خواهد شد. بعد از این، سنسورهای کنار خیابان قادر به دریافت سیگنال های RFID بوده و اطلاعات جمع آوری شده را به وزارت امنیت عمومی چین می فرستند؛ وزارتی که پیاده سازی این پروژه را عهده دار است. با این حال برخلاف سیستم های GPS، موقعیت اتومبیل ها به صورت دائمی قابل رصد نخواهد بود.
دلیل استفاده از تگ های RFID به جای دوربین های امنیتی معمولی که پلاک خودروها را رصد می کنند، اتکاپذیری بیشتر این سیستم، خصوصاً در شرایط آب و هوایی نامناسب است. این سیستم همچنین قادر به شناسایی افرادی است که با پلاک تقلبی، وارد محدوده طرح ترافیک می شوند.
گفتنی است که پروژه آزمایشی RFID در سال 2016 و در دو شهر ووشی و شنژن کلید خورده بود. در این پروژه آزمایشی، شماره پلاک و رنگ اتومبیل ها ذخیره شد اما دولت چین به مردم اطمینان خاطر داد که اطلاعات شخصی آنها جمع آوری نشده و امنیت آنها به خطر نخواهد افتاد. مقامات چینی ادعا می کنند که این پروژه باعث افزایش امنیت و کاهش ازدحام خواهد شد، اما این تنها جنبه ظاهری موضوع است و بدون شک از چنین سیستمی می توان برای نظارت همگانی در ابعاد گسترده استفاده کرد.
اگر هدف غایی چین واقعاً کاهش آلودگی و ترافیک باشد، مقامات این کشور می توانند به آسانی از سنسورهایی برای تشخیص جریان ترافیک و تعداد اتومبیل های موجود در محدوده استفاده کنند که نیازی به اطلاعات شخصی افراد نیز ندارند. در عوض سیستم های RFID همچون شبکه ای بزرگ برای سرک کشیدن به زندگی مردم به نظر می رسند که تکنولوژی هایی مانند دوربین های پیشرفته، تشخیص چهره و مانیتورینگ آنلاین را شامل می شوند.