ماهان شبکه ایرانیان

مردم خوزستان چگونه سیزده را به در می‌کنند؟

مردم خوزستان مانند دیگر مردم ایران در روز سیزده بدر از خانه‌های‌شان بیرون می‌روند و به شهرهای مختلف خوزستان سفر می‌کنند و به دشت‌ها و کوه‌ها می‌روند.

مردم خوزستان مانند دیگر مردم ایران در روز سیزده بدر از خانه‌های‌شان بیرون می‌روند و به شهرهای مختلف خوزستان سفر می‌کنند و به دشت‌ها و کوه‌ها می‌روند.

مردم این استان در روز سیزده بدر بیشتر به شهرهایی سفر می‌کنند که نسبت به شهرهای‌شان خوش آب و هواتر و زیباتر نیز باشند. به عنوان مثال مردم اهواز برای رهایی از آلودگی‌های هوا به شهرهای شوشتر، دزفول، مسجدسلیمان، لالی، ده دز، ایذه، باغملک و به شهرهای این چنینی سفر می‌کنند. شهرهای نامبرده جزو شهرهای خوش آب و هوای استان خوزستان هستند.

سیزده بدر در خوزستان

 Credit: todaysparent

مردم خوزستان تمام عیدهای ملی و مذهبی را جشن می‌گیرند. در گذشته مردم خوزستان دو روز را برای بیرون رفتن از خانه و مسافرت انتخاب می‌کردند؛ یک روز بعد از تحویل سال و روز دیگر همان سیزده بدر است که در آن روز به گشت و گذار می‌رفتند. در گذشته مردم خوزستان یک روز زودتر از روز سیزده بدر از خانه‌های خود بیرون می‌زدند و شب را نیز بیرون از خانه سپری می‌کردند و بر این عقیده بودند که در شب سیزدهم فروردین سیاره زهره به مشتری می‌رسد و هر کس که رسیدن این دو ستاره را تماشا کند به آرزوهای خود در آن سال می‌رسد.

مردم خوزستان عید نوروز را بسیار مفصل برگزار می‌کنند. چند روز قبل از تحویل سال مردم خوزستان نوعی کلوچه محلی درست می‌کنند. این کلوچه از آرد گندم، زیره، رازیانه و روغن محلی تهیه می‌شود. این کلوچه طعم و مزه بسیار لذیذی دارد. مردم این استان از طعم این خوراکی لذت می‌برند به نحوی که در هنگام تحویل سال این نوع کلوچه را روی سفره هفت سین می‌گذارند و در هنگام دید و بازدید به یکدیگر تعارف می‌کنند.

سیزده بدر در خوزستان

 Credit: ashwood

مردم خوزستان به مانند دیگر مردم ایران سفره هفت سین می‌چینند. همچنین پوشیدن لباس‌های نو در ایام نوروز را دیگر باید جزو آداب و سنن این استان به حساب آورد زیرا مردم خوزستان چند روز قبل از تحویل سال نو به بازاره می‌روند و لباس‌های نو می‌خرند. در این ایام اگر به شهرهای خوزستان سفر کنید نمی‌توانید به راحتی به دلیل ازدحام جمعیت در بازارها تردد کنید زیرا مردم خوزستان حتی اگر پولی برای خرید لباس نو نداشته باشند پول لباس‌های نو را به قول معروف از زیر سنگ نیز تهیه می‌کنند. مردم خوزستان بسیار دست و دل باز هستند و هرگاه در ایام نوروز مهمان به خانه‌های آنها بیاید به مهمان‌های‌ خود عیدی‌های گرانبها می‌دهند.

مردم خوزستان صرفا منتظر رسیدن روز سیزده بدر نمی‌شوند بلکه بعد از تحویل سال هر روز به باغ‌ها و تفرجگاه‌ها می‌روند و به شاخه‌های درختان طناب می‌بندند و از طناب به عنوان تاب استفاده می‌کنند. تاب‌بازی در این ایام تنها مختص به کودکان نیست زیرا حتی بزرگسالان نیز تاب‌بازی می‌کنند.

سیزده بدر در خوزستان

 Credit: mizanonline

مردم شهرستان‌های آبادان، خرمشهر و دیگر شهرهای جنوبی استان خوزستان در روز سیزدهم فروردین مانند نیاکان‌شان از خانه‌های‌ خود خارج می‌شوند و به سوی روستاهای اطراف اروندرود، بهمنشیر، تالاب‌ها و نخلستان‌ها راهی می‌شوند و روز سیزدهم فروردین را در این مناطق سپری می‌کنند.

خانواده‌های خوزستانی در روز سیزدهم فروردین به تنهایی از خانه‌های‌شان بیرون نمی‌روند و با دیگر اقوام و خویشان‌شان به دشت‌ها و مناطق زیبا سفر می‌کنند. البته در این نقطه از استان خوزستان نخلستان‌های بسیار بزرگی وجود دارد و مردم از سایه‌های خنک درختان نخل استفاده می‌کنند زیرا در این ماه از سال آفتاب خوزستان سوزان است.

مردمی که در شهرهای جنوبی استان خوزستان زندگی می‌کنند در روز سیزدهم فروردین قبل از بیرون رفتن از خانه غذای وعده ظهرشان را آماده می‌کنند و با خود به دامان طبیعت می‌برند و در آن جا میل می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا آسیب کمتری به طبیعت وارد شود زیرا کسانی که در روز سیزده بدر بیرون از خانه و در دامان طبیعت غذاهای‌شان را تهیه می‌کنند برای پخت و پز از آتش استفاده می‌کنند و کوچک‌ترین سهل‌انگاری باعث آتش‌سوزی می‌شود.

سیزده بدر در خوزستان

 Credit: titronline

از دیگر آیین‌های مردم خوزستان در روز سیزده بدر گره زدن سبزه و به آب سپردن سبزه هفت سین است و معتقدند که با این کار نحوست و بداقبالی روز سیزده از زندگی آنان بیرون می‌شود و سالی سرشار از سلامتی در پیش خواهند داشت. همچنین در این روز آرزو می‌کنند که جوانان مجرد خانواده و فامیل متاهل و عاقبت به خیر شوند. 

همچنین در روز سیزدهم فروردین برخی از هموطنان به شهر شلمچه برای قرائت فاتحه برای هشت شهید غواص عملیات والفجر هشت می‌روند. مردم در کنار قرائت فاتحه با نثار گل بر مزار هر شهید در مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس یاد و خاطره این شهیدان را گرامی و زنده نگه می‌دارند. بسیاری از مردم جنوبی استان خوزستان در پارک‌ها و بوستان‌های شهر حضور می‌یابند و به قول معروف سیزده خود را در این مناطق در می‌کنند.


 Credit: khouznews

بسیاری از کاروان‌های راهیان نور در روز سیزده فروردین دوشادوش دیگر مردم بومی در یادمان صد و هفتاد و هفت شهید گمنام آبادان و یادمان شهید تندگویان حضور می‌یابند و روز طبیعت را در کنار شهدا گذرانده و با آرمان‌های شهدای والامقام تجدید میثاق می‌کنند.

منبع: بنیتا 


قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان