به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری میزان، عبدالله عبدالله روز دوشنبه در حضور نمایندگان سازمان ملل متحد، سفیران برخی کشورهای منطقه در نشستی که به همین مناسبت در کابل جریان داشت بدون اشاره به نوع انتظاراتش گفت که کشورهای منطقه و همسایه های افغانستان باید همکاری خود را با این کشور افزایش دهند.
وی افزود: جامعه جهانی و سازمان ملل متحد مقدار کمک مالی را که برای امر مبارزه با مواد مخدر اختصاص می داد، کاهش داده است که با توجه به تهدید ناشی از افزایش تولید مواد مخدر، باید در این تصمیم تجدید نظر صورت گیرد.
وی پدیده مواد مخدر را چالش جهانی عنوان کرد که اگر افغانستان در مبارزه با آن با شکست مواجه شود، این شکست جهانی و عمومی خواهد بود و پیامدهای منفی آن را همگی حس خواهند کرد.
مارک کورن رئیس مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در افغانستان نیز در این نشست اعلام کرد که یک وزارتخانه یا یک نهاد به تنهایی در امر مبارزه با مواد مخدر موفق نمی شود و باید تمام وزارتخانه و نهادها همگام با مردم در این رابطه همکار کنند.
وی گفت که دفتر آنها در سطح کشورهای منطقه و جهان برای کمک و همکاری در مبارزه با مواد مخدر افغانستان کار می کنند اما با وجود همه این تلاش ها و کارهای وزارتخانه های مربوط در افغانستان، سال گذشته مواد مخدر در این کشور به شکلی بی سابقه تولید شده بود.
وی گفت که هزار تن مواد مخدر در افغانستان تولید می شود که در با احتساب قیمت داخل این کشور بیش از شش میلیارد دلار ارزش درآمدی آن است و این رقم خیلی زیاد است.
کورن گفت که بین قاچاقچیان، گروه های تروریست و وقوع جرایم سازمان یافته ارتباط نزدیک و آشکاری وجود دارد که اگر مبارزه درست با آن صورت نگیرد، صلح را در افغانستان و به تبع آن در جهان تهدید می کند.
ویس احمد برمک وزیر کشور افغانستان نیز در این نشست از هماهنگی گروه های تروریستی و قاچاقچیان مواد مخدر خبر داد و مدعی شد که در این رابطه ، هیچ پیوند و مسئله ایدئولوژیک یا عقیدتی مطرح نیست بلکه همه گروه ها برای منافع اقتصادی و درآمد در استان ها همکاری دارند.
وی گفت که وزارت کشور و پلیس مبارزه با مواد مخدر افغانستان نیز در مقابل آنها بیکار ننشسته و در شش ماه گذشته یک هزارو 688 عملیات را علیه این شبکه ها انجام داده که در مجموع یک هزار و 906 تن در همین ارتباط دستگیر شده اند.
برمک افزود: در بین بازداشت شدگان قاچاقچیانی بین المللی، کارمندان دولتی، زنان و اتباع خارجی دیده می شوند که به دلایل قضایی در حال حاضر امکان افشای نام آنها ممکن نیست.
به گفته وی 129 قبضه سلاح، 296 خودرو، 600 دستگاه تلفن همراه، مقدار زیاد مهمات و پول نقد در این عملیات ها بدست نیروهای مبارزه با مواد مخدر افتاده است.
وزیر کشور افغانستان گفت که در شش ماه گذشته از سال میلادی یک هزار و 112 تن انواع مواد مخدر بدست نیروهای پلیس افتاده است که از جمله می تواند به 1.5 تن هروئین، 6.7 تن مورفین، 11.9 تن شیره تریاک، 15.2 تن حشیش، 23.4 تن مواد شیمیایی و آمفتامین به مقدار 49.7 کیلوگرم و همچنین 48.5 تن خشخاش کشف و ضبط شده است.
به گفته وی در همین مدت در فرودگاه های افغانستان در جریان 195 عملیات در فرودگاه های کابل، هرات و مزارشریف 251 متهم بازداشت و از آنها 172 کیلو گرم مواد مخدر بدست آمده و 20 آزمایشگاه تولید مواد مخدر، 3 کارخانه مین سازی و دو انبار سلاح و مهمات نیز منهدم شده است.
برآورد وزیر کشور افغانستان از میزان خسارت وارده شده به قاچاقچیان در جریان عملیات نیروهای دولتی در شش ماه مد نظر، رقمی بیش از 59 میلیون و 664 هزار دلار است که با توجه به 6 میلیارد دلار ارزش تولیدات مواد مخدر در افغانستان بر اساس گفته نماینده سازمان ملل این رقم کمتر از یک درصدی زیان قابل توجهی برای قاچاقچیان نیست.