ماهان شبکه ایرانیان

دیپلمات اروپایی: با طرح آمریکا برای کاهش واردات نفت از ایران مخالفیم

یک دیپلمات اروپایی روز سه‌شنبه به اظهارات مقام آمریکایی درباره رساندن واردات نفت ایران به صفر از ماه نوامبر واکنش نشان داد.

دیپلمات اروپایی: با طرح آمریکا برای کاهش واردات نفت از ایران مخالفیم

به گزارش فارس، یک دیپلمات اروپایی روز سه‌شنبه به اظهارات مقام آمریکایی درباره رساندن واردات نفت ایران به صفر از ماه نوامبر واکنش نشان داد.

«لاورنس نرمن»، خبرنگار ارشد وال‌استریت‌ژورنال به نقل از یک دیپلمات ارشد اروپایی که اشاره‌ای به نامش نشده نوشت: «این، کاملاً غیرسازنده است و بخشی از برنامه‌ها برای دامن زدن به تنش‌ها است. ما عمیقاً با آن مخالفیم.»

پیش از این، رسانه‌ها گزارش دادند یک مقام آمریکایی از کشورهای متحد این کشور خواسته تا ماه نوامبر واردات نفت از ایران را به صفر برسانند.

«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه 8 می (18 اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی 90 و 180 روزه امضا کرد.

از جمله تحریم‌هایی که اجرای آن 180 روز بعد از خروج آمریکا از برجام، در تاریخ 4 نوامبر (13 آبان‌ماه) اجرایی خواهد شد، تحریم‌های ذیل بند 1245 (د) قانون «اختیارات دفاع ملی آمریکا، 2012» هستند.

این تحریم که برای محدود کردن فروش نفت ایران وضع شده وزیر خزانه‌داری آمریکا را ملزم به معرفی تحریم‌هایی علیه آن دسته از بانک‌های خارجی می‌کند که با بانک مرکزی یا هر یک از دیگر موسسات مالی تحریم‌شده ایران معامله انجام می‌دهند.

با وجود این، وزارت دارایی‌ آمریکا تعیین کرده در صورتی که کشورهای میزبان بانک‌های خارجی در بازه 180 روز قبل‌تر خرید نفت خام از ایران را به «میزان قابل توجه» کاهش داده باشند، بانک‌های این کشورها از تحریم‌ها مستثنی می‌شوند.

آمریکا قبل از اجرایی شدن برجام با استفاده از همین تحریم‌ها توانست میزان فروش نفت ایران را کاهش دهد.

در قانون «اختیارات دفاع ملی» تعیین اینکه چه میزان کاهش خریداری نفت از ایران «میزان قابل توجه» محسوب می‌شود به عهده قوه مجریه آمریکا گذاشته شده و دولت آمریکا بایستی با در نظر گرفتن عواملی از جمله میزان عرضه نفت در بازارهای جهانی، میزان مورد قبول برای کاهش خریداری نفت از ایران توسط کشورها را مشخص کند.

دولت «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا قبل از اجرایی شدن «برجام» و رفع شدن این تحریم‌ها حدود 20 درصد کاهش خریداری نفت را «میزان قابل توجه» تعیین کرده بود.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی