ماهان شبکه ایرانیان

گزارش ایندیپندنت از کشوری در آستانه فاجعه:

میلیون‌ها جنگ زده یمنی دچار سوتغذیه هستند/ ۲۳۰۰ یمنی از سال ۲۰۱۶ تاکنون در اثر وبا جان خود را از دست دادند

یمن فقیرترین کشور خلیج فارس از سال ۲۰۱۵ با آغاز حملات عربستان سعودی و متحدانش به این کشور در جنگی فاجعه بار گرفتار شده است.

میلیون‌ها جنگ زده یمنی دچار سوتغذیه هستند/ 2300 یمنی از 2016 تاکنون در اثر وبا جان خود را از دست دادندبه گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان و به نقل از ایندیپندنت، بیش از 8 میلیون نفر در یمن در آستانه قحطی قرار دارند و 500 هزار نفر از یمنی‌ها با مرگ دست و پنجه نرم می‌کنند.

در مکلا دومین شهر بزرگ یمن جنوبی که یکی از پایگاه‌های سابق گروه تروریستی القاعده بود و در یکی از اتاق‌های بیمارستان این شهر فریاد‌های محمد، کودک سه ماهه با چهره‌ای تکیده و سری استخوانی به گوش می‌رسد. وی مانند نوزادی نارس به نظر می‌رسد. گرسنگی باعث شده تا وی همه علائم گرسنگی حاد مانند جثه‌ای ریز و سری بزرگ داشته باشد.

مادرش وی را پس از سفری سخت در گرمای دشوار تابستان از روستایی دورافتاده در ناحیه مسکونی حجر در استان حضر موت به این بیمارستان در جنوب یمن رسانده است. پشت سر وی پنج زن دیگر با کودکان اسکلتی همسن محمد در انتظار معاینه و درمان هستند.

این‌ها تنها چند کودک از 500 هزار کودک زیر 5 سال هستند که به شدت از سوتغذیه رنج می‌برند و برای زنده ماندن مبارزه می‌کنند. براساس گزارش صندوق کودکان سازمان ملل متحد، یک میلیون و 800 هزار کودک دیگر در یمن نیز گرسنه هستند. تعداد کودکان مبتلا به سوتغذیه روزانه افزایش می‌یابد.

رئیس بیمارستان گفت: «از زمان حضور القاعده در این منطقه گرسنگی به شدت افزایش یافته است و این ناحیه از شرایط بد اقتصادی و فقدان کمک‌ها در آن دوران به شدت آسیب دیده است. اثرات سو حضور آنان در منطقه روز به روز اشکارتر می‌شود. بسیاری از زنان در دوران حضور آنان مجبور به ترک مشاغل خود شدند. حالا ما شاهد افزایش تعداد مراجعات به این بیمارستان هستیم، زیرا در زمان کنترل القاعده بر این منطقه، مردم به دلیل دشواری در تردد تمایلی به درمان نداشتند.»

این بیمارستان که یکی از مراکز اصلی پزشکی زنان و کودکان منطقه است، با سیل مراجعین روبروست و تنها 6 تخت دارد. بخش زیادی از این بیمارستان در سه سال جنگ در این کشور تخریب شده است. بخش کودکان این بیمارستان در سال 2015 مورد حمله قرار گرفت و تخریب شد.

وی افزود: «ما تلاش می‌کنیم بهترین خدمات را ارائه کنیم، اما هر ماه حداقل با 11 مورد سوتغذیه مواجه می‌شویم.»

یمن فقیرترین کشور خلیج فارس از سال 2015 با آغاز حملات عربستان سعودی و متحدانش به این کشور در جنگی فاجعه بار گرفتار شده است. القاعده در فقدان امنیت در این کشور توانست به بندر جنوبی عدن وارد شود.

اگرچه مبارزات برای آزاد سازی این کشور همچنان ادامه دارد، نشانه‌ای از پایان جنگی که تاکنون 10 هزار نفر را به کام مرگ فرستاده، دیده نمی‌شود. بنا به اعلام سازمان ملل متحد این جنگ بزرگترین بحران انسانی جهان را به وجود آورده و آمار‌های وحشتناکی در این باره ارائه شده است.

- بیش از 8.4 میلیون نفر یمنی در آستانه قحطی قرار دارند. 18 میلیون نفر دیگر گرسنه بوده و دسترسی به غذا ندارند.

- سه چهارم جمعیت 22 میلیون نفری یمن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. از این تعداد بیش از 11 میلیون کودک هستند که بنا به اعلام صندوق کودکان سازمان ملل متحد این میزان یعنی همه کودکان یمنی نیازمند کمک‌های بشردوستانه هستند.

قحطی تا حد بسیار زیادی به دلیل ضعف زیرساختی یمن است. سازمان بهداشت جهانی آمریکا را به حمایت از ائتلاف سعودی در هدف قرار دادن منابع آب و بیمارستان‌ها متهم کرده است. این امر همواره از سوی آمریکا رد شد. ائتلاف با مسدود کردن بنادر و فرودگاه‌ها به بهانه تامین تسلیحاتی نیرو‌های یمنی از این طریق از ورود کمک به این کشور جلوگیری می‌کند.

این درگیری‌ها سیستم سلامتی و درمان یمن را کاملا مختل کرده است. تقریبا نیمی از بیمارستان‌های یمن کار نمی‌کنند و حقوق بسیاری از پزشکان پرداخت نشده است.

روستایی‌ها اغلب نمی‌توانند به مراکز بهداشت مراجعه کنند. سو تغذیه عمده مشکل مردم یمن است. این کشور شاهد بدترین شیوع بیماری وبا در جهان است که از سال 2016 تاکنون جان بیش از 2300 نفر را گرفته است.

سازمان ملل متحد هشدار داد که این کشور اکنون در معرض موج سوم بیماری وبا قرار گرفته است. این خطر در حدیده، شهری در ساحل شرقی یمن که خط مقدم جنگ است، بیشتر احساس می‌شود.

القاعده کنترل کاملی بر مکلا داشت و بنابراین امکان مبارزه با آن‌ها برای مردم وجود نداشت. حتی سازمان‌های بین المللی نیز بودجه‌ای به این شهر اختصاص نمی‌دادند. یکی از پزشکان بیمارستان گفت: «ما اکنون قادریم درمان را با 50 تا 100 تخفیف به مراجعین خود ارائه کنیم. اما همچنان با مشکل کمبود فضا مواجهه هستیم.»

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی